Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

brutale 

všechny recenze uživatele

Po Borgoch mierny úpadok v dynamike, možno aj v efektoch ma minútu (dej sa odohráva pol na pol v kozme a planéte), zato však snímka nesie hlbokú myšlienku bytia, čo je vo mne vzbudzuje kladný pocit otvorenosti mysle scenáristu. Ďalší "BEZKIRKOVSKÝ" ST v poradí II celkovo IX si u mňa drží hodnotenie ako ST VIII. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme zjistili, že jediný okamžik může být celým vesmírem." ----- Scénář je svým způsobem docela odvážný, jeho realizace nadstandardní, triky působivé, pointa nápaditá, věrnost seriálu očividná. Vznikl tak příběh, který na první pohled není nijak přehnaně akční, přesto v něm při troše snahy najdete všechno podstatné, co představuje Star Trek - co je jeho poselstvím. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Klasické pokračování, velmi povedené, hlavně romantický nádech se mi líbil. S přihlédnutím k dalšímu filmu Nemesis dávám čtyři hvězdičky, jinak by to bylo za tři. Ale rozhodně jsem se celý film bavil a jsem s tímto filmem velmi spokojen. Tentokrát se posádka Enterprise snaží zabránit násilnému vystěhování obyvatel planety, kde se nestárne a neumírá. Kapitán Picard musí učinit několik zásadních rozhodnutí a poté poskytnout ochranu nevinným občanům. Jistě se mu to bez větších problémů podaří. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Dozajista jeden ze slabších ST filmů, který ale nezklame fandy, ani příznivce Sci-Fi. Trochu patetické a tempo je pomalejší. Záporáci působí jako doslova "šedá masa" uměle dosazených ošklivců tak, aby už od pohledu působili záporácky. No zkrátka je to horší, ale kvality to má. Např. skvělá hudba, dějový spád a zápletka. Za mě 65% = 3/5 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Malá startrekovská pocta Sedmi Statečným. Přes značnou míru akčních scén film nepřipoutá tolik jako předchozí První Kontakt, ale toto přirovnání je poněkud nespravedlivé, vzhledem ke kvalitám First Contactu a jeho pozici (bez diskuze!) nejlepšího ST filmu vůbec. Jediné co zůstává stejné je nádherná hudba Jerryho Goldsmithe, dej mu Věční věčnou slávu... 70% PS: občas je slyšet i Congo;) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se od 31. března do 2. července 1998 v Kalifornii. (Varan)
  • Jediný film ze série Star Trek, který se neodehrává na Zemi (nebo alespoň v její blízkosti). Zároveň také první díl série Star Trek, ve kterém jsou všechny záběry z vesmíru generovány počítačem. (Martin00x)

Reklama

Reklama