Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 10
USA, 2018, 134 min

Režie:

Ryan Coogler

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Rachel Morrison

Hrají:

Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown (více)
(další profese)

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Dragovit

Ty vole, tak snad pomůže malí spoiler" Wakanda je tak vyspěla kuly vybraniumnových dolům... Kovu který je ve skutečnodti fragmenty Starodávné mimozemské lodi... Rovná se i technologie. Plus nerostná bohatství... ;)

na příspěvěk reagoval Milky.

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Dragovit

Ach bože, většina lidí pozná rozdíl mezi realitou a komiksem. Myslíš si, že někdo chodí po světě a ukazuje obrázky z Wakandy jako realitu? Ne, každej ví, že Afrika je smradlavá, špinavá díra.

na příspěvěk reagoval Zek, Dragovit

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Ratemus

To není problém můj, nýbrž je to problém Afriky, že za celých tisíc let se ani jednou nedokázala zvednout ze sraček, dokonce ani po zbavení se hrůzostrašné koloniální nadvlády zlých bělochů. A je to také problém těchto komiksových a filmových tvůrců, kteří pomyslně nejvyspělejší středobod civilizovaného světa staví někam do sraček, ale také hlupáků, kteří jim to žerou. Přitom by se mohli podívat třeba na takovou Cestománii a hned by věděli, jak to v té Africe alespoň matně vypadá. Všechny ty hypermoderní věžáky ve Wakandě, vnitřkem tak trochu připomínající gotické katedrály, nejsou prostě výtvor africké kultury. Žádná africká kultura by ani s vypětím všech sil tohle sama od sebe nedokázala, dokonce ani kdyby se tam po kolena rochnili v černém zlatu. Já jim tohle prostě nežeru, ať si udělají magoři výlet do Afriky, třeba do malijského Timboktoo, tam mohou spatřit krásy vrcholné africké architektury z písku a hoven uplácanou, pokud tedy místní džihádisti ještě nestačili na nich uspořádat nějaký menší ohňostroj. Ony totiž tyhle hliněné stavby toho moc nevydrží a prý nejsou 100 % islámské, což značně snižuje jejich životnost, a nebýt UNESCO, byly by z toho dnes hromádky štěrku.

na příspěvěk reagoval Sweat55, Milky.

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Myslíš, že mi jde právě o tohle? Mě je opravdu putna, jestli Wakanda je země skutečná nebo jen smyšlená. Jsem si plně vědom, že tato země neexistuje, ale jde mi o to, jak moc reálná je taková vyspělá země na území Afriky, kde mentalita lidí zaostala jaksi na úrovni pravěku, a kde přesně na tomto kontinentu bych si měl takovou zemi pomyslně představit. Jelikož celá Afrika smrdí jak bůvolí hovno, tak vlastně ji nedovedu zařadit nikam, proto označuji tento film za ryzí píčovinu.

na příspěvěk reagoval Ratemus, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Dragovit: Waganda je jen smyšlená neexistují země... Podobně jako tam zmínily to Eldorádo! Ale klidně vyraž ho hledat! To město straných nadějí... Aspoň od tebe bude už pokoj. T.T

na příspěvěk reagoval Dragovit

Uživatel Blackhand47 smazal svůj příspěvek.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Sweat55

A co teprve když udělali černocha z furyho, další z Thórovi družiny je Asiat, human torch, mordo, shocker, flash černoši, firefly v gothamu je žena a ještě černoška , tučňák je gay, ancient one je žena....ale v tomto filmu mi to sedí je to v Africe a je logicky že tam budou černoši však tam jsou i běloši vláda v USA s Freemanem a ještě Andy serkis, tak co vám vadí

na příspěvěk reagoval Blackhand47, Sweat55, Nevka

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

budete se možná divit, ale Black Panther se narodil v bouřlivém období, v roce 1966 https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Panther_(comics) částečně byl vytvořen, protože ta doba byla těžká a černý hrdina, co brání svět, před zlými zmrdy, měl tak nějak vyvolat klid na obou frontách, takže jak mezi černochy, tak i mezi bělochy a to je myslím si zajímavé :) 

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Milky.

Ale to zrovna tady není ten případ, když se to odehrává v Africe, o to tu jde. Jinak mě to taky vadí, když tam je černoch na sílu jenom aby se neřeklo (i když v Thororvi jsem si ho oblíbíl :D)

na příspěvěk reagoval Ratemus

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Echelon1

Je jasné, že Británie je už odepsaná. Nevšimnout by si toho mohl jedině někdo úplně slepý nebo totálně natvrdlý. Britové prchnou do Kanady nebo do Austrálie a královně a roztomilému ostrůvku v moři řeknou pá pá.

na příspěvěk reagoval Milky.

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Zaujimave na marvely je ze sice tie filmy dokopy pasuju, ale kazdy zvlast je vzdy trochu ine ako ostatne.

Podla ukazok toto vyzera tiez ze to bude jemne odlisny styl, takze sa celkom tesim.

na příspěvěk reagoval Dragovit

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama