Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (187)

brutale 

všechny recenze uživatele

Po Borgoch mierny úpadok v dynamike, možno aj v efektoch ma minútu (dej sa odohráva pol na pol v kozme a planéte), zato však snímka nesie hlbokú myšlienku bytia, čo je vo mne vzbudzuje kladný pocit otvorenosti mysle scenáristu. Ďalší "BEZKIRKOVSKÝ" ST v poradí II celkovo IX si u mňa drží hodnotenie ako ST VIII. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Můj První Kontakt s čímkoliv, co souvisí se Star Trekem :) Vzpoura je rozhodně zajimavá. V každém případě je to děsná sranda, což je jen dobře. Místy působí naprosto brilantně (scény se zastaveným časem, a kolibřík mávající křídly přesně do rytmu), jindy velmi Televizně (celá ta vesnice) a přestřelky s těmi značkovači byly vyloženě k smíchu (tady už to ovšem asi nebyl záměr) Počítal sem s tím, že toto bude asi spíše slabší díl série, jsem velice zvědav na další díly, nicméně i tak jsou to velice solidní lepší 3 hvězdičky. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Star Trek: Vzbura" (Star Trek IX: Insurrection) je v poradí deviaty celovečerný film z americkej sci-fi série Star Trek. Zároveň je to tretí snímok, v ktorom vystupuje posádka vesmírnej lode USS Enterprise (NCC-1701-D). Premiéru mal jedenásteho decembra roku 1998. Kapitán Jean-Luc Picard je nútený sa vzoprieť rozkazu, ktorý je v rozpore so smernicou Spojenej Federácie Planét. Odmietne splniť príkaz násilne vysídliť niekoľko stoviek obyvateľov malej planéty, len preto, že je to vraj v záujme miliárd občanov Federácie. So svojou posádkou sa vzbúri a postaví sa na stranu mierumilovnej populácie Ba´ku, ktorá sa stala obeťou zákernej hry mocných, čo prahnú po zdroji večnej mladosti, ktorý je na ich planéte. V spravodlivom boji sa rozhodne čeliť celej Hviezdnej flotile. **** ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme zjistili, že jediný okamžik může být celým vesmírem." ----- Scénář je svým způsobem docela odvážný, jeho realizace nadstandardní, triky působivé, pointa nápaditá, věrnost seriálu očividná. Vznikl tak příběh, který na první pohled není nijak přehnaně akční, přesto v něm při troše snahy najdete všechno podstatné, co představuje Star Trek - co je jeho poselstvím. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Vzpoura by si zasloužila o trochu více lepší výpravu, protože to i na velkém plátně působilo jako dvojepizoda z TNG. I tak si myslím, že Frakes si s tímto filmem ostudu neudělal...je to takový oddych mezi Prvním kontaktem a Nemesis. Taky poslední Star Trek s Picardovou posádkou, který u nás běžel v kinech. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. prosince 1998 na Las Vegaském FF (Cinemavegas FF). (Varan)
  • Téměř polovina filmu byla točena v exteriérech, což je nejvíce ze všech Star Trek filmů. Točilo se dokonce i v nadmořské výšce 3 000 m n.m. (mirliflore)

Reklama

Reklama