Reklama

Reklama

Věž smrti

Trailer 1

V hypermoderním komplexu Tower Sky právě probíhá vánoční večírek, na kterém se sešla vybraná smetánka z celé metropole. Dae-ho, manažer budovy a ovdovělý otec malé Hany, musel rodinnou sváteční oslavu narychlo odložit, aby se mohl starat o VIP hosty. Zato šéf hasičů Young-ki si konečně může užívat volna a trávit Vánoce se svojí ženou. Slavnost je v plném proudu a idylickou vánoční atmosféru dokresluje nádherný výhled na osvětlené velkoměsto a na helikoptéry, které kolem mrakodrapu pro vytvoření dokonalé iluze rozprašují umělý sníh. Když ale nečekaně dojde ke katastrofě, musejí Dae-ho a Young-ki sebrat veškerou odvahu, aby zachránili životy svých blízkých a tisíců ostatních zoufalých návštěvníků, které nemilosrdně svírá ohnivá náruč smrti. (North Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Škoda těch kostrbatých pokusů o humor, které tam moc nesedí. Jinak by to byl takřka perfektní katastrofický akčňák. Korejská jinakost tu je ve velmi přijatelné míře, herecké výkony jsou velmi obstojné, kamera a celkový vizuál je božský včetně velmi kvalitního a burácivého prostorového ozvučení. Intenzivní, napínavé a trochu i dojemné. Žánrové blbosti a náhody v ději rád odpustím. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film natolik citově vyděračský, až doslova diváka znásilňuje. Po "Haeundae" další korejská smrtící kombinace opulentních efektů, pitvořivě hysterického lidového humoru, afektovaného patosu a těžkotonážní masáže oslavující pospolitost prostých lidí vůči papalášům a katastrofám. Vyprávění se tři čtvrtě hodiny potácí na místě, aby podle příručky o dramaturgii divákům představilo postavy, s nimiž pak mají soucítit. Jenže zde to je zcela zbytečné, neboť k žádné profilaci nedochází a diváci celou dobu sledují jen chodící zbytnělá klišé v příznačně prostorově a logicky nekoherentním vyprávění. Vrcholem v laciném dojení emocí je pak nevkusná aluze na 9/11 se zdí polepenou anoncemi lidí hledajících pohřešované příbuzné. ()

Reklama

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

film aj pri svojej stopazi nenudil, mal dobre efekty, a celkovo bavil. kludne by som dal 4 hviezdy no bohuzial nemozem prekusnut tych korejskych nehercov s preafektovanym nepresvedčivym (ne)hraním. toto ma stve vo vela sikmookych filmoch. oni proste nie su herci, len komparz z ulice. (cest par vynimkam) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Čistá kopírka amerických katastrofických filmov. Akurát je tu strašne trápny humor a typický ázijský uberpátos volajúci do neba. Prvá - predstavovacia - 40-minútovka je totálne nudná, viackrát trápna a pre ďalšie dianie vlastne aj zbytočná. Film sa rozbehne až za ňou. Akcie je dosť, efekty sú v poriadku, aj keď sú zamerané prevažne na efektné výbuchy a početné vyskakovanie ľudí počas týchto výbuchov, ktorým som sa musel zasmiať. Postavy sú celkom sympatické (až na neskutočne iritujúce a večne urevané malé dievča), ale netušil som, že Kórejčania sú tak urevaný národ - od detí až po dospelých chlapov, hlavných hrdinov, hasičov, prosto všetkých. Záver vďaka pretiahnutej stopáži je zbytočne preťahovaný, a tradične v ňom nechýba (trápne) salutovanie na počesť umrelých. Sorry, ale napriek istým filmovým kvalitám som sa nevedel dočkať konca. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Z jihokorejské produkce, co se týká katastrofických filmů, jsem viděl již Tsunami z roku 2009, takže jsem věděl, do čeho jdu a nespletl jsem se. Po technické stránce jde o solidně natočenou akční podívanou, které dominují slušně udělané vizuální efekty a pěkná hudba. Avšak po herecké stránce - to už je trochu jiné kafe! Asi nikdy nepochopím styl hereckého projevu v jihokorejských filmech, protože mě docela často štvaly ty všemožně přehnané emoce a hloupé grimasy, kterých bylo během těch dvou hodin požehnaně. Několik dojemných a srdcdervoucích scén se povedlo, zatímco jiné byly spíše vynucené a méně uvěřitelné. Zkrátka v podstatě o tři roky mladší bráška Haeundae, který je svému předchůdci podobný ve všech ohledech. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V den premiéry 25. prosince 2012 se prodalo 431 759 vstupenek, což znamená druhý nejlepší otevírací den v historii korejské kinematografie. První je s počtem 436 628 prodaných vstupenek film Zloději (2012). (Kritiq)
  • Postprodukce filmu trvala 2 roky. Důvodem je i fakt, že ve filmu je 1 700 digitálních a trikových záběrů. (Kritiq)
  • Režisér Ji-hoon Kim byl k natočení filmu inspirovaný jeho vlastní zkušeností. Když poprvé jako mladý viděl v Soulu mrakodrap, představoval si, jaký je to pocit, být v něm uvězněný. (Kritiq)

Reklama

Reklama