Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se vrátil k ponorkovému survivalu a mé pocity při sledování se příliš nezměnily. Řemeslně solidní, hudba výborná. Americká ponorka se vrací domů, jenže něco je špatně. Po vzetí tří trosečníků na palubu je napadena minami a háky, některá zařízení vypovídají službu a námořníci začínají trpět halucinacemi. Ponorka, respektive její posádka, má temné tajemství, které začíná vyplouvat...na povrch? Každopádně jde do tuhého a námořníci začínají umírat. Zdejší obsah je blábol a pěkně zamotal hlavní pointu. Ne, ta první věta neplatí! Filmu by prospělo zkrácení klidně o půl hodiny a byl by to svižný klaustrofobický boj o život. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Atmosfera by se dala krájet. Ostatně to skoro u všech ponorkových filmů. Problém Bellow je že je spletencem několika žánrů. Dost výrazně skáče z hororu na drama a z něj trochu i na akční film. Další problém Hlubiny je že má příliš mnoho vedlejších postav a žádné hlavní. Každému je věnován zhruba stejný prostor a to při množství lidí na ponorce znamená že se s nikým moc nesblížíte. Krom toho je tam moc rádoby psychologických scén, které jen matou a spíš film brzdí. Přímočarejší tah na branku by Hlubině jen prospěl. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě vypadá docela zajímavě. Válečných hororů znám jen pár a skoro žádné, které se odehrávají na loďi či ponorce. Takže námět bych chtěl určitě pochválit. Horší už to bylo s atmosférou. Začátek filmu se poměrně dlouho vleče a nic zajímavého se neděje. Teprve od poloviny, kdy se čtyři ''dobrovolníci'' vydají opravit poškozený trup začíná ta správná atmosféra, jakou mají duchařiny mít. Potom už jsem pln očekávání čekal jak to všechno skončí. Trošku mě zklamala vizuální podoba ponorky pod mořem a ty záběry, kdy barel poskakuje po palubě. Připadal jsem si jako při hraní nějakého simulátoru. ()

Apophis 

všechny recenze uživatele

Ale jo, solidní horor... Nemůžete od toho čekat superfilm, ale bát se budete... Kladem je to, že se film nepokouší uměle zvyšovat napětí nechutnostmi... Film se snaží pracovat spíš se psychikou a v rámci jeho možností se mu to daří... Děj sice chvílemi trošku pokulhává, ale herci to hrají solidně... Nemůžeme od nich čekat Oskarové výkony, ale propadák to také není... Zvláštní efekty jsou poměrně dobré... Shrnu-li to, jedná se o film, který doporučuji shlédnout, ale to je vše... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Místy opravdu hodně napínavé se zajímavou zápletkou. Bohužel ta je až příliš dlouho oddalována a film je zbytečně dlouho nastavován zbytečnou omáčkou plnou občas dobrých a občas hodně trapných sci-fi/horor efektů. Televizní zpracování a evidentní absence vysokého rozpočtu film těžce sráží v místech, kde chce být brán velmi vážně...ale moc mu to nejde. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Pre väčší realizmus tvorcovia postavili v londýnskych Shepperton Studios hydraulicky plnenú súpravu, ktorá sa kývala zo strany na stranu, skákala a praskala. (Arsenal83)
  • Keď sa USS Tiger Shark potápa, je jasne vidieť, že dve vodotesné dvere sú otvorené, čo je chybou, pri potápaní by boli samozrejme zatvorené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama