Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 107)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik bondoviek, ale urobil som veľmi dobre, že som si v priebehu krátkeho času pozrel všetky Craigove diely a tak mohol byť plne v obraze. Takto som si naplno vychutnal toto finále, ktoré ma až šokovalo, ako mi sadlo. Lebo teda nikdy by som nečakal, že budem z bondovky úplne nadšený. No time to die je asi najdlhšia bondovka, v tomto nemám úplne prehľad, ale na rozdiel od ostatných som sa tu ani na chvíľu nenudil. Tentoraz mi perfektne sadol príbeh, ktorý je skvelo prepracovaný a obsiahol hromadu rozmanitých prvkov, takže neustále sa dá venovať niečomu zaujímavému. Dokončuje sa prakticky celý dej z predchádzajúceho Spectre, rovnako tu samozrejme máme novú zápletku, ktorá mi sadla, konečne nejaký zaujímavý plán záporáka na ničenie a hlavne prvýkrát ma skutočne bavil vzťah s bondgirl, ktorá tu už nie je len nejaká krátkodobá známosť, ale plnohodnotný dlhoročný vzťah, vďaka čomu si ma už aj Bond viac získal a zase nejaké tie zmeny v organizácii. Ale ten scenár mi prišiel zaujímavý skutočne od začiatku až do konca, pričom v druhej polovici to začne pekne gradovať. A záver je teda vynikajúci, nečakal by som, že práve pri Bondovi sa dočkám takýchto emócií. Obsadeniu takmer nemám výhrad, Daniel Craig je tu konečne presne ten agent, akého som ho vždy chcel mať, mimoriadne ma prekvapila Léa Seydoux, ktorá mi vždy prišla úplne chladná a to aj v Spectre, ale tu už je úplne iná a ich vzťah je tu dobre podaný. Záporáci nemajú moc priestoru, Christoph Waltz má už len pár minút, aby dokončil svoju líniu a Rami Malek sa tiež objavuje len zriedka a to takmer len v druhej polovici, ale svoj priestor využije a vždy ma baví, keď má ešte zabijaka po svojom boku, ktorý hlavnému hrdinovi znepríjemňuje život v priebehu celého filmu a to je aj tento prípad. K tomu zábavná Ana de Armas, len mohla mať aj viac priestoru a rovnaká zostava vedľajších postáv, ktoré sú mi stále sympatickejšie. Len nová agentka mohla byť aj lepšia, ale svoj účel splní. Akcia sa tentoraz skutočne vydarila, film obsahuje štyri dlhé akčné sekvencie zložené z niekoľkých častí, technická stránka je očakávane veľmi kvalitná, ale chválim aj výber lokácií a skvelú choreografiu, hlavne prestreliek. Na tých si dali tentoraz veľmi záležať. Ale celkovo sa na tie všetky súboje, naháňačky, prestrelky a explózie skvelo pozerá. Najviac asi vynikne akcia v zahmlenom lese alebo prestrelka na schodisku na jeden záber, ale tu môžem chváliť úplne všetko. Cary Joji Fukunaga ma teda veľmi potešil, nielen odviedol technicky prvotriednu prácu, na ktorú je radosť pozerať, ale konečne si ma aj tie postavy hlbšie získali a emócie zafungovali. A finále už nemohlo byť lepšie. Takže nikdy by som nečakal, že dám nejakej bondovke plné hodnotenie, ale teraz nemôžem inak, prvotriedny akčný film, v ktorom funguje všetko tak, ako má. S radosťou si ju ešte viackrát pozriem. 86% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Nejméně uspokojivá bondovka ze všech pětadvaceti. Spousta věcí, co se budovala v předchozích čtyřech "Craigovkách" je tu sfouknutá během deseti minut a v příběhu je tolik děr, že by člověk potřeboval ještě doprovodný manuál. Je tam sice dost super scén, solidní akce a laškování mezi postavami, ale jako celek "meh". ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Film, který mě psychicky zničil. Ty 3 hvězdičky rozhodně nejsou finální, ale No Time to Die mě i několik hodin po projekci neustále nutí přemýšlet nad tím, co jsem to vlastně viděl. Skyfall to svými kvalitami rozhodně není, ale když to vezmu z obecného hlediska... Jsem spíše spokojený nebo zklamaný? Musím uznat, že tohle finále představuje naprosto špičkové osobnostní vyvrcholení Bondova charakteru, které v rámci celé historie 007 nemá obdoby, a navždy Craiga zapíše do historie jako „toho Jamese". Jako agenta, který krvácel, trpěl a budil emoce. Na druhou stranu se však jedná o film, který je v jádru neuvěřitelně povrchní, má nevýrazného záporáka a vyjma Blofelda, Palomy (Ana de Armas) a Madeleine jsou všechny ostatní postavy vlastně úplně zbytečné. Reálně jsem rozkročený někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vyšinutí aktivisté vážně dosáhli svého a svojí vytrvalou čiností se jim podařilo prosadit do role proslulého agenta 007 černou ženu. Jejich vítězství však bude mít velice hořkou pachuť, neboť to vůbec není příběh o této ženě a představuje tak pouze vedlejší nepříjemnou postavou. Vážně obdivuji, jak si s tímto tlakem korektivního světa studio poradilo, neboť ač na první pohled dosáhli svého, příběh se zabývá pouze bývalým agentem 007, Jamesem Bondem. Herečka Lashana Lynch tak představovala víceméně bezvýznamnou a v první polovině spíše zápornou postavu. Zpět k hodnocení: Říkám si, že tento film snad ani nemohl dopadnout lépe. Skoro tři hodiny a já bych si nejraději ještě došel pro přídavek! Nemám tušení, jak tohle všechno budou schopni rozdýchat skalní fanoušci těchto filmů, neboť zde byla porušena snad všechna pravidla předchozích Bondovek. Pro mě to však představuje ten nejlepší film z celé řady! Spousta naprosto dokonalé akce, solidní příběh, nezapomenutelné a vtipné hlášky, sympatické postavy a skutečně nečekané i dojemné finále. Možná mohlo být méně přestřelek a více osobních soubojů ale já tedy smekám. 95% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Velmi důstojné loučení. Craiga to celé očividně baví mnohem víc než Spectre a Cary Joji Fukunaga se ukázal být pro režii ideální. Není čas zemřít má skvělý úvod a výtečný konec a to mezi tím sice trošku dře, ale ne tak, aby to bolelo. Fukunaga má smůlu, že dostal za úkol dovyprávět příběh, který tak mizerně načal Sam Mendes ve Spectre a nebyla asi žádná sranda dát tomu všemu smysl a vydojit z toho posledního bondovského marastu nějaké emoce. Naštěstí to Fukunaga celkem zvládá, navzdory tomu, že Léa Seydoux je nesmírně nezajímavá herečka a hraje asi nejnudnější bondgirl vůbec. Bohužel zbavit se jí Fukunaga nemohl, takže to beru tak, že dělal, co mohl.  Mnohem lépe mu to jde ve scénách, kdy může vymýšlet nové věci a ne pracovat s tím, co na něj zbylo. Akce je přehledná, nápaditá a pokaždé jiná. A celé Není čas zemřít nečekaně často a nečekaně hodně mění svůj styl, takže chvíli připomíná craigovské bondovky, jindy si u ní člověk vzpomene na doby, kdy byl agentem 007 Roger Moore nebo Connery a v některých scénách umí film být zase až překvapivě drsný a nekompromisní. Celé to sice mohlo být kratší, mít výraznějšího zloducha a ta střední část se občas opravdu lehce táhne, ale celkově je to film, který rozhodně stojí za to vidět. A Craig může být spokojený s tím, jak se s povolením zabíjet rozloučil. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Daniel Craig (James Bond) prozradil, že před zahájením natáčení musel mnohem intenzivněji cvičit, aby se dostal do formy, než při dřívějších bondovkách. Tentokrát mu posilovací příprava zabrala celý rok. (raininface)
  • Natáčení filmu na Jamajce bylo po pár dnech přerušeno, protože si Daniel Craig při běhu poranil kotník. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama