Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

melekos 

všechny recenze uživatele

Propadák to nebyl, ale nic úžasného taky ne. Pominu to, co už tu někdo hodnotil, a to pražský přízvuk v ostravském prostředí. Děj utíká celkem solidním tempem, ale ten závěr je vrcholem iracionality. Nepředpokládám, že šílenci mají nějaké dvakrát racionální uvažování, ale tohle bylo i na mě moc. Hláška "Tak jo!" s průstřelem hlavy mě trochu i rozesmála. Nebýt toho úplně odfláknutého konce a docela laciných vysvětlení a dialogů právě v závěru filmu, byl by to solidní průměr. Takhle lehký podprůměr, přesto na českou televizní produkci solidní film, proto hvězdy tři. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

2/2015: Jal jsem se čistit HD, abych měl místo na „Tatínka“ a tak došlo na „Ženy“... Nevím, co mne k záznamu pudilo. Nejspíš mne motivoval název Ženy v pokušení (ach ty zasuté preference). Vydržel jsem až do konce, ale jenom proto, aby se neřeklo, že jsem to neprotrpěl a hodnotím. ČSFD važ si toho, že jsem obětoval kus svého života (a to pomalu začínám vážit, co ano a co už za to nestojí...). Tedy s čistým svědomím mohu dosvědčit, že už dlouho jsem neviděl tak unylý, nenápaditý a nudný film. Pan Sedláček, byl-li to jeho záměr, působil jako dokonalý moderátor (to, co zpomaluje chemické reakce) a takové tempo by spíš svědčilo sboru dobrovolných hasičů (nic proti nim) v nastudování severského dramatu pro domov důchodců. Tak jako některé detektivky jsou „baterčičkové“, tato byla vesměs “čučivá“. Lituji, že jsem takový šílenec a dokoukal jsem do konce. Jedna hvězda za udržení filmového průmyslu v CZ, druhá za to, že se nikdo z týmu (o divácích nevím) nezasebevraždil (v titulcích žádné ujištění nebylo), anebo za naznačení „Tudy přátelé cesta nevede“. Ovšem Hana Vagnerová - krásný kousek! **** Edit 1/2024 Až si toto přečtou vedoucí údy ČSFD zruší mi účet a vy kolegové a kolegyně mnou opovrhnete... Co se stalo? Tento film jsem viděl o5 v rámci vzpomínky na p. Lichého. Nejenže jsem si nevybavil, že jsem ho kdy viděl a to tak, že ani trochu, ale tentokráte mi námět přišel zajímavý. Detektivky kromě Poirota, pí. Marplové a Vraždy v kruhu nevyhledávám a možná proto se mi zdál drastický sen jelikož se v zobrazení mrtvol dost vyžívali. Přidám jednu hvězdu. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Marně hledám něco pozitivního na tomto filmu. Nejmíň mi vadil "herecký výkon" Agáty Hanychové. Bohužel mi přišlo, že ostatní herci (především představitel hlavní postavy - Jiří Langmajer) bezduše odříkávali text, kterému sami moc nevěřili. Knížky Zdeňka Zapletala, autora scénáře, jsem kdysi četl celkem rád. Kobova garáž se mi líbila. I Sedláčkova režijní prvotina mě zaujala. Ovšem tato krimi je tak nelogická (chudák detektivova dcera, horšího otce, který si tahal práci domů, měly snad jen Koprfkinglovy děti...), klišoidní a bez atmosféry (pachatelka je známa od prvního objevení se v příběhu), že dávám jednu hvězdičku za detektivovu (Langmajerovu) hlášku při rozdělování osob, které kriminalisté šli vyslýchat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sedláček se mi jako režisér líbí. Viděl jsem už pár filmů a pokaždý mě zaujala originalita jejich originalita. Vlastně i proto jsem se na tuhle kriminálku docela těšil. Když začnu z té lepší stránky, tak se mi líbila kamera. Líbilo se mi hlavně prostředí, ve kterém se film odehrával. Kolikrát jsem si říkal, že některé ty lokality jsou fakt pěkný a rád bych věděl, kde všude se natáčelo. Jenže na druhou stranu ve filmu byl snad nedostatek všeho. Jirka Langmajer je topornej až to bolí, bez emocí, pocitů, jakéhokoliv hereckého umu. Prostě chodí příběhem jak smrtka s kosou. U Norberta Lichýho například scénář občas nadhodil nějakou hlášku, která byla fajn, ale na drsný dojem celé kriminálky se prostě jevila, jako kdyby patřila do úplně jinýho filmu. Stejně tak samotnej příběh. Ten byl fakt úplně mimo. Já teda chápu, že je tohle televizní film, ale vrah je zřejmej od začátku, konec je hrozně zjednodušenej a to jednání Langmajera s jehou dcerou je taky dost mimo mísu. Znova bych to už určitě nedal, ale musím říct, že technický zpracování bylo na úkor jiných televizních filmů hodně fajn. Ale to je taky to jediný plus, co tenhle film má. Jo a ten název? To snad nejde brát jinak, než ironicky, ne? ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, jako odkaz k severské krimi film tak úplně nefunguje, nesluší mu stopáž hodiny a čtvrt ani televize. A taky je děsně prvoplánový, protože totožnost vraha se dala odhadnout (narozdíl od většiny severských kriminálek) zhruba vteřinu po té, co se objevila. Ale díky Sedláčkovu civilnímu pojetí se občas povedlo z nějaké scény vykřesat i nějaké emoce a Langmajer se Stránským by skoro i mohli konkurovat Blomkvistovi nebo Holeovi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)
  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)

Reklama

Reklama