Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

adams89 

všechny recenze uživatele

Poprvé v této filmové sérii hodnotím podprůměrně. Nutno ale dodat, že tento díl si jiné hodnocení nezaslouží ani náhodou! Po skončení předešlého dílu bylo každému diváku jasné, že zřejmě bude pokračování, otázkou jen bylo, jak si s ním scénaristé poradí. Musím uznat, že scénář jisté trhliny má (a že jich na konci filmu tedy je hodně), ale i tak patří k tomu jedinému, co se mi na tomto filmu líbilo. Zajímavé mi třeba přišlo zobrazení Spojených států v budoucnosti jako tvrdý policejní stát. Hlavní postavě, opičáku Caesarovi, sice divák v první polovině filmu fandí, ale to jen do té doby než vyprovokuje povstání všech opic a nesmyslně zvítězí nad nenáviděnými lidskými vězniteli. A právě to povstání je to nejhorší na celém dílu! Tlupy hulákajících goril a šimpanzů s přehledem dobyjí celé město a nezastaví je v tom ani palba sešikovaných vojáků a policistů! Dívat se na tento snímek je vlastně jen ztráta času, takže o nějakém doporučování nemůžu ani mluvit.30% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No podle těch shit ratingů tady na csfd jsem čekal nějakej shit (i vzhledem k tomu, že ve filmu už nebude nikdo z původních postav), ale nakonec jsem dostal docela dobrej, rychle plynoucí film s opičíma mazlíkama. Stejně jako v prvních dvou filmech byly opice svině a divák fandil lidem, v předchozím a tomhle filmu je to zase naopak a člověk fandí opicím. Škoda, že toho zmrda na konci filmu nekuchli (aspoň ne ve verzi, kterou jsem viděl já). Jinak to bylo dost nadsazený, pominu-li, že opice nosily lidský boty, tak by je policajti z komunistický USA během nepokojů dávno postříleli. ()

Reklama

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvý asi v 5 letech nemohl jsem spát a bál se, že si opice pro mně příjdou.Postupem času už jsem na to koukal jako na pokračování legendárního snímku.Má to dobrej nápad, ale to zpracování je postavený na hlavu.Ve městě lidí jako šafránu a všude opice v kombinezách, který dobijou svět s klackem v ruce, kde bylo vojsko s tankama a letectvo, přiběhlo jen pár poldů s pistolema.Ten závěr s Césarovým projevem byl, ale povedenej :TOTO JE DEN KDY SE ZROZDILA PLANETA OPIC!!!!!Beru to jako srdcovku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi vidieť prvých 15 minút filmu a už som vedel, že ďalej je to zbytočné. Nevypol som to, ale o nič by som neprišiel. Extrémna nuda od začiatku do konca a nepodarená paródia na prvý diel. Strašný film, ešte horší ako ten tretí diel. Nenormálna kravina, aká sa len tak nevidí. Človek až žasne, čo sú tvorcovia schopní splodiť kvôli prachom ťažiacim z prvého klasického dielu s Charlton Heston. Toto teda už fakt nemuseli robiť. Jediným plusom sú fakt už len a len tie masky. Ale aj to len na tú dobu. Nie dnešnú. Toto je tragédia. Škoda. Záverečný monológ je síce starý vyše 40 rokov, ale mnohé stále platí: ľudia špinia planétu, oceány; zabíjajú sami seba - a my sami chceme hovoriť o ľudskosti ... Ľudstvo ako druh si samo koleduje o svoj koniec, je len otázka, kto ho nahradí. Ak vôbec po nás prežijú aspoň baktérie. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Příběh by nebyl špatný, až na několik logických děr a totální absenci scénáře... Hudba dobrá, kamera taky ale vše ostatní, no prostě vopičárna :D Caesar má ve filmu pouze pár dialogů, ostatní postavy jsou nezajímavé a tak nezbývá nic jiného než vyzdvyhnout depresivní atmosféru a strhující finále... Slabší čtyři... ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)
  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama