Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (333)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Lautr to stejné co Okrsek 13 a tím pádem neuvěřitelně zbytečné. Nechápu potřebu natočit něco naprosto totožně, co už natočeno bylo, navíc s polovinou stejných herců. Ještě za tím vlastně stojí i stejná banda lidí včetně Bessona. Francouzský námlask je pochopitelně lepší, už kvůli Cyrilovi Raffaelliovi, který si to fyzično dává o něco líp jak Paul a hlavně to bylo tehdy něco nového. Paul je sice větší sympaťák než Cyril, ale některé kousky mu prostě nejde moc uvěřit. Přiznám se, že jsme se ale i teď velmi bavil. Je to zas tempem nadupané, dravé, akční a rychlé, ale nemůžu dát víc jak 3*, protože je to vykrádačka snad záběr po záběru a v ničem to nejde svou vlastní cestou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pomsta a spravedlnost není to samé." Nestává se mi to často, ale mně se v Doupěti líbilo přibližně stejně jako v původním Okrsku 13. Běhalo se, skákalo se, hláškovalo se, holky se rvaly a to mám na Bessonových akčních jednohubkách rád. I mozek je zkrátka potřeba jednou za čas vypnout, vypláchnout a odložit na noční stolek. A Doupě k týhle očistný údržbě nabízí ideální příležitost. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Uuuuffff, sterilní kastrát největší francouzké akční pecky století v americkém hábitu.Je mi líto, že poslední film Paula Walkera je zrovna taková mizerná kopie, modleme se, že se tvůrcům FAF 7 povedlo důstonější rozloučení s touhle filmovou legendou.To, co ve Francii působilo svěže, neotřepaně, mělo to šmrnc a neskutečný náboj a akční sekvence z níchž se tají dech, to v americe vypadá jako vykleštený vřed bez ducha.Pár scén je pozměněných, ale jinak jde v celku o přesnou kopii originálu.Paul Walker se k takovému stroji jakým je David Belle zoufale nehodí, je unylý a toporný a jejich akční souboje působili jako když se dva malí klucí perou ve školce o krabičku Pokémonů.Akční sekvence tragicky sestříhané, souboje nemají vůbec žádnou šťávu a jejich choreografie je směšná.Walker prostě není Cyril Raffaelli a bylo to znát doslova na každém kroku.Navíc scénář, který byl i u originálu dosti chatrný, ale schoval se za kadenci nářezové akce a vypiplaného vizuálu budoucnosti Paříže, tady je vše tak okleštěné a vykastrované, že všechny ty strašné píčoviny ve scénáři vás bijí do očí a když na konci udělají z hlavního padoucha matku Terezu, chtělo se mi doslova zvracet.Špinavý a brutální originál vystřídala americká toporná uhlazenost.Jako by někdo vzal Okrsek 13 a ufiknul mu koule.Jediné pozitivum které na tom vidím je fakt, že se David Belle snad konečně dostal do širšího podvědomí amerických režisérů, protože takových jako jen on je zatraceně málo a scéna, kdy Walker nestači Belleovi a propadne k němu stropem.Jinak opravdu zoufalé a 2* jsou jasně pouze z uctý k památce Walkera.Sterilní a hlavně zbytečný kastrát dokonalého originálu.30%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jó tak Detroit, ten je teraz totálne v prdeli. Ako stvorený pre brutálny akčňák s nejakým hustým gangom. Mohla by z toho byť rovnaká sociálna pecka ako District 9 alebo Mesto bohov. Ale neriskujme radšej a sústreďme sa na hip hop cool teen publikum, tí budú v extáze. Pokiaľ vám nestačí k prepnutiu kanálu úvodné hrdé logo Europacorp, nemáte sa čo sťažovať. Ja sa tiež nesťažujem, udeľujem predsa Bessonovi, Walkerovi a spol. husté dve päťcípe hviezdy. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Brick Mansions v češtině doupě mě mile překvapil.Děj je jasný-Paul Walker jako policista,David Belle jako zločinec a zároveň super skokan.Oba mají za cíl proniknout do uzavřeného města nebo spíš ghetta v Detroitu a po úvodní neshodě si pomoct v zneškodnění bomby,kterou drží RZA.Belle zná Doupě jako své boty ,protože tam žije celý život a navíc má s RZA něco nevyřízeného...a Paul Walker si má s tímto vůdcem doupěte taky co říct...Skvělá a pro mě docela originální akce,příjemná stopáž ,dobré herecké výkony.Nemohu jinak než za mě celkově 80 % a čtyři hvězdy. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Symbol tygra, který je na Linových (David Belle) dveřích, se objevuje i na ruské raketě a také jako tetování na Linově ruce. (Oxymoron5)
  • Natáčení filmu probíhalo v Montrealu v Kanadě a v Detroitu v USA. (willy1)

Reklama

Reklama