Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusne uplakaná Vikander, nedalo sa to pozerať. Tam, kde mali byť emócie nebolo nič, a tam kde mali byť len poskromne nabehla urevaná Vikander. Považoval som ju za dobrú herečku, ale ona toto hrá už v každom filme. Pokánie má podobnú tému, ale to je 5-hviezdičkový film, toto je odvar akejkoľvek vojnovej drámy. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Birdsong z jiného úhlu pohledu a trochu méně do hloubky. Kdybych neviděla nedávno Birdsong asi by se mi tenhle film líbil víc. Prostředí bylo super a herci taky. Kontrast začátku se zbytkem filmu je hodně výrazný, až tak že jsem si říkala, jestli už to není trochu moc...ale to nemůžu moc dobře posuzovat (což je vlastně jedině dobře.) A některé momenty mi přišly tak prvoplánové a laciné, že se mi jen těžko věří že se to tak nějak vážně stalo...Snímek to určitě není špatný, jen mi to nepřišlo jako něco extra. Za mě to jsou tři hvězdičky, možná tři a půl. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak trochu tápám mezi 4 a 3 hvězdami, ale popravdě jsem se ve snímku chvílemi nudil a kvalita filmu má poměrně sestupnou tendenci. Abych byl upřímný, už konec samotný mě nějak nebral a přestože po mnoha stránkách je to fakt kvalitně odvedená páce, ale místy se na můj vkus příliš tlačí na pilu, co se emocí týče. A ten film je prostě takovej "doják" i přes kvality, které mu dokážu přiznat. Hodně vytěžil na hercích, Alicia je proste jednička a bez ní už si to vůbec nedokážu představit. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Literární předloha může být silná, věřím, že může jít o jednu z nejsilnějších pacifistických výpovědí 20. století, ale Testament mládí-film je bezkrevný, zbytečně zdlouhavý, rozvleklý, téměř nudný. Alicia Vikander je dobrá úplně ve všem, takže k jejímu výkonu není moc co dodat, Taron Egerton je také přesvědčivý, avšak film jako takový se příliš nepovedl. V druhé půli filmu už jsem se těšil na konec, jsem přesvědčený, že se dalo s takovou předlouhou naložit mnohem lépe. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)
  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)

Reklama

Reklama