Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

We will get through this and we will rebuild. A americká vlajka. Vlastně by se sem dala zkopírovat sbírka sebraných citátů, které jsem napsal do komentáře k San Andreas, jehož Into the Storm je jeho levnější verzí. Stejně patetické, vážně se beroucí, se stejně špatnými dialogy. Jen je to ještě okořeněné "dokukamerami", což znamená, že se natáčejí v těch nejnemožnějších situacích a říkají u toho nejnemožnější věci. Gradace nic, napětí nic, schopnost dotáhnout podzápletky nic. A navíc to ještě není tak blbý, aby to aspoň byla sranda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dokud se tam točí větry a tornáda cucaj lidi, je na co koukat - scény s nimi jsou dynamické, ba až agresivní a jsou vybaveny prvotřídním zvukem i trikovou stránkou. Zbytek filmu je bohužel směšné puzzle těch nejnudnějších rodinně-vztahových klišé (dočkáme se i provařeného stlačování hrudní kosti za hysterického volání "Dýchej, dýchej!") v podání nevýrazných herců. Dějová výplň je dokonce natolik impotentní, že VŮBEC nevadí její případná absence, což mám ověřeno - v průběhu filmu se mi povedlo dvakrát vytuhnout a při následném dokoukání jsem zjistil, že výsledný zážitek stejně o nic ochuzen nebyl. Spíše naopak. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím jako, co se tady všem nelíbí. Jedná se o americký katastrofický film, jak čekáte, že se v něm bude mluvit?:) To je jasné, že klišé a patos je na místě. A myslím, že v tomto případě to bylo zvládnuto velmi obstojně. Až na tři scény, "vyznání ve vodě", "v kostele" a "závěr v tunelu", kde byly dialogy skutečně příšerné a tahaly za uši, byl scénář velmi slušný. Obsazení výborné, i když Richard Armitage mi sem nějak neseděl. Jeremy Sumpter od dob Petera Pana, z něhož si ho pamatuju nejvíce, vyrostl do krásy a je proto škoda, že jeho osud v tomto filmu není nikterak záviděníhodný. Po vizuální stránce velkolepé, a ve scéně, kdy se všechna tornáda sloučila do jednoho, mně i silně mrazilo. Vskutku masakrózní. Já si Into the Storm užila. Myslím, že v kině to muselo být skutečně velmi intenzivní. A, jak už kdosi napsal, že jen čeká, kdy Asylum přijde se svým "Firenado", já čekám zase na "Mega Tornado." :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych tu toho deště neměl dost, vlezl jsem do kina na bouřku. Musím se ale poplácat, ještě nikdy jsem nezažil takový zvuk, jako tady. Už je mi jasné, proč mají na Zélandu tolik otřesů půdy, protože když se v sále Delux na Ken Terrace rozjede film, musíte se připoutat k sedačce, jinak skončíte na chodbě. K vidění nebylo nic nového, ale dalo se na to úspěšně koukat, což je a) to jediné, co od katastrofického filmu čekám a b) stokrát lepší, než trpět u rozmazaných výmyslů strýčka Musímbýtoriginálnízakaždoucenu. (Wellington, NZ) ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené. Místama smrtelně vážné a jindy zase hodně odlehčené. Příště více nadhledu by neuškodilo. Úvodní dvacetiminutovka plná pekelných dialogů je naštěstí rychle rozmetána tornádem (skvělé cgi), načež nastoupí survival scény plné těch nejpatetičtějších monologů, jaké si dokážete představit. A takhle se to bije celý film. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama