Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob založení Spojené Federace Planet byla základní směrnice zcela jasná - žádná expedice hvězdné flotily se nesmí vměšovat do přirozeného vývoje jiných civilizací, dokud nebudou připraveny na první kontakt - čili dokud neobjeví technologii hypermotoru. Nyní ale Picard dostává rozkazy, které jsou v přímém rozporu s tímto pravidlem. Pokud uposlechne nadřízené, 600 mírumilovných obyvatel planety Ba´ku bude násilně vysídleno ze svých domovů pro údajné dobro miliónů ostatních lidí, kteří pak budou moci využívat účinku Pramene mládí planety Ba´ku. Pokud neuposlechne, riskuje svou loď, svou kariéru i svůj život. Pro Picarda je však volba jasná, postavit se proti celé hvězdné flotile... a vést vzpouru za záchranu Ráje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (187)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další Star Treková pohádka pro děti a mládež. Některé telenovelické dialogy byly vskutku děsivé, vše navíc podbarveno úlisně slizkou cajdákovitou hudbou. Picardův flirt s přepudrovanou, zmalovanou a vyčesanou emzáckou duchovní vůdkyní jehovisticky idealistické planetární kolonie byl kulervoucí. A opět zpracování některých scén takovým způsobem, jako by se to točilo o dvě dekády dříve, anebo coby TV inscenace. Po relativně zdařilé dvojce nechápu. Ale jako film před spaním, když nemáte žádný jiný zrovna po ruce a máte smířlivou náladu, to celkem lze. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to sice v podstatě epizoda ze seriálu natažená na celovečerní film, ale epizoda velice kvalitní. Data tady dostane solidní prostor, a naprosto zastíní všechny ty tokající páry. Bohužel právě všechny ty rozjásané láskyplné výlevy hlavních protagonistů ničí napětí filmu, není tu přítomna osudovost jako v předchozím dílu, takže jde je o příjemný, ale nikterak vyčnívající díl jedné série. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "My jsme zjistili, že jediný okamžik může být celým vesmírem." ----- Scénář je svým způsobem docela odvážný, jeho realizace nadstandardní, triky působivé, pointa nápaditá, věrnost seriálu očividná. Vznikl tak příběh, který na první pohled není nijak přehnaně akční, přesto v něm při troše snahy najdete všechno podstatné, co představuje Star Trek - co je jeho poselstvím. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Vzpoura je dobrá seriálová epizoda s lepším rozpočtem. Tam kde se tedy ubralo na zajímavější zápletce, člověk dostane tradiční Roddenberryho ST filozofické pozadí, které se z restartu naprosto vypařilo. A už sehranou posádku, která dohromady působí velmi přirozeně. Triková úroveň se opět i dnes drží sakra vysoko a průlety mlhovinou jsou krásnou podívanou. O exteriérech ani nemluvě. -"Have you ever experienced, a perfect moment in time?" -"A perfect moment?" -"When time seemed to stop and you could almost live, in that moment." -"Seeing my home planet from space, for the first time." ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Vzpoura dělá z Abramsova zářezu úplného Shakespeara, plného intelektuálních otázek a témat. Frakesova režie je zde až příliš unylá (cloumají s ním hormony nejenom ve filmu) a neposkytuje snad jediný originální nápad (pohledem o deset let srarším; díky Abramsovi víme, že to jde i jinak, více "letně"). Ale přestože všechno mimo hudby bylo špatně, tak tento Star Trek patří k těm zábavnějším a vydrželo mu to s přehledem po celou stopáž. 60 % ()

Galerie (44)

Zajímavosti (18)

  • V malé roli se objevil i kytarista Tom Morello ze skupin Rage Against the Machine a Audioslave. Ztvárnil jehoho z válečníků Son'a. (mirliflore)
  • Natáčelo se od 31. března do 2. července 1998 v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama