Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

Radko 

všechny recenze uživatele

Opakovaný koncept, z čistokrvného hororu posunutý kamsi k uletenej paródii. Príbeh domu s kazetami, ktoré si prišelci púšťajú, aby divák filmu tak uvidel pár poviedok je totožný s jedničkou, vrátane vyústenia - 23%. Prvá z kaziet ukazuje príbeh chalana s očným implantátom, zároveň fungujúcim ako kamera. Z nemocnice sa odoberie priamo domov, no ajhľa - začne vidieť postavy - muža, dievčatko a tak. Námet zaujímavý, spracovanie postráda akúkoľvek mrazivú hrôzu. 42%. Zombie bicyklista je fajn úlet vrátane jeho sebauvedomenia si v závere vplyvom frajerkinho telefonátu. 77%. Výživné sektárske hody kdesi na odľahlom ázijskom ranči, vychovávajúcom dietky božie, slúžiace celé akémusi woodo satanášovmu príchodu alias oslave čierneho kozla - 96% a vrchol filmu. Mimozemšťania v dome skôr nudili ako ľakali - 49%. Chýbajúci moment prekvapenia, opakovanie a hlavne strata napätia spôsobili, že napriek nespornej obrazovej originalite patrí druhý diel videokazetového dobrodružstva skôr k priemeru. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to ani rok a je tu pokračovanie found footage hororovej antológie, ktoré sa nesie v podobnom duchu ako jeho predchodca. Spojovníkom je tentoraz "Tape 49" - príbeh dvojice vyšetrovateľov, ktorí hľadajú strateného študenta a v jeho byte objavia zbierku pások, z ktorých štyri divák uvidí. Prvá story "Phase I Clinical Trials" je o chlapíkovi, ktorý dostane nový očný implantát, no vedľajším účinkom je, že vidí duchov. Má to pár slušných ľakačiek a bubákov, ale ináč ma to príliš nenadchlo. 2. príbeh "A Ride in the Park" je svojská variácia na zombies - z ich pohľadu, čo ponúkne pár zábavných momentov, ale nič viac. Tretí, najdlhší a najlepší príbeh "Safe Haven" je indonézsky splatter o reportéroch, ktorým sa brutálne zvrtne rozhovor s divným vodcom kultu, a záverečná "Slumber Party Alien Abduction" pojednáva o partičke deciek, ktorým zábavu prekazí mimozemská invázia. Celkový dojem mám trochu slabší než z minuloročného VHS. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalita druhého dielu je, nech si hovorí kto-chce čo-chce, zhruba na úrovni prvého dielu (tretia poviedka sa od tohto tvrdenia trochu odlučuje). S tým rozdielom, že: Zatiaľčo prvým poviedkam chýba atmosféra, v druhých sa jej náznak aspoň niekedy vyskytne. Ak sa mám vyjadriť k poviedkam a ohodnotiť ich, prvá nahrávka je v mojich očiach rozhodne najslabšia. Tá je prinajlepšom do určitej miery zaujímavá (očná kamera, videli sme napr. v The Gracefield Incident), avšak celá jej existencia je zbytočná. Je bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu, dobrých 90% sa tam nič nedeje (nepočítajúc nudná prehliadka domu) a ak sa má (zvyšných 10%) niečo diať, všetko je úplne zlé. [1*] Druhá poviedka je na tom o niečo lepšie a prináša výrazné zlepšenie. Tá síce nie je nijaká skvelá a zo zombie hororov ničím nevyniká, za to sa jej však darí diváka upútať prostredníctvom slušnej dávky gore. No ničím viac. [2*] Tretia poviedka je zo všetkých tá najlepšia. Zatiaľčo prvá polovica je nudná a nezaujímavá, postupom času divák dostane dobrú mieru napätia, atmosféru a shocking scény. Kazia ju snáď len nesympatické postavy a prvých 15 min. [3*] Štvrtá poviedka je lepšia než prvá, no viac kladov nemá. Postavy sú otravné a nesympatizujem s nimi, tak isto aj domáca párty a stret s mimozemšťanmi je suchý, nezaujímavý. