Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Česká animovaná hovadina, ktorá nezaujme dospeláka a pre dieťa mi príde až moc zbytočne surová a násilná. Ako nápad to bol celkom fajn, ale dejovo to bol čistý otras bez akéhokoľvek hlbšieho nápadu. Staršie deti si možno prídu na svoje, ale celkovo mi tento snímok nepríde veľmi kvalitný, čo sa dosť odráža aj v animáciách ako takých. Slabé. 40 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide o náš film, to je pomerne prelomová vec. Lenže zaujímavá výtvarná stránka je nevyužitá a originálny námet je dosť slabo rozvinutý. Náznak určitého gangsterského nádychu ma v rozprávke najprv zaujal, ale potom to vyšumelo podobne nezaujímavo ako pri ČÍSLE 9... Znesiteľné skôr pre detské publikum... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Na tento animák jsem se hodně těšil, neboť z trailerů postavičky Lichožroutů vypadaly neskutečně roztomile. Bohužel jsem letos nebyl tak zklamaný z žádného animovaného filmu, tak jako z Lichožroutů. Nečekal jsem, že se objeví tak málo vtipných momentů, nápadů a přitom to jen vybízelo. Tvůrci si nečekaně málo vyhráli, až jsem měl pocit, že je to celé odbyté. Většina dialogů je pro ty nejmenší, místy až trapných, včetně písní a povedených skečů je minimum. Samotní Lichožroutí jsou super, ale celková animace je dost průměrná a to jsem shovívavý......4/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle se hodně nepovedlo. Po docela svižném rozjezdu a představení postav se to rozbředlo do příběhově bezpohlavní hovadiny. A je to velká škoda, protože ty knížky by si slušnou filmovou adaptaci zasloužily. Animace a dynamika samotných lichožroutů je obstojná, ale vše okolo nich stojí za starou belu. Ulice města jsou na úrovni výukového softwaru pro autoškoly a postavy lidí animoval někdo s velmi ošklivým zákalem. Když vidím práci šikovného animátora, jenž dokáže pro YouTube spíchnout amatérské tříminutové video, ze kterého málem přechází zrak a pak jdu do kina na celovečerní snímek s vyloženě odfláknutým vizuálem, jehož tvůrci za něj chtějí zaplatit, cítím se krapet podveden. Spousta lidí nad tím mávne rukou s tím, že takový je už holt český film… na tvorbu chybí finance, stát nepodpoří, distribuce rozkrade, berme co je. A já říkám hovno. Nasrat na podobný šlendriján. Příště si zase raději pustíme něco na tom YouTube. [Jonáš v kině / 11] ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Čím začít jiným, než doslova kouzelnou animací…tak tohle je fakt věc. Ale co dál? Určitě jde o originální počin, tím myslím celkový nápad s tvory pojídajícími jeden z páru ponožek. Každopádně dál už začínám mít jisté problémy. Neznám knižní předlohu, ale nemám důvod nevěřit zdejším komentujícím, že její celovečerní verze jí nesahá ani po kolena. Absentuje nadhled, vtip a prostor víc rozvinou lichožroutský svět. Z pohledu nezletilého diváka jede, filmovými minutami omezený příběh, hlavně sirovou cestou a zapomíná na křehkou dětskou duši...no a hádám, že na nezletilého diváka se mělo myslet v prvé řadě. Takže za mne určitě proč ne?....mělo to své osobité kouzlo. Každopádně, co se týče těch nejmenších, tak mám trochu strach. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama