Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (966)

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle snímek má šmrnc!Chytrý, vtipný, nadupaný, originální!!!Co se týče animované tvorby - nezhlédl jsem lepší.Opravdu u mne tento film předběhl jak úspěšného Nema, tak veleúspěšné Úžasňákovi.Musím také pochválit herce, kteří propůjčili svůj hlas nablýskaným fárům, o něco méně lesklým starým cadillacům a náklaďákům, ale také rezavějícím a do šrotu patřícím "herkám" a jiným dopravním prostředkům, protože si myslím, že u animovaných filmů je dabing jednou z nejdůležitějších a k jakosti přispívajících, nebo v opačném případě škodících rysů samotného filmu.Tento film mnohé také přesvědčí, že bez strhujících hereckých výkonů není nemožné vychutnat si kvalitu dnešní světové kinematografie.Též je na tomhle filmu výjimečné, že je jako dělaný pro všechny generace, dovedu si totiž představit, že se na něho budou koukat děti a budou se u toho bavit, totéž dospělí, ale určite i ta starší část obyvatelstva, pro kterou to jistě bude překvapení, kam až sahá dnešní technologie.No, nebudu to už dál okecávat, i když si myslím, že u takového filmu je to potřeba a opravdu stojí za ten čas, co si pro něho uděláte.Končím.***** ()

Cival 

všechny recenze uživatele

A to jsem si myslel, že mě Úžasňákovi s Pixarem (a animáky obecně) definitivně smířili. Velebená Auta prokazují opak. Chápu sice, co se na nich všem tolik líbí, uznávám i naprosto neskutečnou úroveň animace. Přesto pro mě nějakých prvních čtyřicet minut (až do nočního dialogu Bleska s Materem) bylo velkým rozčarováním. Všechny ty figurky rychle mluví, jezdí, překřikují se a roztomile žvatlají na nejrůznějších stupních infantilnosti, ale opravdové gagy v mých očích chybí a jediné, co je zastupuje jsou milé detaily (ale že je veterán z Vietnamu jeep, to mi k radosti doopravdy nestačí) . Nějaké zázračné fóry (v tom smyslu, že je někdo zkonstruuje ve scénáři a ne že přijede Ferrari s hlasem Schumachera a autíčka začnou sladce padat na zem) nepřijdou ani posléze, ale při oprašování idejí krásného amerického maloměsta (uf) se alespoň projevuje Lasseterova režijní zručnost, který vydyndá emoci i z obyčejného ježdění aut za zvuků popíkového cajdáku. S příběhem z třetí ruky je to nekonečné pomrkávání bez opravdu účinných vtipů snadno zapomenutelnou záležitostí za 65%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $244,082,982Tržby Celosvetovo $461,983,149Tržby za predaj Blu-ray od roku 2009 v USA $15,001,908 //počet predaných kusov 336,558Tržby za predaj DVD v USA $326,670,241 //počet predaných kusov 22,804,178Tržby za predaj Soundtrackov v USA $51,800,000 //počet predaných kusov 205,000║ ...takže nakoniec z tejto rozprávky sa stal zlatý dol pre producentov __John Lasseter je fakt zázrak na poli digitálnej 3D animácie! /videl v kine: 95%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Fajnová zábavička pre malých, no nenudia sa pri tom ani ty veľký.Tento rodinný športový animák o autách obsahuje toľko nápadov, sympatické postavy, ktoré dobre vyzerajú a s ktorými sa nenudíte, pretože je s nimi sranda, dobrý dej, ktorý je zabalený do peknej 3D animácie atď. Proste klasický dobra Disneyovsko-Pixarovská zábava. 85% - 4* ()

Galerie (105)

Zajímavosti (77)

  • Když se zblízka podíváte na jedno ze závodních aut, je bílé, má logo Apple a číslo 84. Jedním ze zakladatelů firmy Apple byl Steve Jobs, spoluzakladatel společnosti Pixar. 1984 je rokem, v němž společnost Apple uvedla na trh Macintosh. (contrastic)
  • Když se na začátku filmu Blesk McQueen (Owen Wilson) povzbuzuje, řekne také „rychleji a zběsileji“, což může být narážka na film Rychle a zběsile (2001) a jeho pokračování. (mar48)
  • Návrhy všech aut byly inspirovány podobnými sochami vystavovanými v centru města Detroit. (Specs)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama