Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalita druhého dielu je, nech si hovorí kto-chce čo-chce, zhruba na úrovni prvého dielu (tretia poviedka sa od tohto tvrdenia trochu odlučuje). S tým rozdielom, že: Zatiaľčo prvým poviedkam chýba atmosféra, v druhých sa jej náznak aspoň niekedy vyskytne. Ak sa mám vyjadriť k poviedkam a ohodnotiť ich, prvá nahrávka je v mojich očiach rozhodne najslabšia. Tá je prinajlepšom do určitej miery zaujímavá (očná kamera, videli sme napr. v The Gracefield Incident), avšak celá jej existencia je zbytočná. Je bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu, dobrých 90% sa tam nič nedeje (nepočítajúc nudná prehliadka domu) a ak sa má (zvyšných 10%) niečo diať, všetko je úplne zlé. [1*] Druhá poviedka je na tom o niečo lepšie a prináša výrazné zlepšenie. Tá síce nie je nijaká skvelá a zo zombie hororov ničím nevyniká, za to sa jej však darí diváka upútať prostredníctvom slušnej dávky gore. No ničím viac. [2*] Tretia poviedka je zo všetkých tá najlepšia. Zatiaľčo prvá polovica je nudná a nezaujímavá, postupom času divák dostane dobrú mieru napätia, atmosféru a shocking scény. Kazia ju snáď len nesympatické postavy a prvých 15 min. [3*] Štvrtá poviedka je lepšia než prvá, no viac kladov nemá. Postavy sú otravné a nesympatizujem s nimi, tak isto aj domáca párty a stret s mimozemšťanmi je suchý, nezaujímavý. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac. [1*] Summa summarum, zhruba na úrovni prvého dielu, skôr sa mi to nepáči než páči. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Skupina nesouvisejících hororových příběhů, z nichž některé jsou horší, některé lepší. Doslovněji bych spíš řekl, že všechny jsou výrazně slabší, nevýrazné a ne až tak originální či zábavné (zombies, duchové...), ale Safe Haven je absolutně bezkonkurenční. POV/found footage styl Safe Havenu sedí excelentně, napětí v komunitě v lesích je hutné, atmosféra špinavá a děsivá, nechybí ani gore a právě kamerový styl povídce prospívá nejvíc a dodává ji na autentičnosti. To se ovšem nedá říct o zbytku - ty mě zkrátka nebavily a nepřišly mi až tak zajímavé, zkrátka nic, co bychom už neviděli v lepší podobě. ()

Reklama

wikked 

všechny recenze uživatele

Kompilaci drží nad vodou hlavně sektářská povídka, která se skutečně povedla a postavy v ní tvůrci vůbec nešetří. Na druhém místě potěší a pobaví originální pohled na zombie epidemii. Koukatelná je i povídka s bionickým okem, i když ničím nenadchne. Zbytek je ale bohužel celkem odpad - rámcová "povídka" je pouze nutné zlo a UFO únos je vyloženě učebnicový příklad, jak takové horory netočit. Rozkmitaná kamera, blikající světla a příšerná kakofonie zvuků ve scénách s emzáky skutečně diváka ničím neohromí a ani nezakryje diletantský přístup. // KVIFF 48 ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

zde bych se víceméně musel opakovat, páč první díl je skoro to samé. Jednotlivé příběhy jsou napínavné, ale když skončí, tak si člověk říká, že je to celkem blbost. Některým by neškodilo rozvést do 90 min. Zápletky ale nespoléhají na to, že na to bude někdo koukat více jak 30 min. Pak můžou klidně nastat věci, které jste čekali. Oproti prvnímu dílu jsem si zde vícekrát povídal, kdo že to na tu kameru natáčel. Zde to tak patrné nebylo. Jinak "zápletka" je podobná. Nějací prevíti se dívají na místě, kde by správně být neměli, na pohozené VHS kazety, a vidí na nich pěkné humusy.... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednička byla přímo otřesná, kdy ani jeden příběh nedával sebemenší smysl a film byl jen diletantským pokusem o vydělání škváry na současném nejvýnosnějším subžánru hororu. Očekávání bylo minimální, ale nějaké to napětí a inovaci trailer k dvojce přesto sliboval. Mírně překvápko se nakonec i konalo, kdy všechny příběhy jsou jasně pochopitelné a svým způsobem originální. Na druhou stranu jsou ale apaticky zahrané a impotentně natočené, takže napětí pro horor tak příznačné, neexistuje. Nenápadně také odpadlo to teatrální tajemno hrající na strunu "real nahrávek" a zůstala jen přiznaná sbírka bizarru, který se místy nemohl brát jinak, než s úsměvem. Největším záporem filmu je pak skutečnost, že dějové linie jednotlivých příběhů jsou nasekané takovým způsobem, že vždy končí v tom nejlepším, respektive v pasáži, která by odstartovávala regulérní celovečerní film. Divák se tedy pomalu začíná sžívat s příběhy a nadrženě tlačí děj dál, a všechno náhle končí záběrem na dva tupé kretény, čumící na zrnící obrazovky. O tom, že obraz kamery vypadává při každé akčnější scéně a všechno se zas klepe jak ulepený zvadlý kokot, čerstvě vytáhlý z pouliční děvky, už ani nezmiňuji. To je evergreen veškerých podobných (levných) filmů. 40% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)

Reklama

Reklama