Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukončení slavného seriálu, které je provedeno jako vždy obrazově velkolepě, stylově, avšak cool factor, díky kterému jsme Peaky Blinders měli rádi ustoupil do pozadí. Jakkoliv fantasticky napsaný Thomas Shelby, zahranými neméně fantastickým Cillianem Murphym, se bohužel topí v politických pseudo zápletkách, které jsou mnohdy jakoby mimo realitu a jediná silná linie tak zůstává ta rodinná. I ta však postrádá něco uprostřed mezi startem a cílem. Závěrečný twist OK, ale byl bych pro další sérii už nepřidávat. Z "veselé" gangsterky se stalo "smutné" drama o člověku, kterého pohltilo zlo. V šestce definitivně Peaky Blinders ztratili svojí tvář surových rváčů a dostali tvář rodiny zdecimované útrapami. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finálna séria je plná skvelých scén, ktoré som si užil (Arthurove debaty s Tommym, politické rozhovory, scéna v saune a s nepodplatiteľným rozhodcom...), ale ako celok pôsobí nekonzistentne. Vizuálne je to stále krásne, hudobný podmaz skvelo podkresluje každý moment a napätie, no zároveň tu máme množstvo omáčok. Dejová línia s Ruby a utrápenou Lizzie nudí, pričom zápletka s cigánskou kliatbou pôsobí ako navyše. Osobitným tragédiám sa venuje viac priestoru, ako by bolo vhodné. Michaelova línia je úplne jasná od celého počiatku a jeho vyhlásenia o pomste sú otrávne. Záver je remeselne natočený dobre, ale zároveň mu chýba šťava, plus vývoj jednotlivých línií je predvídateľný. Ako veľký fanúšik série sa po pozretí 6. série cítim pomerne sklamaný a prázdny. 6/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

k Peaky Bllinders jsem si hledal cestu celkem dlouho a jakkoliv to pro mě není kultovka, u které bych vyhlížel netrpělivě každou další epizodu, mám je nakonec celkem rád. Šestá řada pak jako uzavření celého seriálu budí lehčí rozpaky. Na jednu stranu tu nechybí slušná atmosféra, několik ikonických scén, boží vizuál a skvělá hudba. Na stranu druhou ale působí celá řada divně rozháraně a tím jak chce všechno stihnout uzavřít různě skáče z místa na místo, zaměřuje se na nepodstatné věci a ty podstatné - rozjeté v řadě předtím - řeší rychle, minimálně a nebo vůbec (US záporák, nacisti, Michael).Hodně tu navíc chybí Helen McCrory, u které jsem čekal že se objeví když měla svoje scény natočeny a dojde k důstojnějšímu rozloučen a platí to třeba i pro Artura, kterého sem si postupně oblíbil, nicméně v téhle řadě je většinu času jen nevýrazná troska a pořádně se ukáže až v závěru. Vzhledem ke vztahu který k PB mám pro mě není šestá řada úplné zklamání a rozhodně nejde o průserové zakončení ve stylu Dextera nebo GoT, nicméně mohlo to být lepší, emocionálnější, drsnější. Třeba si to Knight schoval do filmu, který by měl celou tuhle kapitolu uzavřít definitivně (závěr tomu slušně nahrál), ale spoléhat se na to nejspíš úplně nedá...70% ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You are cursed, Tommy. Never to understand the limits that other people will accept." Nejhorší řada, přesto stále výborná. Už to mluví o tom, jak vysoko byla laťka nastavena. Snad jen ubrat trochu té politiky a více se věnovat rodině by neškodilo. Peaky Blinders se však stále loučí se vší důstojností. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak už i dříve sqělé Pykiny nakonec úspěšně spláchli do hajzlu! A to stále ucházející pátou řadu zakončili trestuhodným útesoviscem, načež nás nechali v napětí čekat skoro tři roky, abychom se pak dočkali čeho? Téměř bezdějové otravné žvanivky a telenovelového sousledu náhodně losovaných scén z běžného cigánského života, prokládaného unylým bezladoskladným politikařením mezi vrchním morgošským kriminálníkem, slizkým národním socialistou a neméně sympatickým vyslancem Spojených sráčů. Prostě nabubřelá pruda do scénáristické impotence totálně vyhořelého Štefana Rytíře, co si tak moc chtěla hrát na atmosférické umění, až z toho vznikla nudná pičočalamáda marnosti, do prdele vyšumělých kokotských intrik a lacině klišovytých mýdlooperních pomejí, kterou tentokrát nevytrhla ani démonicky děsivá držka charismatického Kyliána. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Příznivci Britského svazu fašistů, který vedl sir Oswald Mosley (Sam Claflin), byli známí jako „černé košile“ podle uniforem, které nosili. (LUKICKK)
  • V epizodě zazní skladba „Unmade“ od Thoma Yorka, která zazněla už ve filmu Suspiria (2018). Skladbu můžeme slyšet v čase 44:20. (Sancoo)
  • Šestá řada se měla začít natáčet v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení odloženo. (LUKICKK)

Reklama

Reklama