Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně docela příjemné překvapení, jelikož jsem očekával ubohoučké béčko a místo něj jsem viděl solidní napínavý a také do jisté míry originální příběh, sice s průměrnými herci, ale i tak rozhodně koukatelnější a strašidelnější, než řada podobných hororově se tvářících filmů. David Twohy po Černočerné tmě neselhal ani tentokrát a i když se jeho díla nezapíší do zlatého fondu, malinké místečko na výsluní jim po zásluze patří. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1943 a posádka americké ponorky Tiger Shark má pocit, že v chladném Atlantiku se dějí divné věci. Kdosi nebo cosi má totiž zájem na tom, aby už námořníci nikdy neviděli domovský přístav. Brzy je zřejmé, že tajemná síla, likvidující s úpornou nekompromisností techniku i posádku, nemůže být z tohoto světa... Když poručík Brice, pověřený velením, vezme na palubu tři trosečníky a jedním z nich je žena, jejíž přítomnost na palubě vždy znamená smůlu, začnou se dít podivné věci. Horor Hlubina zhusta sází na tajemnou atmosféru a minimálně v první polovině mu to i vychází, ale pak se zvrhne v jednu stupiditu, které není pomoci. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Možná mi nebudete věřit, ale Hlubina z roku 2002 je jeden z mých oblíbených mysteriózních béčkových thrillerů, který dokázal využít tísnivého prostředí na ponorce, duchařské zápletky a jakéhosi tajemství, které postupně začne vyplouvat napovrch, stejně, jako síť paranormálních aktivit, které začnou měnit nejen charaktery osob, ale i samotnou trasu ponorky. Hlubinu si vzal na starost známý režisér titulů: Riddicka či Černočerné tmy. S temnotou má tento kumštýř tedy značné zkušenosti. A skvěle to využívá i uvnitř ponorky kdesi v hlubinách oceánu. Je to krásná kombinace duchařského hororu a námořnického válečného dramatu s mysteriózním pozadím. Na jedno zhlédnutí určitě dobrá volba. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem quasiasyláckou slátaninu z trafikového DVDčka a dostal jsem... příjemně oddechovou, napínavou a v rámci žánru hodně povedenou slátaninu. Paranoia, klaustrofobie, jedno temné válečné tajemství, jedna ženská na palubě která nosí smůlu, duchové, spekulace vojáků o tom, jestli ještě žijí nebo už jsou mrtví... Triky jsou levné a náročnějším scénám se režie radši úplně vyhnula (požár na palubě), ale ponorkový interiér se povedl a posádka je sympatická a dobře herecky obsazená. Výborná je scéna s Loomisem v zrcadle, kterou o rok později nejspíš obšlehli a zdokonalili Korejci v Geoul sokeuro / Mirrors a za dalších pár let Angláni v The Broken. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět lehký amatérismus, proto ta hvězdička dolů, ale ač nemám horory moc rád, tak mě Hlubina vyloženě nadchla. Klaustrofobické prostředí ponorky je svíravé i bez průserů, které začnou posádku drtit skoro hned po začátku. Ze scény se zpomaleným zrcadlem mě mrazilo ještě dlouho a v koupelně jsem se pár dní necítil úplně dobře. 90% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu zazní informace, že ponorka pluje kursem 0-9-5. Tento kurs je v americkém námořnictvu výrazem pro nesmyslný rozkaz na památku katastrofy z 8. září 1923, kdy flotila devíti torpédoborců po špatném určení polohy najela tímto kursem v bouři na kalifornské pobřeží. Sedm lodí bylo nenávratně ztraceno. (flanker.27)
  • Pôvodne chceli scenáristi zostavu postaviť z autentických podmorských dielov, no ukázalo sa, že sú príliš ťažké na manévrovanie. Nakoniec Pinewood Studios postavili hydraulicky ovládané interiéry lode, z ktorých každý bol samostatný modul, kompatibilný s ostatnými. Na zdvíhanie a naklápanie modulu podľa potreby bola navrhnutá aj špeciálna páka. (Arsenal83)
  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)

Reklama

Reklama