Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že ačkoliv jsem milovník britského humoru, Monty Pythoni jsou příklad toho, že tohle fakt nedávám. Některé scénky jsou perfektní a ani já bych se je nebál označit za přímo geniální, některé jsou podivné a trapné a ty bohužel v druhé polovině převažují. A ani předěly Terryho Gilliama mi nikdy nebyly extra sympatické, totéž tedy samozřejmě platí i zde. John Cleese je neskutečný génius, ostatní členové jsou jen výborní. Tři hvězdy si film taky nezaslouží, protože prostě není ničím průměrný, ale i tady je to v mém případě těsně a u úplně všech ostatních čistě o osobním kusu. Tímhle filmem asi s Pythony už definitivně končím. 70%. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, viděl jsem prvně něco od Pythonů a netušil, co čekat. A ze začátku jsem na to koukal a říkal si co to sakra je? Postpuně však první fórky rozleptávaly moji nedůvěry, začal jsem se smát a už jsem nepřestal. U závěrečného závodu hňupů sem se válel po zemi (nekecám, spadl jsem smíchy ze židle :-)) Ten film je prostě božííí, to se nedá říct jinak, je to opravdu "úplně něco jiného" EDIT 2023: I když je mi o 14 let víc a život už není taková zábava, jak když mi bylo 27, tohle je pořád perfektní. Animované scénky, předěly do kterých mluví policajt, diváci i Bůh, TV pořady, reklamy, scénky bez pointy i se smrtící pointou, absurdní, dementní, brutální i dneska nekorektní humor. Jak se ubránit banánu, myši či TV pořad vydírání :D Tohle je opravdu něco úplně jiného, než ty utahanosti co se na přelomu 60-70. let vydávaly za komedie, 5* zcela zasloužených. ()

Reklama

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá od všeobecného špatného hodnocení ochránit jednoduchým vysvětlením - jde totiž o film pro masochisty. Je to film pro ty, co se ženou za režijními sestřihy filmů, pro ty, co musí mít všechny možné extras i doplňky, aby měli z filmu plnohodnotný dojem. Nepřináší totiž nic nového - jen autorskou selekci scén, které jsou dle jejich vlastního názoru nejpodařenější. Nejsou ale pouze vystříhány z létajícího cirkusu, jsou přehrány znovu, s o něco lepší scénografií, rozpočtem nebo i, v pravém duchu monty pythonů - s jiným ovocem. Proto kdo má doopravdy rád létající cirkus, nezatratí tento film, ale bude ho brát tak, jak by ho brát měl - jako třešničku na delikátním dortu. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je vlastne kompilátom tých najlepších skečov z prvých dvoch sérii Monty Python seriálu. Ja osobne podobné filmy nemám rád, ale tu boli tie skeče krásne prepojené a nastrihané v podstate do jednej ucelenej dejovej linky skákajúcej z jednej témy do druhej. Samozrejme nechýbajú skeče o tom, ako byť nevidený, smiech ako zbraň hromadného ničenia, útoky starých dám či skeč o papagájovi. Odporúčam hlavne pre tých, ktorí nemajú čas pozerať každú jednu časť, tu uvidíte to najlepšie, a právom. Ja som sa bavil. 80 % ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 A nefunguje to a nefunguje to a vlastne sa tomu ani veľmi nedivím. Zatiaľ čo pythonoviec cirkus bol nepotlačiteľným výronom komediálnej manny a roztopašným poskakovaním medzi papundeklovými kulisami, And Now for Something Completely Different pripomína pokus o rekonštrukciu zločinu spáchaného na divákovej bránici - ibaže s tým rozdielom, že teraz sa tomu už nikto nesmeje, nie veru, pretože rozjarené britské publikum, ktoré počuť v originálnych BBC sériách, vystriedali retušované Gilliamove animácie a prílišná filmovosť toho všetkého. Nenútená zábava, hompáľajúca sa hore-dole ako oliva v martini, sa tak zliala dokopy a vypálila na tuhé domáce, stala sa remeslom, reklamnou brožúrkou pre americký trh, plnou tých zaručene najvtipnejších momentov v novom, ešte krajšom kabáte! © Priznám sa, celkom ma udivuje, ako nerozvážne naša šestica opustila televízne médium, ktoré im poskytovalo tak krásne vratký základ pre ich humorné eskapády, a vrhla sa na hutnejší, ťažkopádnejší celuloid. A práve niekde tam, uprostred všetkých tých strihov a efektných kamerových uhlov, stratil sa ten elektrizujúci náboj, pri ktorom vám kedysi vstávali chĺpky na rukách, pretože ste vedeli, že sa pred vami píše história modernej komédie, tu a teraz, naostro a bez ochrany. Ale katastrofa to zase nie je, božechráň! Síce si nemyslím, že ide o práve najvhodnejšie zoznámenie sa s tvorbou súboru, nieto ešte jeden z ich lepších titulov, no človek sveta neznalý si tu svoje istotne nájde, kým zaprisahaní fanatici sa môžu zabávať porovnávaním konkrétnych replík a scén a sledovať, ako ich tvorcovia našróbovali dohromady. Ostatne, sú to práve tieto momentky, tie kratučké nerecyklované premostenia, ktorú sú (spolu s Carol Cleeveland v negližé a finálnymi titulkami) vôbec tým najzaujímavejším, čo mi tento snímok ponúkol. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama