Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narazil jsem na klasický problém, kdy dá člověk binge celé série a teď po čase si pamatuje kulový. Ale co mi paměť (a komentáře) matně slouží, tady to bylo vůbec nejatmosferičtější a formálně nejlépe vyladěný, tj. nejlepší. Úvodní díl je skvělý, následuje malinký test trpělivosti, až pak krásný finále. Škoda prostoru pouze 6 epizod, dvě navíc by bodlo. Vnitřní rozpor hlavní postavy, ten sen o klidu na duši a brzy už být "běžný smrtelník" je... rezonující. Cillian Murphy - životní vystoupení. 85% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že 6. séria "Peaky Blinders" asi bude moja najmenej obľúbená zo všetkých čo som videl. Mám tak trošku pocit, že po tretej sérii sa koncept trošku zmenil. A najmä v tejto sérii už je menej prítomný ten "mafia feeling" a skôr sa to celé dostalo do viac politickej roviny. A tak tu máme obrovské množstvo scénok plné dlhých monológov a dialógov s politickými podtextami, ktoré ma veľmi rýchlo prestávali baviť. A Cillian Murphy ich tu má teda neúrekom. Neprítomnosť Helen McCrory v tejto sérii je veľmi citeľná. Sú tu síce nejaké scénky z minulej série, no tú jej neprítomnosť to nevie vynahradiť. A okrem toho niektoré postavy mi už počas minulých sérii liezli na nervy svojou prítomnosťou. Lebo boli otravné alebo nemali zaujímavé dialógy. Najmä Michael a Gina. Celá séria je pre mňa viac-menej už len priemerným uzatvorením seriálu, ktorý vyzerá dobre a všetci dali doňho svoje srdce, no jedinou výnimkou je pre mňa záverečná epizóda. Tá je podľa mňa skvelá. Konečne sa zdvihol môj záujem, konečne prináša pár momentov, ktoré ma zasiahli a dokonca dáva aj možnosti si nejaké veci vysvetliť. No prichádza to príliš neskoro na to, aby som ju ocenil nejako vyššie. Takže s tým všetkým dávam rating taký, aký dávam. Hodnotenie: B- ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Peaky Blinders byli vždycky víc o póze a o tom jaká cool hudba hraje na pozadí zpomaleného záběru ve kterém hlavně samopalů vykukují z mlhy a cigaretového kouře.. Vždy si to ale udrželo jakous takous koukatelnost. V šesté sérii padla kosa na kámen, nebo, přesněji řečeno, tubera na mozky scénáristů a rozlučka to teda není bůhvíjak důstojná. Škoda. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejočekávanějších seriálových událostí letošního roku konečně připlula i do našich luhů a hájů, s ratingy, které se jí otevřely už při britské premiéře z kraje jara, jsem ovšem tušil, že nás žádné kulervoucí loučení nečeká. Peaky Blinders byli už ve svém začátku seriálem, k němuž jsem si hledal dlouhou cestu a pořádně si mě dokázali zaháčkovat až ve své polovině. Přeci jen jsem je pořádně hltal až dokonce ve 4., potažmo i 5. sérii. Ta 6. s sebou už přinesla jen onu potřebu všecko nějak ucelit a já jsem spíš rád, že už je všemu konec, než aby mi bylo líto, že už nikdy neuslyším tu ikonickou frázi “By order of the Peaky Fookin Blinders!” [viděno na Netflixu] ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukončení slavného seriálu, které je provedeno jako vždy obrazově velkolepě, stylově, avšak cool factor, díky kterému jsme Peaky Blinders měli rádi ustoupil do pozadí. Jakkoliv fantasticky napsaný Thomas Shelby, zahranými neméně fantastickým Cillianem Murphym, se bohužel topí v politických pseudo zápletkách, které jsou mnohdy jakoby mimo realitu a jediná silná linie tak zůstává ta rodinná. I ta však postrádá něco uprostřed mezi startem a cílem. Závěrečný twist OK, ale byl bych pro další sérii už nepřidávat. Z "veselé" gangsterky se stalo "smutné" drama o člověku, kterého pohltilo zlo. V šestce definitivně Peaky Blinders ztratili svojí tvář surových rváčů a dostali tvář rodiny zdecimované útrapami. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)
  • Závěrečný záběr připomíná první scénu seriálu. V obou je Tommy Shelby (Cillian Murphy) jedinou postavou na obrazovce a v obou případech jede na koni. (LUKICKK)
  • Epizoda a potažmo celá 6. série je věnována památce zesnulé herečky Helen McCrory (Aunt Polly), která zemřela v dubnu 2021 těsně před začátkem natáčení. (makimarketa)

Reklama

Reklama