Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce po všech stránkách zlepšení, což pro mě tedy bylo obrovské překvapení. Příběhy mají výrazně propracovanější a zajímavější obsah a jejich aktéři nejsou protivní retardi, obraz je kvalitnější a kamera se většinou o něco zklidnila. I hlavní "spojovací" dějová linie o dvojici pokoutních slídilských filcek se vcelku povedla. Skvělá byla povídka č.2 o zombiích, z té by mohl být parádní celovečerák, ať už v takovémhle lehce nadsázkovém a úsměvném duchu, nebo zahraný na vážnější a brutálnější notu. Ovšem naprosto kulervoucí je 3.epizoda o jisté ďábelské indonéské sektě se šíleným pedofilním guruem v čele. Škoda jen epileptické kamery v závěru. A škoda i slabé čtvrté povídky s nepůsobivou home invasion emzáků a kňučícím čoklem. A propos co takhle třeba začít točit FFka aspoň moderními smartphony se stabilizátorem obrazu? ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednička byla přímo otřesná, kdy ani jeden příběh nedával sebemenší smysl a film byl jen diletantským pokusem o vydělání škváry na současném nejvýnosnějším subžánru hororu. Očekávání bylo minimální, ale nějaké to napětí a inovaci trailer k dvojce přesto sliboval. Mírně překvápko se nakonec i konalo, kdy všechny příběhy jsou jasně pochopitelné a svým způsobem originální. Na druhou stranu jsou ale apaticky zahrané a impotentně natočené, takže napětí pro horor tak příznačné, neexistuje. Nenápadně také odpadlo to teatrální tajemno hrající na strunu "real nahrávek" a zůstala jen přiznaná sbírka bizarru, který se místy nemohl brát jinak, než s úsměvem. Největším záporem filmu je pak skutečnost, že dějové linie jednotlivých příběhů jsou nasekané takovým způsobem, že vždy končí v tom nejlepším, respektive v pasáži, která by odstartovávala regulérní celovečerní film. Divák se tedy pomalu začíná sžívat s příběhy a nadrženě tlačí děj dál, a všechno náhle končí záběrem na dva tupé kretény, čumící na zrnící obrazovky. O tom, že obraz kamery vypadává při každé akčnější scéně a všechno se zas klepe jak ulepený zvadlý kokot, čerstvě vytáhlý z pouliční děvky, už ani nezmiňuji. To je evergreen veškerých podobných (levných) filmů. 40% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Povídky z rozklepané kamery, část druhá. První povídka má slušnou atmosféru, druhá mě pobavila cyklisticko-zombie zápletkou, indonéská sekta je nejoriginálnější (byť svou béčkovitost neskrývá, ale staví ji na odiv) a pak už to jde jen s kopce. Poslední povídka už je hodně podprůměrná a rámcující historka také k ničemu čímkoliv zajímavému nedospěje. Omezení daná konceptem kameramanů na place jsou tak velká, že se s nimi málokdo popere s úspěchem, je třeba přijít s něčím novým a netočit další díly... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V/H/S 2 lieta vo viacmenej rovnakých kvalitatívnych výšinách, ako vynikajúci predchodca. Prvé dve ´´pásky´´ síce niesu dejovo to najlepšie, ale remeselne sú spracované opäť na vynikajúcej úrovni ( tie kamerové vychytávky fakt nemajú chybu ). To pravé hororové ale príde až s poslednými dvoma príbehmi, ktoré sú viac než podarená hororová zábava. Strašidelné, zimomriavkové. Táto anthologhy séria sa pre mňa stáva jednou z najlepších žánrových počinov tohto desaťročia. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama