Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia Planet of the Apes sa zacina v USA kde vladne totalita - tusim sa spominal rok 1991.Opice sluzia ludom, az na Caesara, najinteligentnejsiu opicu, ktora si uvedomuje ze je cosi spatne. Kulisy su plane, dialogy otravne, nida suverenne prevlada. A zo vsetkych opic hovori /ovlada rec, niekedy som myslel ze i retoriku/ len Caesar. Skoda za Dobyti planety Opic ide zase hodne vysoko - opice dokonca vo filme otriasli zakladmi ludskej civilizacie. Financne to na seba zarobilo a jak hovorim/pisem, na moje pomery to ide hodne vysoko - mne by stacilo, keby opice ovladli nejake casti statu, pripadne by vypukla v state obcianska vojna - hnusna vojna - kde by ludia tahali za kratsi povraz, lebo by povedzme vo filme zosuroveli vztahy medzi nimi. Stacilo by mi keby v jednom state opice ovladli povedzme mesta a mesta idu do bojov s vidiekom , ktory je stale obyvany ludmi. Ludstvo tejto planety by tam ani nemuselo byt. No ale to su len moje plane uvahy, tvorcovia sa rozhodli pre ludstvo a ja som sa rozhodol pre slaby podpriemer . 20 % ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Dejovo slabé, ale mňa to bavilo. Elektrinou mučeného Caesara mám pred očami už roky a za to film rád zaradím aspoň do priemeru. Navyše trvám na tom (cf. Útek z Planéty opíc), že sága, ktorú tých 5 dielov série predstavuje, nie je v konečnom dôsledku zle vymyslená, hoci od filmu č. 3. dajme tomu trochu nudná. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Víte, já tomu asi moc nerozumím. Ano, ani jeden z dílů, které navázaly se nevyrovnal ani z půlky tomu prvnímu. Ale třeba tento díl se mi líbil ještě více než ten přechozí, který mě rozhodně nezklamal. Možná nejsem extra objektivní, ale mám pro tuto sérii slabost. A tento díl? Supr! Caesar, jako postava geniální a celkové poselství si myslím na úrovni. Hodně mě táhne stále kvalitní hudba! S kamerou a režií je to trochu horší, ale stále budu vyčnívat z řady! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Byť sebevelkolepější téma je-li donekonečna klonováno, mění se ve svůj opak. Úděl filmové podoby PLANETY OPIC je zvláště truchlivým případem. Kontroverzně proslulá továrna na sny v tomto případě odvedla svůj "standardní" výkon. Kdybychom chtěli být hodně škodolibí, řekli bychom, že se pádivá inflace změnila v téměř nezvratnou stagflaci. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Na rychlo slepená čtvrtá Planeta opic, která už nemá ani hodinu a půl. Co ale má, je opět nový režisér. Po úspěchu prvního dílu se šláplo na plyn a každý rok vzniká další pokračování. Problém je v tom, jak to celé vypadá a jak to je udělané. Tohle už opravdu z velké části působící jen jako odfláknutá improvizace, aby se za každou cenu něco natočilo. Scénář jde očekávaným směrem, tak jak naznačuje předchozí díl, ale to provedení je tragické. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama