Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pátý film série je příjemným překvapením. Povedený psychologický noir detektivní příběh, kterému paradoxně nejvíce ublížilo to, že je součástí hellraiseří série. Pinhead se tu mihne opravdu jen na pár vteřin, jeho nohsledi (opradu jeho? Tady to není vůbec zjevné) jen na pár vteřin déle (dvojčata a beznohý jsou ale dobrý). Obsahem to tak nějak i do klasického hellraiser příběhu zapadá, ale tak nějak bez Pinheada a jeho klasických frází. Je to čistě už jen o osobním pekle trestajícím za "hříchy". Tak trochu to taky působí jako výhybka k dalším dílům, které tento způsob Hellraisera bez Pinheada kopírují. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Z piateho dielu série, ak má na ne vôbec odvahu dívať sa, musel mať radosť aj sám Clive Barker. Noirová atmosféra s psychologicky prepracovanou postavou nejednoznačného detektíva pripomína niektoré jeho poviedky aj film LORD OF ILLUSIONS a pozornosť tvorcov si tu zaslúžil každý detail. Paradoxne prvá časť série, ktorá šla priamo na video, má nielen profesionálny look a nápaditý prístup k téme, ale aj bezchybnú precíznu réžiu, prekvapivo výborný výkon hlavného hrdinu, fantastickú hudbu a stále skvelé efekty. Nie že by sme ako diváci netušili, kam to bude smerovať, ale prepadanie sa do šialenstva je pôsobivé a uvedomenie si pekla dostatočne znepokojivé..Osobne som veľmi šťastný, že sa mi podarilo z toho pekelného kruhu uniknúť... prehral som si znovu niekoľkokrát prvú emotívnu scénu s Josephovou krásnou rodinou a tou nádhernou prostitútkou, a vypol film tesne predtým, ako otvorí kocku. Radšej večnosť váhať, či som neurobil chybu, ako celú večnosť svoje chyby opakovať... ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Teraz to už môžem definitívne potvrdiť: S pribudajúcimi dielmi Hellraisera priamo úmerne klesá ich kvalita. Toto pokračovanie ako keby upustilo od nastaveného prostredia, zákonitostí a tónu vytvoreného Cliveom Barkerom a ide si svojou vlastnou cestou. Cestou noir filmu. Áno, počas celej stopáže filmu sledujeme pátranie jedného typického detektíva po páchateľovi podivných vrážd. Toto pátranie je ale totálne nezáživné a nudné. A hlavne, má s pravým horrorom pramálo spoločného. Gore nám už totálne vymizlo, v celom filme sú myslím 3 slabučké krvavé scény, nič z pôvodných klasík. Zostáva nám teda niečo, na čo by sme sa mohli tešiť? Pokiaľ minulé filmy aspoň z časti zachraňoval svojou prítomnosťou a hláškami Doug Bradley (alias Pinhead), v tomto dieli sa na plátne ukáže tak na 3 minúty. A to je sakra málo... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Hlavní chybou filmu je takové jakési převedení. Zde už se to mísí s více žánry. Misteriozni - no to beru, ale krimi a tak, to ne. Ani mě nebavili moc postavy. Příběh taky nic moc, ale zase je tu velká krvavost, napínavost a tak. Přesto to kvalitou opět klesá, ach jo, proč točí pořád donekonečna ? Takže zde už podprůměrný film. Hodnotím na 38% = ** ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Co to prosím mělo být? Doug Bradley si dal zřejmě menší voraz a tvůrci se rozhodli, že natočí oddychový a nezávislý "škvár" s viditelnou absencí jakékoliv Hellraiserovské mytologie. S ní nemá tento film krom názvu, kostky a Pinheada, který na plátně pobude tak krátce, že si ho pomalu ani nestihnete všimnout, vůbec nic společného. Film se zdařile vyhýbá zásadnímu kultu a celkové podstatě "pekelníkovského" bytí. Pokud se pokračování o jedné z nejgeniálnějších postav hororového žánru dostane do tohoto stádia, bylo by nejvhodnější od toho včas upustit. Jinak by se mohlo lehce stát, že dojde až k zneuctění a uražení stvořitele této klasiky, Clivea Barkera, osoby Pinheada a vůbec celého pekelného světa. Celý děj spočívá v tom, že nějaký mladý polda pobíhá z místa na místo a pátrá. Neustále čekáte, kdy se začne něco dít. To něco, kvůli čemu byste znovu nabyli dojmu, že se díváte na Hellraisera a ne na nějaký laciný thriller s chabými prvky hororu. Když ani po hodině nebudete chápat smysl jeho počínání a vůbec smysl tohoto dílu, začnete neskonale toužit, abyste spatřili "špendlíkovou hlavičku." Na tu si ovšem budete muset počkat víceméně až na závěr, abyste ji viděli alespoň na delší čas, než pár sekund. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama