Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dobrodružství astronautů na planetě ovládané inteligentními opicemi. Když si kdysi dávno člověk podmanil opice a uvrhl je do otroctví, vyslal bůh na zem spasitele, který se zázračně zrodil ze dvou opic. Zatímco rodiče zahynuli, jejich potomek přežil. Jako César měl pak bojovat za to, aby vyvedl své druhy z otroctví. Opice se vzbouřily a zem byla zničena strašlivou válkou. Pak se César, jeho přívrženci, vojáci gorily i lidé vydali hledat místo, kde by opice a lidé mohli žít pospolu v klidu a míru. Lidský učitel učí opice přečíst jejich nejsvětější zákon: Opice nikdy nezabije opici. Jen generál Aldo gorila se učit nechce. Chce jezdit na koni a bojovat, nenávidí lidi, nechce s nimi žít v míru. Černoch McDonald navrhuje Césarovi, aby se s ním a moudrým Virgilem vydal do zakázaného města, které během zničující války srovnala se zemí bomba. V archivu tam najdou film, na němž César uvidí své mrtvé rodiče a vyslechne, jaká má být jejich budoucnost Všichni tři se tedy vydávají do zamořeného města, kde se ale přece jen již dvanáct let daří přežívat hrstce lidí v čele s guvernérem. Z archivních materiálů se César dozví, že v roce 3950 mají gorily zničit svět (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu závěr. Jasně, závěr, hahahaha! Ne, opravdu tu nejde o žádnou Bitvu o Planetu Opic (a lidí). Ta se totiž ke konci smrskne na docela srandovní minišarvátku na louce, která poněkud připomíná ochotníky, kteří v malém měřítku uskutečnili nějakou tu bitvu ze 2.světové, šmrnctnutou trochou toho postapa.:))) Scény v opravdu bídné vesnici (která naznačuje, že tu šlo o zcela miniaturní rozpočet) kde vedle sebe (i nad sebou) žijí opice a lidé (no, považte!) jsou na prd a nudily mě už před 25 lety na nově:) ale když dojde na jedinou sequenci, která zahrnuje výpravu do atomovkou zničeného (nyní zapovězeného) města, stojí to za to. To je ale v podstatě...vše. Pokud nemáte pro tuto klasickou sérii slabost. Škoda, že ve městě nezbyla ještě 1 atomovoučká bombička, aby byl už definitvně...klid. Páč během této série zjistíte jediné...lidi i opice stojí za...příslušný břitký vulgarismus, nechť si laskavě každý doplní sám. A proto opakuji, že 2 to končí. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

A teď už se mi zdá, že vkračujeme hodně do režisérovo fantazie, jelikož je tu víc domněnek, než uvěřitelných filmových faktů. Například domněnka, že lidé přežijí radioaktivní útok, do jisté míry se jim neznetvoří mozek a budou schopni válčit. Zde už jde jen o náhodu a film začíná fantazírovat až do nesmyslných rozměrů. Avšak dívat se na to pořád dá a vzhledem k tomu, že je v tomto díle (už podle názvu..) dost akce, tak diváka i zabaví a nudit se opravdu nebude. ()

Reklama

FIBO 

všechny recenze uživatele

Poslední díl ságy - tady jsem spíš smutnej jako většina příznivců. Prostě už to není ono, ve čtyřce jsme měli super moderní město, teď máme pole a lesy. A i ony ostatky města a trosky, celé je to takové nevěrohodné. Jakási odplata vůči opicím, gorily opět tropí hlouposti a porušují opičí zákony. Prostě, už to není ono. I přes super herecké obsazeni, masky a sem tam i hudbu, celé to tak nějak pokulhává. Dvě hvězdičky a smutním dál... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Opica, môže zabiť opicu." Posledný diel ktorý režíroval J. Lee Thompson (Cape Fear), sa tak trochu ponára do zkazy, ale predsa je v niečom tento diel výnimočný. Sledovať opice ako proti sebe bojujú, strielajú po ľudoch a hádžu granáty, je niečo neuveriťeľné ale aj tak trochu trafené na hlavu. Ale čo už, každý nejako začínal, ale to čo spravil režisér s posledným dielom je neprepáčiťeľné, pretože celú sériu akoby vyhodil do povetria, len si vzpomeňte na prvý, druhý a tretí priemerný diel, tam sa to ešte vydržať dalo, ale čo je veľa, to je veľa. Čo ale nepochopím, a hlavne tomu nemôžem uveriť, ako sa mohol nahovoriť Roddy McDowall na tento dávno odfláknutý, najmä zabudnutý diel, a zahrať si hlavnú úlohu opice Césara. Ako fanúšik celej série hodnotím priemerne 60 percent. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Celá zápletka je strašne deravá (Cézar sa vydá do apokalyptického mesta vypočuť si nahrávku svojich rodičov, kde ich uvidia ľudia a začne sa boj). Je síce sympatické to množstvo akcie a masiek, ktoré tu je, čo chýbalo trojke, trojka ale mala zaujímavejší dej a štvorka zase uveriteľnejšie motivácie. Mdlé ukončenie série. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (7)

  • Colleen Camp v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Snímek byl původně zvažován jako televizní, ale díky dobrým výdělkům předchozího dílu Dobytí Planety opic (1972) se do kin nakonec podíval. (fiLLthe3DD)
  • Předchozí díl byl kritizován za ponurou atmosféru a lehce násilné scény – ve snaze přilákat co nejvíce diváků (ideálně rodiny s dětmi) měli tedy producenti požadavek, aby toto pokračování bylo více odlehčené a vhodnější i pro mladší diváky. Nakonec si opice v kinech „vybojovaly“ 8,8 milionu amerických dolarů (rozpočet byl 1,7 milionu dolarů), čímž se Bitva stala nejméně výdělečným dílem v sérii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama