Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (197)

kingik 

všechny recenze uživatele

Této série by se měl konečně ujmout zručný režisér. Scott Derrickson se pro realizaci dalšího pokračování vůbec nehodil. Ničím to nepřekvapí a ani to ničím nevyděsí. Přitom postava Pinheada je natolik charismatická a má takový velký potenciál pro hororový žánr, že je mně až smutno z toho, jak ani jeden z režisérů nedokázal z tak slibného tématu vymáčknout nějakou kapičku hororové kvality. Tento díl opět ukázal, že Pinhead má zatím nakročeno nesprávným směrem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pátý film série je příjemným překvapením. Povedený psychologický noir detektivní příběh, kterému paradoxně nejvíce ublížilo to, že je součástí hellraiseří série. Pinhead se tu mihne opravdu jen na pár vteřin, jeho nohsledi (opradu jeho? Tady to není vůbec zjevné) jen na pár vteřin déle (dvojčata a beznohý jsou ale dobrý). Obsahem to tak nějak i do klasického hellraiser příběhu zapadá, ale tak nějak bez Pinheada a jeho klasických frází. Je to čistě už jen o osobním pekle trestajícím za "hříchy". Tak trochu to taky působí jako výhybka k dalším dílům, které tento způsob Hellraisera bez Pinheada kopírují. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tahle kriminálka řízlá Hellraiserem se docela povedla. Skalní fanoušci Pinheada a spol možná budou zklamáni, protože pekelníci tady nemají tolik prostoru (ovšem slečinky a rukochodec stojí za to), ale po prvních dvou dílech je to zase film, u kterého někdo přemýšlel. Možná že celkovým konceptem nezapadá do celé ságy, nicméně v mých očích patří k tomu lepšímu z celé série. 65% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne relatívne kvalitne natočená rutina. Bohužiaľ rutina toho najhoršieho kalibru. Pozerať hodinu a pol na sled halucinácii s otrasným Craigom Shefferom a vopred jasným koncom nie je žiadna slasť, obzvlášť, ak je to zabalené do takého vizuálneho gýču (modré filtre, sneženie v dome...). Toto už nemá nič spoločné s Hellraiserom, Pinheadom ani cenobitmi. Je to hlúpa psychedelická midnite kriminálka s doplnenými necelými piatimi minútami s Pinheadom. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Craig Sheffer pôsobí ako béčkový Tim Robbins a Thomas Jane a Hellraiser: Inferno je oproti prvým dvom častiam béčkový Hellraiser. Noirová štylizácia príliš nefunguje, ale mohla by, ak by mal Derrickson za sebou viac skúseností. "Pekelné" scény a masky sú ale vydarené a aspoň na priemerné hodnotenie to u mňa zdvihlo vydarené a dosť dlhé finále. Nie všetko tu dáva zmysel, ale pointa je jasná a dostatočne temná. Škoda, že sa na scenári aj celkovom vizuálnom koncepte nepopracovalo ešte viac, mohlo ísť o skutočne vydarený horor a dnes už klasiku, Inferno ale v podstate pozná iba zopár skalných. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama