Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Pttak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až moc dlouhá stopáž. První hodinka jakási romance co mě nějako nechytla za srdce. V druhé hodince pár srdcervoucích scén v podání Alicie Vikander, které mimochodem zahrála bravůrně a pár záběrů z bojiště, ale to prostě celý film vážně nezachrání. Válkaři si nepříjdou na své. Myslím si, že film by mohl nadchnou snad jenom nějakou dušičku se zlomeným srdcem, která se bude v neděli po obědě koukat na televizi :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy vnímám dvěma způsoby. Buď mě film naprosto zaujme a jsem jím nadšen. Anebo je to hrozná nuda. A u Testamentu mládí se jedná o druhý případ. Nelze upřít snahu, protože podobné snímky dokážou být úspěšné, ale tady to bohužel nevyšlo. Nezaujalo mě to, nedokázalo mě to vtáhnout do příběhu a bylo mi fuk, co se jednotlivým postavám stane. Přiznám se, že jsem nevydržel koukat do konce, vypnul jsem to už někde v polovině filmu. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve vtahující romanci mladičké, po vzdělání bažící (skoro)sufražetky se krásná Alicia cítila jako ryba ve vodě a nešlo si ji nezamilovat. Taktéž mi přišlo fascinující sledovat bláhové studenty, dychtivě dobrovolně rukující kvůli nějaké pochybné vidině cti, hrdinství a podobných nesmyslů. To trvalo zhruba do poloviny snímku, ten pak toho jakoby musel stihnout hrozně moc, takže emoční zápřah se přes záplavu silných událostí téměř vytratil, až zmizel při zcela nefunkčním pacifistickém projevu na závěr - kvůli kterému jsem definitivně sundal 4. hvězdičku, přestože zajímavých ženských pohledů na válečné běsy zpoza fronty, z ošetřoven a lazaretů, mnoho nemáme. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama