Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ten večer se malému Kevinovi jeho skříň na šaty nezdála. Ozval se prapodivný rachot a následně z ní vyběhnul kůň, na kterém seděl jezdec v brnění. Když se Kevin probral z leknutí a vystrčil hlavu zpod peřiny, tak byl jezdec pryč a pokoj byl úplně normální. Stejně mu to nedalo a druhý večer si přichystal baterku a foťák. Už téměř spal, když se mu ze skříně vyhrunulo do pokoje šest malých trpaslíků, kteří ukradli Nejvyšší bytosti Mapu, podle níž se dá cestovat v čase. Chtě nechtě se Kevin stává účastníkem jejich výpravy, po jejímž skončení by se ze šesti malých trpaslíků měla stát legendární loupežnická banda. A nebo ne, když by se jim podařilo okrást Napoleona nebo mykénského krále Agamemnona? O mapu však má zájem i samotný představitel Zla, který touží zničit svět a Nejvyšší bytost ji chce taky vrátit zpět. Teď je na Kevinovi a jeho (stejně vysokých) společnících, jak se s nastalou situací dokáží vypořádat. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zloděje času jsem viděl kdysi dávno a připadali mě takoví divní, což platí i po dnešním shlédnutí. Já mám Gilliamovu fantazii rád a humor Monty Python zbožňuju, ale problém je, že ten humor tady není, jen takové to pohádkové pitvoření a té fantazie je tu přespříliš. Takže šestice trpaslíků bere nedobrovolně malého kluka na cestu časem aby potkávali historické i mytologické postavy a.... kradli. A o tom je půlka filmu. Napoleon, Robin Hood, Agamemmon, obr, Titanic... v druhé půlce se přidá, Zloba, Všemohoucí. Laciné scény se střídají s super (pevnost záporáka), historie s mýty, povedené postavami s pitvořícími se dementy, režisér patlá historický film, fantasy, komedii, ale nechybí tu ani prvky ze sci-fi, westernu, válečného či katastrofického filmu. Asi nejblíž to má opravdu k fantasy, či spíše pohádce, ale takové té lehce dementní a příšerně přeplácané pohádce. Baron Prášil se Gilliamovi povedl určitě líp. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Na to, že vo filme hrá pár členov zoskupenia Monty Python, ktorí k tomu ešte aj napísali scenár a dokonca jeden z nich režíruje, je zábavnosť a humor filmu na veľmi nízkej úrovni. Ani cestovanie v čase nie je zaujímavé, je samoúčelné, postavy prechádzajú z jedného sveta do druhého bez toho, aby predchádzajúci svet nejako ovplyvňoval ten nasledujúci. Je neuveriteľné, že to má na svedomí Terry Gilliam, ktorý sa neskôr vyznamenal filmom o cestovaní v čase Twelve Monkeys, plnom časových paradoxov. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Malý veľký film. Gilliam naplno využil svoj všestranný talent a priniesol fantasy, ktorá je vtipná, iná ako čokoľvek čo sme mohli vidieť a hlavne detsky čarovná. Mix rôznorodých postavičiek, absurdít v ústredí odvekého boja medzi dobrom a zlom, jednoducho zaváňa krásnou ba až sofistikovanou atmosférou, ktorá obsahuje určitý poriadok a zmysel, aj keď je ho veľmi ťažké postrehnúť. Oslava detstva a všetkých výmyslov a snov, ktoré sa zrazu objavia v hmotnej podobe. Nechýba samozrejme ani morálne poučenie a čiernohumorný koniec. K tomu prirátame krásne epizódne úlohy hereckých hviezd a spolu so 6 sympatickými trpaslíkmi a malým chlapcom sme pripravený vydať sa na dobrodružnú jazdu po streštenosti alá Gilliam. Čo sa týka postáv, ešte v tomto smere Gilliam trocha pokulháva a tak postavy zostávajú skôr sympatické ako pre nás ako diváka dôležité, ale je to jediná výčitka, ktorú môžem tomuto filmu udeliť. Inak krásny film, na hrane veľkolepej komédie a smiešnej fantasy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, asi nejlepší a nejzábavnější Terry Gilliam (nepočítám-li celovečerní filmy MP, což nepočítám, protože to je něco úplně jiného), ale viděl jsem to uprostřed léta (před více než dvěma měsíci), a zistil jsem, že si to vlastně už moc nepamatuji. Vím ale, že mně moc bavil Sean Connery (který je tady jen pár minut) a hlavně John Cleese (nejlepší zpracování Robina Hooda ever). A ta fantazie, to obrovské množství nápadů, ten krásný, kouzelný svět a sympatické postavy (ústřední šestice trpaslíkú, to všechno se Terrymu vyplatilo. Ne každý jeho film mi sednul tak, jak jsem chtěl, ale Zloději času to dokázali. A za to jsem moc rád. A David Warner to je prostě herecký král! Král! 80%. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Pro me to byl neuveritelne zajimavy film. Nevim jestl bych se u druheho zhlednuti trochu nenudil, ale ted si me Time Bandits ziskali pro svuj neotrely humor, ztvarneni i napad. Stale jsem bojoval s tim, jak se na to divat, jestli jako na pohadku, kterou tento snimek neni a nebo jako na dospely film, kterym je, ale tvari se uplne jinak. To me drasalo po celou dobu, co jsem se na to dival a ve vysledku jsem pak mnohem vic, nez obvykle a nez bych si pral, citil tu zalostnou propast mezi tim, co vidim na monitoru a tim, co se odehravalo ve mne samotnem. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (12)

  • David Warner musel mít dabléra při scéně na schodech. Trpí totiž závratí. (Terva)
  • 49letý Ian Holm si ve filmu zahrál 26letého Napoleona Bonaparta. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Shelley Duvall

Zemřela herečka Shelley Duvall

11.07.2024

Ve věku pětasedmdesáti let zemřela ve čtvrtek ve městě Blanco v Texasu americká herečka Shelley Duvall. Důvodem úmrtí byly komplikace spojené s dlouho trvajícím onemocněním cukrovkou. Tuto zprávu… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Apple plánuje seriálové Zloděje času

Apple plánuje seriálové Zloděje času

30.07.2018

Apple ve spolupráci s Paramount Television a producentem Terrym Gilliamem (Muž, který zabil Dona Quijota, 12 opic) plánuje seriálovou verzi fantasy snímku Zloději času z roku 1981. Příběh sleduje… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Reklama

Reklama