Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 1

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (257)

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Cronenberg klouže po povrchu, breptá a nudí. Mooreová prdí, prudí a psychotí. A film se tváří, jak strašně má diváka na háku. No nevím jak to působilo na ostatní, ale na háku jsem měl já tento film, nikoliv naopak. Kinoopruz posledních dvou let. Třetí hvězdu snad i přidávám za tvrzení některých zdejších, že Havana (Moore) je sexy žena :) Sexy ženu si představuji jinak a ne jako vyžilou šlapku po dvou lajnách koksu. Zrůdička to byla snad ještě větší, než ohavně namaskovaná a sestříhaná Wasikowská. Tímto obě žádám, ať se příště ve filmech neodhalují. Děkuji. Oslavný song a taneček jediným vrcholem filmu. David stále klesá a měkne. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Já mám halucinace, ty máš halucinace, my máme halucinace! A radujeme se, když konkurentce v boji o roli zemře dítě a tím pádem roli získáme! A umocníme to tím, že dotyčná postava si bude prozpěvovat známý hit. To by nás asi mělo šokovat, že? A pro jistotu ještě stokrát za sebou recitovat Éluarda, ať je tam taky něco pro ty Francouze v Cannes. No nevím, tohle vypadlo někde z počátku 90.let? Myslel jsem, že takhle přežité prostředky k vedení diváka už jsou těžce pasé. A hrozně mě sral ten týpek, co měl hrudník ve tvaru hrušky a hlavu širší než ramena a vypadal jak z komiksu - v tomto případě opravdu body horror. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Další creepy snímek, po kterém mám chuť někomu ublížit. Vážně kreativně ujetá psychárna, která je vtipná a zároveň nechutná. Je tady snad všechno, co má ve správném americkém trháku být. Navíc incest a nedospělost tomu přidává na originalitě. Ovšem musím přiznat, že má hodně nudných a bezvýznamných scén, bez kterých bych se rozhodně obešla a kvůli kterým to není úplně top. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seberu tě z ulice, platím ti, abys mohla chodit pozdě do práce a ty mi klidně menstruuješ na můj nábytek." V Hollywoodu je snadné najít hodného zaměstnavatele, ale jakmile skončí titulky, tak se z těch usměvavých sympaťáků stávají hysteričtí spratci, kteří si zaslouží ránu nějakým těžším oceněním do hlavy. Pan Cronenberg to tradičně pojal po svém a i když se z počátku zdálo, že je ze svých úchylek vyléčený, tak s přibývajícím časem dal jednoznačně najevo, že tohle se prostě léčit nedá. Bylo to zkrátka divné, vtipné, pitomé, zábavné, oslovující i nesrozumitelné, ale rozhodně to nebyla předvídatelná nuda. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

"Těžký" film, kterým se čím dál mnou oblíbenější režisér definitivně zařadil mezi skvělé vypravěče a psychouše, kdy nejlepší psychiatr alias psycholog je vlastně pořádný psychouš. Je fakt, že mi některé nejasné články v této složité skládačce docvakly po skončení projekce, takže si pro pochopení nemusím film pouštět znovu, ale nebráním se tomu. Opět se podstata točí kolem tatíčka Freuda, což mě dnes již nepřekvapuje, ale nikdy nezaškodí se nechat poučit znovu a zas. Dovolím si skromně konstatovat, že Hollywood zde představuje pověstnou Sodomu Gomoru a s lidmi jako takovými to jde z kopce již od okamžiku Vyhnání z ráje, což příkladně zosobňuje Incest. Hlavním pilířem neřešených děsů a běsů, jež vyústily v to, kam pochopitleně mířily, je totální depersonalizace dneška jako ústředního problému a dovršení Zkázy, jež je nevyhnutelná a až nebezpečně číhá za dveřmi, tak blízko, jak dalece nám to nedochází. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (11)

  • Do roli manželů Weissových byli napřed obsazeni Viggo Mortensen a Rachel Weisz. Oba ale kvůli kolizím s jinými projekty museli od natáčení odstoupit. (ČSFD)
  • Film sa natáčal od 8. júla do augusta 2013. (Arsenal83)
  • Julianne Moore obdržela na 67. ročníku mezinárodního filmového festivalu v Cannes cenu pro nejlepší herečku. (P. J. D.)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama