Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 4...... Ha ha naprosto srovnatelný film s filmem mrtvá hlídka s vyjjímkou toho, že tento příběh se odehrává na jiném místě (v ponorce) . Některé filmy v toimto prostředí jsou skvělé např" Periskop nahoru a dolů- ten je pojat jako komedie což nasvědčuje tomu, že není s filmem tolik práce jako s filmem který má být kvalitní thriller. V tomto případě se to nepovedlo, beru to jko ztrátu času , naprosto nezajímavý film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlubina je filmem, na který jsem se stejně jako na všechny ostatní ponorkové válečné filmy moc těšil. Jenže mě můj David N. Twohy trochu víc zklamal. Čekal jsem opravdu válečné drama, které ukáže horrorovou atmosféru uzavřeného prostoru 200 metrů pod hladinou moře. Křičící vojáky umírající na nedostatek kyslíku. Nic z toho jsem se nedočkal a ze snahy dostat do válečného filmu trochu mystiky v podobě duchů je opravdu příliš nevydařený nápad. Ne vždycky je inovace k dobru. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediné plus tohto béčka je atmosféra. Ale je to natolko výrazné plus, že zakryje matný scenár, kvázi šokujúce zvraty a priblblé lakačky. Takže Twohy v podstate nesklamal, je to taký trochu lepší Anderson, aspoň pre mňa. Možno chýbala výrazná herecká hviezda v čele posádky. Nič proti Olivii. A záverečná šokujúca pointa, ktorú som očakával ako samozrejmosť. Vtedy tento prvok v mystery trileroch strašne letel. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

„Submarine subžánr“ není pro dějové náměty zrovna zlatým dolem a proto je namixování duchařské zápletky relativně inovantní a zajímavé. Bohužel výsledek je více než jenom trapná slátanina, kterou si režisér Černočerné tmy a scénárista či Requiem za sen za rámeček nedají. Dějově neuvěřitelně plytká a předem silně odhadnutelná skládačka se po pár minutách začne ztrácet v režisérově urputné snaze třískat tajemno z každého záběru. Výsledkem je přílišná hra na bubáky pod postelí, kterým nejvíce svědčí přehnaná poruchovost žárovek na plavidle. Vše pak zabíjí krkolomné vyústění, jehož snaha šokovat vychází spíše do sebeparodického shození sebe sama. Herecky relativně obstojné, zvláště Bruce Greenwood je nadmíru charismatický, hudební podmaz Graemea Reevella se snaží (bohužel marně) dosáhnout kapky napětí tam, kde zapomíná režisér, jenže neuvěřitelně laciné triky pod mořskou hladinou, spousta keců o ničem a celkový dojem dražšího televizního filmu nutně srážejí mé hodnocení nejníž. Neomluvitelné ani „blbým béčkem“ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)
  • Ve filmu zazní informace, že ponorka pluje kursem 0-9-5. Tento kurs je v americkém námořnictvu výrazem pro nesmyslný rozkaz na památku katastrofy z 8. září 1923, kdy flotila devíti torpédoborců po špatném určení polohy najela tímto kursem v bouři na kalifornské pobřeží. Sedm lodí bylo nenávratně ztraceno. (flanker.27)
  • Každý vytvorený modul interiéru lode vážil cez 20 ton. (Arsenal83)

Reklama

Reklama