Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování filmu PSY, opět s B. Lindou v úloze Franze Maurera. Snímek začíná po jeho propuštění z vězení. Potkává obchodníka se zbraněmi Radoslawa Wolfa, který se zrovna vrátil z války v Jugoslávii (film natočen v roce 1994, kdy skutečný válečný konflikt probíhal až do roku 1995). Oba dva se kontaktují s americkým diplomatem Williamem a ten nabízí Franzovi práci - vymožení dluhů od ruské mafie. Získané prostředky mají být použity na nákup zbraní do válčícího Sarajeva. Franz pochopí, že něco je špatně...

Tak, jak se dokázal vyrovnat režisér W. Pasikowský s problematikou začlenění příslušníků státní policie do řad kriminálky, tak se v tomto díle pokusil rovněž vyrovnat se s problematikou občanské války v Jugoslávii, včetně pohledu z mezinárodních vztahů a humanity jako takové. (Ygnor)

(více)

Recenze (19)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

O kus lepší než první díl, ale pořád ještě nevybředávající z vod průměru. Pasikowski holt ve svých začátcích nebyl schopný držet pospolu scénář, režii a kameru, a i když se tu najde pár zajímavých momentů, jako celek to příliš nefunguje. Je paradoxní, že tahle série má konstantně stoupající tendenci. 65% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Franz Maurer se vrací (z vězení) a hned se zaplete mezi překupníky zbraní a ruskou mafii. Pokračování Pasikowského hitu Psi je filmařsky více inspirováno „Hongkongem“ (jednička mi přišla zase „tarantinovská“- co se dialogů týče), nechybí zpomalená střelba ze dvou pistolí zároveň, jemná práce s rýčem ani gigantická exploze. A závěrečná konfrontace mezi Franzem a jeho parťákem Nowým-nic podobného by v českém filmu vzniknout nemohlo bez toho, aby to nebylo směšné. Nemáme na to herce, scénáristy a koneckonců ani režiséry… ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

První komentář, kterej píšu do nově vyjebanýho ČSFD. Katastrofa.. Ne film. Ale tahle sračka. Kdo vymyslel a zplodil nový ČSFD. To teda byl kokot. Těžce jsem hledal jak se píše komentář. I přidání hvězdiček byl vopruz. Návrat do pravěku. .. No k filmu. No ty krávo.. úpně mi došla síla něco psát. FIlm je super. . ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Mozna jen nepatrne horsi nez jednicka, ale ne natolik, aby to ubralo maximalnimu hodnoceni. Opet je mozne pochvalit rychlou reakci na spolecensko-politickou situaci v Evrope. Co me obzvlaste potesilo, ve filmu divak nezaznamena, jakekoliv odkazy na jednicku v podobe parafrazovanych scen anebo snad jakekoliv flashbacky v podobe doslova vystrizenych scen z jednicky. To se take casto nevidi. Jde o zcela novy a autonomni pribeh, ktery spojuji pouze postavy, ktere v jednicce prezily. Po formalni strance je film rovnez bez chyby, prezit se daji i nektere zpomalene zabery, ale to, co uz mi dost vadilo v pozdejsim Pasikowskeho filmu Operacja Samum (kde to misty bylo navic i smesne), jako by toto zrovna sem patrilo. Uz jsem zde v jednom komentari naznacil, ze by za splneni stejnych podminek, ktere si Pasikowski dal pri realizaci dvojky, mohli s odstupem casu vzniknout i treti Psi. Horkych aktualnich temat se najde stale dost. A postav, ktere jsou v teto filmove serii nazivu, rovnez. Ani jeden z jejich hereckych predstavitelu jeste neni tak stary anebo uplne jinde, aby mu role opet nesedla na telo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Včera jsem chválil první Psy a mocně jsem se těšil, až se podívám na druhý díl, dočkal jsem se ale zklamání. Film měl tentokrát jednodušší a přehlednější děj, jenže mě v tomto případě až příliš bila do očí určitá neschopnost tvůrců zvládnout akční scény. Já sice chápu, že snímek vznikl v roce 1994, ale všechny scény se střelbou na mě působily spíše komicky, příběh mi navíc přišel mnohem méně uvěřitelný, než tomu bylo v případě prvního dílu. Snad si u třetích Psů napravím chuť. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama