Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příznivcům české detektivky netřeba jméno Hana Prošková představovat. Na její detektivky se, během 70. a 80. XX. století, stály fronty. Pamětníci jistě znají barrandovský film Měsíc s dýmkou, který vznikl podle jedné z jejich knih v roce 1966 v režii Zdeňka Kubečky. Česká televize natočila naposledy její detektivku v roce 1989 v režii Dušana Kleina. Šlo o titul Zrcadlo nenávisti. Bylo by škoda nechat tyto kvalitní české detektivky nepovšimnuty. V televizním filmu Lucie Bělohradské, podle scénáře Jany Knitlové, se na scénu znovu vrací kriminalista Vašátko a jeho přítel, malíř Horác, aby během svého rekreačního pobytu na rybách, jen tak mimochodem, vypátrali vraha mladé stopařky. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

topi 

všechny recenze uživatele

Mizérie. Už je umění natočit i kvalitní detektivku. Bída, nic víc. Od špatných hereckých výkonů počínaje, křečovitým vyústěním konče. Viktor Preiss a David Matásek jako Vašátko a Horác k sobě moc neseděli a Jan Dolanský jako potenciální vrah opět jen pobrekával a koulel očima. Celé nevýrazné, režijně nezvládnuté. Co mě nejvíc bavilo byla hudba a její zvuky, které se používali v televizních filmech v osmdesátých letech. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Preiss byl za super klaďase.Role mu sedla jak prdel na hrnec.Chválím jeho odhodlání jízdy na mašině(pokud se nejednalo o dabléra).S Matáskem si hooodně užívali pohodu na rybách.Někdo tady píše o pomalém toku událostí v příběhu,musím oponovat že sem se ani na chvilku nenudil.Mile mě překvapil velký výčet hereckých osobností.Takže nedělní večer s detektivkou jak se patří!:-)) ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Poněkud skokový děj, návaznosti (střih) s velkými dějovými výpadky. Snad proto, aby se chytrý divák domyslel. Jistě, není to špatná myšlenka, divák by se neměl nudit a odhadnout předem vraha, ale těmi dějovými okny by nemělo unikat více děje, než je zdrávo. Ale strávil jsem to. Navíc jako milovník panenské přírody jsem si vychutnával v HD rozlišení záběry na čisté zelené prostředí toku kouzelné říčky. HNEDLE bych si VEDLE těch rybářů přistavil židličku a hleděl jen tak do vody a usrkával pivko .... samozřejmě bez manželky. :-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na mě tohle bylo až příliš moc usedlé a nudné. Z Viktora Preisse a Davida Matáska by mohla být příjemná dvojice, která by vyšetřovala zločiny. Dobře se na ně koukalo, i když zálibu v rybaření s nimi rozhodně nesdílím. Dolanský by si klidně mohl zahrát pořádného psychopata. Talent a vizáž na to má. Já bych mu takovou roli klidně uvěřila. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já pro jistotu koupím nějakou rybu ve městě.“ Viktor Preiss to má fajn, sem tam si rybaří, sem tam jezdí na motorce a sem tam řeší zapeklité případy. Horší to už má divák. Netušil jsem, že za hodinu a čtvrt uvidím asi stovku podezřelých, z nichž každý zná každého, jak to tak v Horní Dolní bývá. Je to otravné, protože je hrozně složité společně s Preisem hledat pravého lotra. Preiss má ale naštěstí k ruce scénář, já jako divák nikoliv. Hlavní duo Preiss s Matáskem hrají sympaticky, ostatní se ale bohužel moc nesnaží. Režie působí hrozně rutině, zcela chybí nějaké prvky navozující atmosféru. A také mě trochu mrzely nelogičnosti, např. celé odpoledne rybařící kamarádi pařící si nohy v holinkách na slunci. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Při rozpravě v hospodě ke konci filmu se šamgast ptá Horáce (David Matásek), jestli zná detektivky Hany Proškové. Jedná se o autorku knižní předlohy Případu pro rybáře. (troufalka)
  • Natáčení probíhalo v Českých Budějovicích, Strakonicích a Písku. (M.B)

Reklama

Reklama