Reklama

Reklama

Black Panther

  • USA Black Panther (více)
Trailer 3
USA, 2018, 134 min

Režie:

Ryan Coogler

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Rachel Morrison

Hrají:

Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Sterling K. Brown (více)
(další profese)

Film od studia Marvel Black Panther je dobrodružstvím válečníka T’Chally, který se po smrti svého otce, krále Wakandy, vrací domů do odloučené, avšak technologicky vyspělé africké země, aby se stal novým právoplatným králem. Když se však znovu objeví mocný dávný nepřítel, jsou T’Challovy schopnosti jako krále a Black Panthera podrobeny těžké zkoušce, neboť T’Challa je vtažen do konfliktu ohrožujícího nejen Wakandu, ale i celý svět. Tváří tvář zradě a ohrožení musí mladý král zmobilizovat své spojence a využít naplno sílu Black Pantera, aby porazil své nepřátele a zajistil svému národu a jeho kultuře bezpečnou budoucnost. (Falcon)

(více)

Diskuze

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Tolik sraček pro komiksový film...někdo by měl upustit páru a prostě si jen užít film život je krátký tak proč těšit takové zbytečné píčoviny....jsem rád že mám stavarnu a ne tyhle humanitní sracky jinak bych se ani normálně potom bavit nedokázal

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Ištván87

To ale fakt není můj problém, že jsi chodil do pomocné školy a víš o světě a historii úplné hovno, s čímž jsi asi evidentně zcela spokojen. Těmto zákonitostem a jevům nelze plně porozumět bez znalosti základů sociologie, antropologie, religionistiky a dalších... jistě jako vysokoškolské humanitní obory jsou pro život naprosto zbytečné a nepraktické, ale rozhodně by se měly alespoň vyučovat jejich základy minimálně na základních školách, poněvadž bez jejich pochopení není možné pochopit svět, natož dnešní dobu, kdy dochází ke střetům s různými odlišnými kulturami, jež jsou některé až nepochopitelně agresivní. Posléze od reality odříznutý jedinec obvykle světlé pleti z euroamerického prostředí (který vzhlíží k fikcím typu Black Panthera) je pak nemile překvapen, že svět vypadá a funguje úplně jinak, než jak si ve své nahlouplé hlavince zprvu vysnil. Pravda bývá krutá.

na příspěvěk reagoval Ištván87, Prometheus69, Predkozka

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Nevka

Lol, vůbec nic jsi nepochopil. Napsal jsi naprostou pitomost, zkus se nad tím zamyslet. Kterýkoli národ se nemůže stát bohatým kdekoliv na světe, pokud jsou jeho příslušníci fakticky negramotní. Civilizace se nemůže stát vyspělou jenom na základě bohatství území, které zrovna shodou okolností obývá. Určuje ji také její vzdělanost, bez ní může mít nalezišť zlata, ropy a vibrania třeba fůry, ale nakonec je jí to k ničemu, když ani nemá potřebné vědomosti k tomu, jak s nimi správně zacházet a hospodařit. Vzdělanost vznikala v antickém Řecku a Římě, o tom jsi možná už někdy slyšel, a to Afrika fakt nemá, leda všechny ostatní kontinenty převyšuje v negramotnosti a v primitivní kmenové mentalitě. V praxi by to vypadalo asi tak, že kdyby takovou vzácnou surovinou disponovala řekněme Wakanda (nebo kterákoli jiná reálná africká země), její vláda (tj. náčelníci) by ji bílým kolonizátorům postupně směnila za korálky, pušky a chlast. Pořád je to ten stejný scénář, úplně to samé udělali severoameričtí indiáni: pokud jim to sami běloši násilně neodcizili, oni sami jim to dobrovolně prodali za pušky, koně, buřinky, korálky a "ohnivou vodu". Není třeba svalovat všechno zlo na duši bílého člověka, který jen využil svých schopností a možností. Proč nevochcat blbý domorodce, když se to přímo nabízí? Každopádně v Africe by takováto supermoderní futuristická civilizace nevznikla ani za dalších tisíc let.

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Zek

Takovou do nebes volající hloupost snad ani nemá cenu komentovat. Jednak je to pod mou úroveň a hluboce pod úrovní mé důstojnosti, jednak je to zcela absurdní. :) Vše co říkám je na základě mého přesvědčení a nejlepšího svědomí, čili to pochází od toho zvláštního "hlasu", který ke mě promlouvá shůry, a projasňuje mou mysl. To znamená, že by jste mi měli pozorně naslouchat. Jsem jako prorok a vy jste moje zbloudilé ovce. :)

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Dragovit

Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že bohatství Wakandy je logicky vysvětleno náhodnou událostí, která se mohla stát kdekoliv jinde. Vzhledem k tomu, že pád mimozemské lodě neovlivníš, národ by se stal bohatým kdekoliv na světe :) Proto je důležité, že tohle není realita. Do Afriky totiž nikdy loď s vzácným kovem nespadla a afričané tak na tomto místě nemohli zbohatnout ;)

na příspěvěk reagoval Dragovit, Ištván87, Prometheus69

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Milky.

Kdybych měl vykřičet do světa všechny pravdy, které mám na srdci, jako tento "frustrovaný mladík" v avataru, tak mi odejdou hlasivky. Ne, takové přiblblé zaostalé individum vydává ze svých útrob jenom pitomá hesla, nicneříkající výkřiky typu "Allahu Akbar", nebo nesrozumitelné skřeky, jež lze bezpečně označit za komunikační schopnosti na úrovni prasopsů.

Dragovit

Dragovit (hodnocení, recenze)

Sweat55

Myslíš si, že tenhle problém se dá vyřešit pouhým konstatováním, že Wakanda a stejně i celý komiksový příběh nejsou realita, když dětem a potažmo dospělým je horem dolem cpána líbivá fikce a oni pak mají raději fikci než realitu? A pak budou ti největší blbečci mdlého rozumu s otevřenou náručí vítat uprchlíky ze střední Afriky a později se budou divit, že žádný z nich není jako Black Panther. :D Nikdy nepodceňuj sílu a moc mýtu.

na příspěvěk reagoval Nevka

Echelon1

Echelon1 (hodnocení, recenze)

Gertrudo

takže už sa dá zhruba odhadnúť ich štýl spracovania a kvalita. Ja som tým myslel, že opäť hra na istotu podľa ich zašlých šablón. (ale zdá sa, že konečne absentuje tupý humor). Nejaký fakt dobrý film typu Winter Soldier by som od toho nečakal, i keď časti s Martinom a Andym vypadajú nádejne.  

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Echelon1

Ano, marvel bude ako marvel a tesit sa ze spracuju film podobne ako iny marvel ked to srsi aj z traileru je blbost. Uplne logicke. Inak pridavam sa tiez, podla mna to bude fajn a tiez cakam ze to zas bude sice marvel ale trochu iny.

na příspěvěk reagoval Echelon1

Související novinky

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

Hvězda Black Panthera bojkotuje očkování

07.10.2021

Pandemie Covidu-19 nadále způsobuje potíže v celé řadě odvětví, a to filmové není výjimkou. Jediným efektivním bojem proti nemoci a jejímu šíření je zatím očkování, a tak je naprosto logické, že čím… (více)

Reklama

Reklama