Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vánoční čas umí přinášet podivuhodné příběhy, vtipné historky i nostalgii. Přijde letos Ježíšek? je příběh dvou rodin, které se rozhodly, že Vánoce jsou prostě od toho, aby se konaly dobré skutky, přání se plnila za každou cenu,   a aby na zázraky věřily nejen děti. Šarmantní šedesátník José (Josef Abrhám) se vrací po třiceti letech z emigrace v Mexiku do rodné Prahy. Podlehne totiž naléhání  své mexické manželky Dolores. Ta věří, že pro jejich dceru Penélope, která se marně snaží otěhotnět, je poslední nadějí zázrak, který by v předvánočním čase mohlo splnit slavné Pražské jezulátko. José má z návratu obavy, protože moc dobře ví, že by mu mohl přinést nečekaná překvapení. Ta mají podobu jeho dávného kamaráda Rudy (Václav Postránecký), který všemi rád manipuluje, ale hlavně jeho bývalé lásky Květy (Libuše Šafránková) a její velké, osobité rodiny, v čele s jejím synem Michalem (Igor Chmela). Rodné místo Josému připraví řadu svízelných situací. Bude potřebovat nadhled a všechen svůj smysl pro nápaditá řešení, aby se z malérů všichni dostali. Nakonec se ale ukáže, že i každý z členů Josého rodiny skrývá své tajemství, a že v Praze je kromě legendárního Pražského jezulátka i řada dalších bytostí, které jsou schopné konat zázraky. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

S ohledem na celkové hodnocení jsem se trošku toho filmu bál, ale když kvůli ničemu jinému, tak aspoň kvůli Šafránkové s Abrahámem jsem jej chtěl vidět. A nakonec jsem byl docela mile překvapený. Tedy ta hlavní dějová linka kolem návštěvy emigranta Joseho a jeho rodinky v Praze trošku pokulhává. Diskutabilní je třeba uvěřitelnost legendy o záměně pražského Jezulátka. Naopak bych ocenil určitou autenticitu filmu postavenou především na tom, že jednotlivé postavy spolu komunikují ve filmu vždy tím jazykem, který nejlépe odpovídá dané situaci. (tj. dočkáme se třeba komunikace J. Abrháma ve španělštině či roztomilým pokusům jeho dcery o češtinu). Díky tomu přitom vznikají někdy i vtipné momenty, resp. roztomilé trapasy (např. když se snaží Jose před svou ženou Doleres předstírat, že se nezná s Květou a začne ji vykat, i když Dolores zjevně neumí česky). Co mě každopádně zaujalo je vedlejší příběhová linka filmu spojena s rodinkou Igora Chmely. Ostatně je to právě hláška jeho malé dcery "A přijde letos Ježíšek," které vděčí film za název. Při těchto scénách má film docela příjemnou vánoční atmosféru, byť ji podbarvují koledy v nikoliv českém ale spíše mezinárodním hábitu. To lze ale asi vzhledem k mexické koprodukci pochopit. Ve svém žánru vánočního rodinného filmu tak jde celkově o stravitelný počin. I když vytěžit se z toho dalo určitě mnohem více. ()

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Krásná Vánoční pohádka. Vzhledem k tomu, jak lidé často vyvádějí kvůli Vánocům. Tak mi tento film připadal jako krásné odlehčení. Dobře se na to dívalo. Velice zajímavý příběh kdy krásná dívka přijede z Mexika do Prahy otěhotnět. Krása. Prostě Relax. Klidně bych to vyděl znovu, abych si užil ten pohodový pocit který naplňuje člověka touhou až do Vánoc. A taky mě velice zaujalo to přirozené pojetí lidských problémů v mezilidských vztazích. Prostě Vánoční pohádka - Láska, naděje a štěstí. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Film som začala pozerať pred Vianocami a to, že som ho bola schopná dopozerať až po dvoch mesiacoch, svedčí o tom, že nebavil a že som si ho vlastne odtrpela. Pustila som si ho z úcty k Josefovi Abrhámovi a Libuši Šafránkovej, dúfajúc, že obdiv, ktorý k tejto hereckej dvojici mám, film len upevní. Lenže – toto bola ozajstná mexická telenovela natočená v Prahe. Nesmiala som sa, nebavila som sa a celý príbeh je príliš jednoduchý a ľahko čitateľný. A úplne zbytočné bolo pridať: „o rok neskôr“. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Standardní průměrný film s dobrými herci, dobrou kamerou, brakovou podbízivou a vlezlou hudbou a špatným scénářem. Ovšem natočený s láskou a s dobrým záměrem. Mexický kolorit vytížen málo a to i po stránce hudební, i když jeden Pavlíčkův motiv se mi tam docela líbil. Kdyby ve filmu nebyl Abrhám, Chmela a Šafránková, nejsem si jist, zda bych se na to dodíval. Přeji Lence Kny do třetice hodně štěstí :) Místo na trhu si určitě najde, a jako kulisa vánočního dne na TV Nova určitě dostačující. Ale nepochopil jsem scénu s Uršulou Klukovou. Záběry na Kaufland kometou nevylepšíš a pozornost na plzeňské pivo neodradí ani dobrý dialog, natož špatný... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Úplně stejné chyby, jako u Ženské na vrcholu - přepálená stopáž, málo funkčních vtipů, nepromyšlený scénář, neexistující příběh, utahanost, žádný finální dojem. Má to sice slušnou kameru a občas něco přivodí alespoň pousmání, ale jinak na tom není nic zajímavého a celým filmem jsem se pronudil. Podívat se na to už chci 5 let - a teďka se mi potvrdilo, že jsem to oddaloval oprávněně... 2* ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • V záběru, kdy Květa (Libuše Šafránková) vystupuje z auta a přechází silnici, je možné zahlédnout v horním rohu tehdejšího předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku. (ricky4)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama