Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální kriminální seriál z mé nejoblíbenější éry, který mi tak dlouho utíkal, až jej musím dohnat co nejrychleji, už jen pro tu spoustu známých tváří, které se během všech 5 sezón mihnou. Annabelle Wallis naprosto úžasná svou krásou, svými přetvářkami mi ale začala lézt krkem. Ještě že je tu pan Murphy, který si pro sebe krade 90 % celého seroše. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britské Gangy New Yorku, kterým sice chybí rozmáchlá výprava a pompézní kulisy, které měl bratříček z USA, ale pořád je to za podstatně menší budget setsakramentsky odsýpající fimlařina s brilantními dialogy a chytře napsanými a typologicky dobře rozloženými postavami. Podhoubí pro další série připraveno. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knight v najlepšej forme. Jeho Peaky Blinders sú špinavý, podrazácky, ľudský a atmosférický. V niektorých prípadoch sa vám dostáva špina z Birminghamu za nechty. Murphy je jednoznačne ťahúň celej série a jeho drobné nuansy veľmi umne dotvárajú jeho inak mĺkvy charakter. Sam Neill je riadne slizký ale s určitými hereckými rezervami. Poteší hlavne Annabelle Wallis. Jej Grace je skvelo napísaná, zahraná a ešte je k tomu aj po všetkých stránkach očarujúca. V zásade, ako predstavenie prostredia, hlavnej zápletky a postáv je to viac ako dostačujúce a rozhodne ma to zaujalo. Uvidíme kam sa to bude uberať, ale zatiaľ som spokojný. Emócie fungujú a hoci tomu vyslovene chýba nejaká riadna nervy drásajúca scéna je to presne ten seriál pri ktorom si treba naliať za pohárik fajnej whisky a len sa oddať tomu, čo sa odohráva pred vami na obrazovke. Za najväčší a najpozitívnejší ťahúň považujem zakomponovanie súčasnej hudby, ktorá do tých 20 rokov 20 storočia sedí ako riť na šerbel. Nick Cave, The White Stripes a Tom Waits. Dodáva to tomu strašnú noblesu. 1.séria - 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych měl celkově nějak zhodnotit 1. sérii, tak bych asi nenašel správné slovo. Zpracování dobové funguje skvěle. Herecké výkony jsou suprově. Tak nějak všechno šlape. Skoro všechno. Problém je to, že se na to nedá koukat. Mým trnem v oku je zde fakt, že scénář je dlouhý a nezáživný, a to co se dělo v šesti dílech o padesáti a více minutách by se dalo sestříhat do dvou hodinu a půl dlouhých filmů dejme tomu. Prostě, kdyby se to sestříhalo na něco zajímavého a podstatného, tak by každý díl měl dvacet minut. Je to hlavní problém u mnoha seriálů tohoto typu. V současné chvíli si nevybavím ani jeden seriál, který by měl stopáží v díle nad 50 minut a byl dokonale chytlavý a zajímavý. Stejný problém, který se nedá akceptovat má Daredevil. Stejně mne něco láká na další díly. Asi to hlavně bude Tomem Hardym, ale v každém případě pokračuju. I když první série byla katastrofa. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10). Začíná se to teprve pořádně rozjíždět, ale už teď musím ocenit kvality, kterými Peaky Blinders disponuje. Ať se bavíme o špinavé atmosféře plné popela, uhlí a prachu. Zapíjené je to plnými hlty whishey, nebo zapálenou cigaretou. Birmingham plný dělníků je zachycen opravdu přesně a autenticky. Cítíte se tam jako doma. Ani nemluvím o parádní hudbě, které vévodí Nick Cave s jeho parádním chraplákem. Zápletka není tak rozmáchlá, aby dokázala úplně uhranout, ale to provedení vezme dech. Cillian Murphy jako šéf tohoto gangu působí nemilosrdně a neohroženě. Jde vidět, že ho válka totálně změnila a podle toho se taky chová. Celá ta skvadra je prostě hrozně cool a badass. Jejich účesy a elegantní obleky ihned uhranou a divák chce nosit to samé. Jejich accect je už jenom perfektním dokreslením atmosféry, který když po nějaké době zase uslyšíte, tak pousmějete a uvědomíte si, jak skvělý je to seriál. Odolával jsem dlouho, ale konečně jsem k tomuto seriálu dokopal. Nelituju, ale hned to hltat taky nebudu.  Nejlepší epizoda: Episode 5 (S01E05) ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)
  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)
  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)

Reklama

Reklama