Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (333)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na tenhle remake jsem se neskutečně moc těšil hned z několika důvodů. Původní Banlieue 13 patří do mého TOP 10 filmového žebříčku a Paul Walker je můj nejoblíbenější herec vůbec. Když si k tomu připočtu i návrat původní postavy Leita, kterého senzačně zahrál David Bell, tak tu máme základ pro něco co by mělo být mému srdci blízké už jen z prostého principu. Z mého hodnocení však asi už tušíte, že to zase taková bomba nakonec nebyla. Zásadní problém vidím zpětně v samotném provedení, které je takové více ulajdanější než ve francouzském originálu. Pierre Morel má pro akci, prostřihy a hlavně práci s kamerou větší cit, která se pro tento typ filmu hodí víc, než předvedl režisér toho to snímku. Zpětně musím i uznat, že role Damiena Paulovi úplně nesedla. Nejspíše je to tím, že jsem namlsaný Cyril Raffaellim, který ve své ohebnosti za Bellem vůbec nezaostává, což o Paulovi napsat nemohu. Toto byla i jedna z prvních věcí, které jsem se obával když jsem se o této chystané kopii dozvěděl. Abych jen nekritizoval, tak postava Rayzah ( Ayisha Issa ) byla skvělá a úplně zastínila i K2. Ale tím asi výčet rozdílných pozitiv mezi oběma filmy končí. Bohužel ani ona hudební vložka, až na jeden moment ( když K2 vede Lolu k Tremainovi ), která jindy akčním pasážím dodávala říz a byla takovou sladkou omáčkou nad vizuálním zpracování se tady vůbec nechytá. I když to dělám nerad, tak dávám ( i trochu pravda z nostalgie ) tři hvězdičky a pokud jste francouzskou předlohu doposud neviděli, tak si oba filmy zhlédněte v opačném gardu, budete pak o to více překvapení než zklamaní... ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Kvalitovo to je niekde medzi jednotkou a dvojkou. Obsadením (Walker, Denis, Belle..) sa to blíži k jednotke a scénami sa to skôr blíži k dvojke. Škoda je, že väčšina scén tu už bola. Dosť sa to opakuje, a to znižuje zážitok s filmu, petože si poviete, že to som už videl. A dokonca v tom istom filme len v predošlom diely. Scenáristicky absolútne nič nové. Ale chémia medzi hlavnými hercami celkom funguje a dosť milo prekvapí Catalina Denis vo svojom oblečení. To ma vo filme držalo najviac. Plu ak rátam aj jej fight s ďalšou číčou. Inak priemerný film, u ktorého je väčšia škoda to, že bol posledným Walkerovým filmom, ktorý stihol natočiť. 55% - 3*. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím z tím, že úvodní titulky jsou fajn. Zbytek filmu už bohužel ne. Prostě co vám budu povídat další zběsilej vyklepanej teanage akčňák na kterej by měli zakázat vstup každýmu kdo je vlastníkem občanskýho průkazu a zdravýho rozumu. Jo pokud jste hysterický dětičky, tak si tenhle cool filmík určitě užijete za zvuku hlasitého chechotu srkání coca coly a pojídání lahodných voňavých smažených hranolek. A možná, že budete i brečet když si představíte jakej, že je to tam krásnej (nad) hrdina a teď to sepne Ty vole von je tuhej, no von je fakticky tuhej, von opravdu umřel a už neobživne a mě se právě zhroutil život... vzlyk... nemůže přestat štkát... smrk. Ale tak ok už radši nic já vím jsem hroznej cynickej parchant. Pokusím se to zhodnotit bez sentimentu no prostě je to takový rychle a rozklepaně říznutý zátahem asi tak to na mě působilo. Plusem je určitě fakt, že se furt něco děje a není čas na nudu, ale to všechno za předpokladu, že vám nevadí šíleně nepřehledná akce prokládaná mými oblíbenými zpomalovačkami. Jo aha mě to vadí, tak to bude asi ten problém.40% ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Hloupý film pro hloupé lidi, slovy jedné z postav: "Trapnější než středoškolská pička." Řetězec situací, který se naplno rozvine ve třetím aktu je obdivuhodnější a, co se zábavy týká, vděčnější než skákačky Davida Belleho a jeho schopnost vmezeření se. Anarchistický závěr je pak skutečně lahůdka (sarkasmus). ** protože je to poměrně šťavnatá guilty pleasure, jinak ruce pryč. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jó tak Detroit, ten je teraz totálne v prdeli. Ako stvorený pre brutálny akčňák s nejakým hustým gangom. Mohla by z toho byť rovnaká sociálna pecka ako District 9 alebo Mesto bohov. Ale neriskujme radšej a sústreďme sa na hip hop cool teen publikum, tí budú v extáze. Pokiaľ vám nestačí k prepnutiu kanálu úvodné hrdé logo Europacorp, nemáte sa čo sťažovať. Ja sa tiež nesťažujem, udeľujem predsa Bessonovi, Walkerovi a spol. husté dve päťcípe hviezdy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)
  • Symbol tygra, který je na Linových (David Belle) dveřích, se objevuje i na ruské raketě a také jako tetování na Linově ruce. (Oxymoron5)
  • Pracovným označením filmu bol názov District B13. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama