Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé kriminální drama o souboji tvrdého policisty s rafinovanou a brutální mstitelkou. Nemilosrdná detektivka režiséra Roberta Sedláčka v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Sériové vraždy vyšetřuje detektiv, který se sám stane podezřelým. Je postaven mimo službu a pátrá na vlastní pěst. Za tiché pomoci kolegy se dostane na stopu skutečného pachatele. Klasická detektivka, která akcentuje víc lidské osudy jednotlivých aktérů, nežli samotný proces vyšetřování. Hlavního hrdinu nejvíc charakterizuje dilema, které v něm proti sobě staví kolegiálnost a povinnost. Jeho soukromý příběh také není čítankový, řeší v něm zájem o střídavou péči o dceru z rozvedeného manželství a nový vztah s novou ženou. Práce na tomto televizním filmu znovu svedla dohromady scenáristu a spisovatele Zdeňka Zapletala a režiséra Roberta Sedláčka. Zapletalův svět jako lehce bizarní řetěz situací dobře ožívá v Sedláčkově ironickém režijním vidění. Připomínáme, že v roce 2011 byl za této autorské a režijní spolupráce (rovněž tak i v produkci Televizního studia Ostrava) natočen film Sráči s Jiřím Bartoškou a Jaroslavem Pleslem v hlavních rolích. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (168)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT: CHARLESS BUKOWSKI - Smrt většiny lidí je podvod. Nezbývá jim nic, co by mohlo umřít........ Jiří Langmajer jako poručík David Vlk, vyšetřuje sérii brutálních vražd. Pachatele se nedaří chytit a obětí přibývá. CITÁT - Ty vole, to udělala žena. Muž by to nedokázal.......... Film má jednu velkou vadu. To vadou jsou dialogy. Jsou hrozný a úplně z nich vyzařuje ta naučená herecká strojovost. Všichni ti herci, jakoby recitují své dialogy a to je příšerný. Mluvěj jak roboti. CITÁT - Tebe už ty hnusy a šoky ani nestresujou.............. DIALOG: VYŠETŘUJÍCÍ - Ty hodiny vám jdou o hodinu špatně. Máte na nich zimní čas. VYŠETŘOVANÝ HOKEJISTA - Hokej, je zimní sport.................. Chtělo to víc akce nebo alespoň pohybu a pompéznější hudební doprovod. To tomu chybí. Jinak je to zdařilá česká detektivka s několika brutálními vraždami. Na Český film to bylo ke konci moc přehnané, ale snaha vyrovnat se americké či jiné filmové tvorbě je vítána. Musíme si prostě zvykat. CITÁT - Vyhonit si ho do ženský, to jste prostě vy chlapi........... Na Český film to vůbec není špatné. 70% ()

Kamkon 

všechny recenze uživatele

Ty jo, další zklamání, tentokrát od Sedláčka. Na tenhle film jsem se chtěla podívat kvůli názvu - Larssonova detektivka naruby? Ale je to jen smutné a trapné parazitování na slavné předloze. Tam bylo víc mužů, tady je jen jedna žena (Nevěsta - narážka na Kill Bill?) a největší mrtvola je pan Langmajer, který má stále ten samý výraz bez náznaku něčeho víc. Všechno už tady bylo - okaté náznaky falešných stop (manželka?) vsuvka s pseudocelebritou (Hanychová se alespoň snaží - docela dobrý) nebo klišovitý vztah se svědkyní (takže opět spravujeme kohoutky?) či rozpory o výchovu dítěte, rozpory s parťákem(takže opět alkohol?)...A kostýmní výtvarnice si nejspíš spletla film. Fakt jsem čekala, že to pan Sedláček pojme jinak. Z celého tématu se dalo vytřískat víc, takže divák alespoň čeká, že závěr bude omračující...Posuďte sami, ale pro mě opět klišovitý a opět zklamání, protože je stejný jako celý film. Jako by to tvůrci chtěli nějak jednodušše zakončit, jen aby se vešli do časového limitu a do mustru ČT udělat jakoby něco nového, přitom aktuální - viz text distributora, ach jo!. Potěší jen pár záběrů na polohy rukou, několik hlášek a holčička u vody. A to jsem čekala kriminálku jak Ostrava! ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Poměrně stravitelné české televizní krimi, které si však samo pod sebou podřezalo větev, a to hned dvakrát - za prvé vrah je prozrazen již brzy v průběhu, přitom se scénář stále tváří, jako by se jednalo o záhadu, a za druhé samotný závěr, který okatě svědčí o zoufalosti scénáristy, jak toto krimi ukončit. Štěstím je účast režiséra Roberta Sedláčka, který se snažil zachránit, co se dalo. Mým osobním bonusem je lokace natáčení: v některých scénách se mihne Havířov (zimní stadion, dres AZ Havířov) a nedaleká Těrlická přehrada, tedy má domovina. 50% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Mám Káču.“ ,,V tom je možná jedinej rozdíl mezi náma.“ Drsnou a surovou atmosféru této detektivky mají zřejmě navozovat repliky všech zúčastněných, které jsou zcela bez intonace. Do dokonalosti to dovedl Langmajer, který hraje hrozně špatně, huhňá, neumí položit otázku, aby zněla jako otázka, tváří se zasmušile a prostě nedokáže utáhnout svou hlavní roli. Zvuk jak je už zvykem u současné české televizní tvorby stojí za starou bačkoru a já se musel hodně snažit, abych hercům rozuměl. Samotný příběh není nejhorší, ale rodinné a pracovní problémy Langmajera jsou nevěrohodné, hloupé a působí hrozně uměle. Stejně na tom je scénář, umělý, nepřirozený. A korunu tomu nasazuje evidentní snaha o světovost, která se do prostředí Ostravy moc nehodí. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem teda zvědavý! Radši kdybych nebyl! Velká reklama a ukradený (a pozměněný) název jedné velice slavné knižní série díru do světa teda neudělali. Pokus o realistickou kriminálku aspoň v mých očích totálně selhal. Místo napětí dlouhé dialogy odříkané ve stejném rytmu. No jo technicky dokonalé potsynchrony bez šťávy! Třešnickou na dortu Hanychová v roli modelky. Ony asi ty modelky nic jiného neumí než špulit pusu a koulet očima... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen především v Ostravě a okolí, např. v Čeladné. (rakovnik)
  • Detektiv (Jiří Langmajer) byl postaven mimo službu a odevzdal pistoli a odznak, přesto se později objevuje s pistolí. (sator)

Reklama

Reklama