Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Bylo to ta prosté a jasné, že asi není třeba psát nějakou recenzi. Připomnělo mi to jedno z prvních alb Stounů "Out of our Heads", tohle ale bylo z amerických hlav. Naše hlavy se jim už ale proklatě blíží; a to nejen co do rodinného bláznění. Kluk je přitahován jednou polovinou spálené tváře, a poté když zjistí, že by mohl být jeho učitelem a obrací se k té druhé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva roky před fenomenálním úspěchem Statečného srdce přišel režisér, producent a herec Mel Gibson s výtečnou záležitostí, která operuje s celou škálou témat. Chuck Norstadt, obklopen třemi (po svém náročnými) ženami, nemá zrovna ideální dětství. Je uzavřený, psychicky nevyrovnaný, upínající se k vojenské internátní škole, která by jej ze stereotypního pekla dostala a přiblížila k zesnulému otci/pilotovi, o kterém má jen útržkovité informace. Jenže zkoušky na školu nezvládne a poslední možností se pro něj stane podivínský samotář, stejně uzavřený a nejen na obličeji zjizvený, který kdysi býval profesorem.. Bez viditelnějšího klišé a zbytečných manýrů natočené drama je v mnoha aspektech příjemně tlumené, na nic si nehraje, chce jen po svém odvyprávět jeden zdánlivě prostý příběh. Ošklivě znetvořený Mel Gibson je před i za kamerou výborný, i když Mela Gibsona i pod nánosem make-upu stále cítíme. Rušivě to však nevyznívá. Ostatně Gibsonovi jde v jeho hereckých projektech odolat jen málokdy. Naopak velmi potěší Nick Stahl. Ač velmi mladý, zasekne své herecké drápky tak silně, že nelze jinak než chválit. Škoda jen, že se svým hereckým začátkům nyní příliš nepřibližuje. Ostatně vykreslení většiny postav je povedené (Chuckova nezodpovědná a stále nedospělá matka, sestra Glorie), stejně jako hudbou navozená komorní atmosféra. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální? Proč? Mně naopak přijde tenhle film emocionálně dobře ukočírovaný. Nijak zvlášť náročný, ale příjemný příběh o předsudcích, přátelství, rodinných vztazích a úctě, mezi řádky lze vyčíst i něco o vině a odpuštění. Líbilo se mi zejména věrohodné ztvárnění Chuckových domácích poměrů i jejich kontrastu s poklidným prostředím McLeodova domu... Dobré výkony Gibsona a mladičkého Stahla, ten prvně jmenovaný se za svůj režijní debut stydět zdaleka nemusí. Značka: Útočící kočka. ()

Tet.Ew 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Gibsona je opravdu povedený. Sympatický postavy, příběh a hudba. Někdy je prostě málo spíš hodně. Oproti filmům jako Statečný srdce, Smrtonosná zbraň nebo patriot je skromnost a herectví Gibsona mnohem víc než se zdá. A upřednostňuji tenhle film Mela Gipsona před vyzdvihovaným Umučení Krista. Podívejte a posuďte sami. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Muž bez tváře je snímkem, kde malý John Connor ukázkově a s klidem přehrává "Statečné srdce.":) Mel Gibson je dobrý, ale díky tomu, že jeho postava Justina McLeoda vyzní spíše klidně, disciplinovaně, toho herecky nenabízí tolik, jako role kurážného a zvídavého Chucka Norstadta, který se tak výrazně dostává do popředí. Nick Stahl je úžasný a přirozený a některé ty jeho myšlenky a projevy stojí fakt za to:) A zrovna v jeho případě si zase říkám, jak já nesnáším ty zmařené mladé talenty. Ach jo. Krásný film o jednom neobvyklém přátelství malého chlapce a bývalého učitele je zpracován zcela nenásilně, nehraje na city. Žádná prvoplánovost, jen skutečné lidské emoce, křivdy, názory a škatulky. Jak moc jsem si přála, aby pro ně film skončil dobře. Snímek pracuje se sympatiemi a antipatiemi svých postav a nechává diváky, aby si sami na některé z nich utvořili vlastní názor. "Mickey, to je docela zvláštní jméno pro psa. To je, jako kdyby se Godzilla jmenovala Bambi, že jo?", "Koukáš, jako kdyby tě vezla Brigitte Bardot."- "Ne, jenom… říkám si, že je to zvláštní." - "Co?" - "Jakože ty jizvy už nevidím, skoro bych řek, že už tam žádný nemáte..." ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)

Reklama

Reklama