Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to výslovne kvalitný film, ale mám ho rád a kvôli sympatickým hercom, do skutočnej historickej udalosti pôsobivo zasadenému scenáru a klaustrofobickej atmosfére si ho vždy rád pozriem. V prvej polovičke skromný, ale veľmi pôsobivý horor za 4*, bohužiaľ v druhej sa premení na podpriemerný klišé horor za 2*. Dej je umiestnený do mrazivých, stiesnených priestorov ponorky ticho plávajúcej nepriateľskými vodami nebezpečného roku Pána 1943. Potešia solídne herecké výkony skúsených námorníkov v čele s vládcom ponorky Bruceom Greenwoodom a ďalej napr. Davis, Flemyng, McCallany a Chinlund (dokonca i inokedy nemožný Scott Foley, ktorý takmer pochoval Vreskot 3, sa snaží). Režisér Čiernočiernej tmy zručne buduje príjemne pomalú atmosféru temného napätia, pochlapí sa k niekoľkým výnimočným okamihom (nálože, raje, kormidlo) a keď mu dôjde dych, prizve si na pomoc báječný hit „Sing, Sing, Sing“ Bennyho Goodmana. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu víc. I když je to přece jenom trochu lepší než černočerná tma. Zklamal mě hlavně příběh filmu, od kterého jsem si sliboval opravdu hodně, když ho napsal Darren Aronofsky, myslel jsem na něco depresivního a horového, bohužel ani jedno se nesplnilo. Příběh je zbytečně zdlouhavý a skoro vůbec nic nedozvíte a vše je zakončeno pitomým koncem. Herecké výkony nestojí za mnoho a zopakuji znovu, pro mě je to zklamání roku. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Možná mi nebudete věřit, ale Hlubina z roku 2002 je jeden z mých oblíbených mysteriózních béčkových thrillerů, který dokázal využít tísnivého prostředí na ponorce, duchařské zápletky a jakéhosi tajemství, které postupně začne vyplouvat napovrch, stejně, jako síť paranormálních aktivit, které začnou měnit nejen charaktery osob, ale i samotnou trasu ponorky. Hlubinu si vzal na starost známý režisér titulů: Riddicka či Černočerné tmy. S temnotou má tento kumštýř tedy značné zkušenosti. A skvěle to využívá i uvnitř ponorky kdesi v hlubinách oceánu. Je to krásná kombinace duchařského hororu a námořnického válečného dramatu s mysteriózním pozadím. Na jedno zhlédnutí určitě dobrá volba. 75% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vynikající duchařina z neobvyklého prostředí. Tak hustou atmosféru jsem u hororu už dlouho nezažil, byl jsem napajtý jak tětiva. Šáhnout mi uprostřed filmu někdo na rameno, asi bych proskočil stropem. Po záplavě všech těch japonských a japonskem nasáklých duchařin to bylo velice příjemné setkání s duchařinou, kde se duch ani pořádně neobjeví a v níž se v podstatě zase až tak moc neděje, ale přesto máte většinu filmu pocit, že máte hlavu mezi dvěma panely. A k tomu všemu má oblíbená Olivia Williams, jejíž nádherné tváře se nemůžu vynadívat. Půl hvězdičky ubírám za to, že ta atmosféra nepůsobí až do samého konce, ale končí dřív, než by bylo zdrávo. 4,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

začalo to zajímavě. po chvíli však začínali dostávat prostor klišé věty typu ,,ženská na lodi přináší smůlu", atd, atd. pak se všichni trosečníci tváří, jako když něco ví. jeden člen posádky jim nevěří. no a ostatní nevěří (pro změnu) zase jemu. a nakonec nechybí ani ..... . sorry, já se nebál ani nelekal. bohužel jsem se ani nezasmál. já prostě ty béčka nemusím. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)
  • Keď sa USS Tiger Shark potápa, je jasne vidieť, že dve vodotesné dvere sú otvorené, čo je chybou, pri potápaní by boli samozrejme zatvorené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama