Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

U filmu "Hlbočina" ma najviac zaujala, pre horror, dosť netradičná voľba prostredia a časové zaradenie. Duchársky príbeh z obdobia druhej svetovej vojny, ktorý sa odohráva na americkej vojenskej ponorke. To mi prišlo hodne originálne. No inak sa jedná o pomerne nudný film, ktorý zďaleka nevyužil svoj potenciál. Taktiež je tam, na môj vkus, až príliš mnoho logických a aj technických nezrovnalostí. ** ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Béčko jako bič. Příšerné triky (ponorka vypadá jako model z 3D studia, protáhlý renderem bez nánosu texur), lehce zmatený scénář, jehož pisatel o plynulých žánorvých přechodech zřejmě nikdy neslyšel (a proto působí všechny dialogy typu "This boat is cursed." opravdu směšně - není jediným slovem uvozeno, že jsme vstoupili na půdu duchařiny!) a nezvyklá hustota hereckých tváří na metr čtvereční. Než se vlastně pořádně dozvíte, kdo je kdo, a začnete chytat jména, všichni jsou už mrtví. Proč tedy ***? Hladina má opravdu VELICE hutnou atmosféru. A právě proto stojí o celé dva stupně výše než Ghost Ship. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nova občas dává po půlnoci docela zajímavé věci. Minule jsem takhle zahlédl Piraně 2 o okřídlených zabijáckých rybách, u kterých jsem se královsky pobavil, tak jsem tentokrát zkusil další kousek. Hlubina má fajn atmosféru, takovou hutnou, duchařskou a klaustrofobickou. Bohužel má ale taky poměrně lacinou výpravu a (asi) i nevyjasněné zadání, čím chce vlastně být. Nicméně místy jsem se docela bál a kdybych asi 10 minut před koncem neusnul, možná bych za závěr i hvězdičku přidal. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný mysteriózny vojnovo ladený thriller. Má výborný príbeh o posádke americkej ponorky v časoch druhej svetovej vojny, ktorá počas plavby vezme na palubu trojicu stroskotancov, ale má problémy s prenasledujúcou nemeckou loďou a navyše sa na palube začnú diať zvláštne nevysvetliteľné veci. Spracovanie je ale určite sklamaním a mám z neho aj také rozporuplnejšie pocity. Na jednej strane nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to je dej celkom svižný a väčšinu času aj celkom zaujímavý a pokiaľ sa venuje len reálnym veciam plynúcich z udalostí vojny, teda posádka, ktorá má strach z objavenia nemcami, ukrývanie sa pred loďou a podobne, tak je na tom film celkom dobre, ale problémom je tá hororovejšia rovina, na ktorú som sa práve najviac tešil. Potenciál v nej rozhodne bol, ale všetko je to tak nudne podané a po všetkých stránkach nedotiahnuté, že to miestami pôsobí až smiešne a tak táto rovina je zároveň aj hlavnou slabinou filmu. Ale aspoň môžem pochváliť slušnú atmosféru, ktorú si film drží po väčšinu času, ale o napätí v rámci hororu už nemôže byť ani reči, na to tu nič nevyvoláva dostatočný rešpekt. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Greenwood, Holt McCallany, Matthew Davis alebo Jason Flemyng sú ako posádka ponorky úplne ideálni a poteší aj príjemná Olivia Williams. Réžia je na tom pomerne dobre, ale scenár jej kazil, čo sa dá, čo je škoda a dobre je na tom aj technická stránka, síce niektoré efekty ponorky sú slabšie, ale to v tomto žánri nie je vôbec podstatné. Keď si odmyslím tú hororovú rovinu, tak je Hlbočina celkom zaujímavý a miestami aj napínavý film z klaustrofobického prostredia a takto aj funguje. Ale ako horor až na atmosféru zlyháva vo všetkých ohľadoch. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 59%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už se bohužel sci-fi snímky s ponorkovou tématikou příliš netočí a myslím si, že je to škoda, protože i v 21. století by tento žánr měl stále co nabídnout. Proto říkám - díky režiséru Twohymu za Hlubinu, kterou si můžeme připomínat kdykoliv, kdy máme chuť uniknout z reality všedních dnů, za hranice nepoznaného, kde se nepředstavitelné stává možným. I pod hladinou... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Pro externí záběry posloužila ponorka USS Silversides, která se účastnila II. světové války a která spadá do třídy Gato. (Saccard)
  • Na přehrávači měla původně hrát písnička Franka Sinatry "I'll Be Seeing You". Kvůli problémům se získáním práv museli tuto píseň nahradit písní Bennyho Goodmana "Sing Sing Sing (With a Swing)". (Chatterer)

Reklama

Reklama