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac. [1*] Summa summarum, zhruba na úrovni prvého dielu, skôr sa mi to nepáči než páči. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Navzdory téměř všem dosavadním zahraničním recenzím z filmových festivalů si nemyslím, že by V/H/S/2 znamenalo oproti V/H/S nějaký zásadní posun v kvalitě směrem nahoru. Celkově jsem měl asi přehnaná očekávání, doufal jsem v absolutorium. Výsledný dojem je u mne osobně přibližně stejně pozitivní jako v případě prvního dílu, nicméně ani tentokrát nepůsobí antologie zcela vyáženě a ti, kteří nebyli spokojeni s jedničkou, se pravděpodobně nebudou radovat ani tentokrát. A zatímco minule se končilo nejsilnější povídkou, tentokrát končíme v místě nejslabším. Jinak krátce k jednotlivým segmentům: Tape 49 je příběhem, který zbytek povídek rámuje. Vypráví o dvou detektivech, kteří pátrají po zmizelém studentovi. Rámovací příběh bývá u většiny antologií nutným zlem, nejinak je tomu zde. Nevýrazná věc, ale svůj účel plní. 60 % Phase I Clinical Trials v podstatě ani není found footage, ale pohled přímo očima hlavního hrdiny (respektive jedním robotickým okem), kterého straší duchové. Slušné tempo, pár hodně děsivých výjevů, ale bohužel poměrně nepřesvědčivé co se týče hereckých výkonů. 80 % A Ride in the Park je poměrně originální a zábavná zombíkárna braná z pohledu jednoho z nakažených. V celovečerní stopáži by to nefungovalo, na cca dvacetiminutový kraťas je to tak akorát. 80 % Safe Haven je jednoznačným vrcholem filmu. Tjahjanto s Evansem se utrhli ze řetězu a ve své povídce rozpoutali démonické sektářské peklo, při kterém mi chvílemi padala čelist k zemi. Škoda úplně posledního záběru, který působí spíš než cokoli jiného směšně, což není úplně ideální ukončení jinak bezchybného hororového kraťasu. 90 % Slumber Party Alien Abduction vypráví o partě adolescentů, které v jejich rodinném domě přepadne parta mimozemšťanů. Lákavý námět a slušně děsivé výjevy jsou zabity tím, že je daný segment naprosto totálně nepřehledný, hlavně z toho důvodu, že se celý odehrává ve tmě a po většinu času kameru nosí pes (!!!). 60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…TEĎ NASTAL ČAS, KDY SÁM NĚCO NATOČÍM.…“ /// Nahrávací čip přímo v oku (to máš kliku pičo! Že vidíš pičoviny? Tož to máš blbý…) … PŘÍBĚHY, kamera tady, kamera tam, kamera na psoj (co je to za slovo?), kamera … (SPOILER! - ne v prdeli nebyla…), duchové, zombíci, někdy trapný, někdy ftipný (černě), krvavý…., ale skoro vždycky ROZKLEPANÝ. Naštěstí se tady nemelou sračky vo potřebě zavostřit, točit tohle či tamto, nikdo nemá čas si vylejvat bolavý srdce či chorej mozek. V podstatě to vodsejpá, jen míra zajímavosti je různorodá. Hold někdo má rád holky a jinej … kurva ti ,,šediváci“ mě udělali radost! Taková snaha mi narvat představu, že jinak tyhle kousky natočit nelze. Dobrá, a co tam máš dál? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu poznat holku, která umí kurevsky dobře (a hlavně hezky!) vyhnat ducha. 2.) Přemejšlím, co natočím (na internet vole, tvý ametérský skopičiny nikoho nezajímaj. P.S: ukaž starou?). 3.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama