Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hnusne uplakaná Vikander, nedalo sa to pozerať. Tam, kde mali byť emócie nebolo nič, a tam kde mali byť len poskromne nabehla urevaná Vikander. Považoval som ju za dobrú herečku, ale ona toto hrá už v každom filme. Pokánie má podobnú tému, ale to je 5-hviezdičkový film, toto je odvar akejkoľvek vojnovej drámy. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdojemnějších filmů minulého roku.Ačkoliv Testament mládí není a nebude světově známým filmem,tak mě svým zpracováním docela nadchl.Alicia Vikander ztvárnila hlavní roli Verry Brittain na výbornou.Podle mě se z této herečky časem v Hollywoodu stane hvězda.Ostatní herci zahráli taktéž skvěle.Dominoval zde nádherný příběh doprovázený ještě hezčí krajinou.Na druhou stránku to je velmi smutný film s tragickými událostmi během 1.světové války,které se opravdu staly,což je na tom ještě smutnější.Vera Brittain si prošla samotným peklem.Za mě dávám 90% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Tak trochu tápám mezi 4 a 3 hvězdami, ale popravdě jsem se ve snímku chvílemi nudil a kvalita filmu má poměrně sestupnou tendenci. Abych byl upřímný, už konec samotný mě nějak nebral a přestože po mnoha stránkách je to fakt kvalitně odvedená páce, ale místy se na můj vkus příliš tlačí na pilu, co se emocí týče. A ten film je prostě takovej "doják" i přes kvality, které mu dokážu přiznat. Hodně vytěžil na hercích, Alicia je proste jednička a bez ní už si to vůbec nedokážu představit. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Testament mládí mi byl v traileru prodán jako lovestory bývalého Jona Sněha a budoucí Lary Croft v kulisách první světové války. A až v půlce filmu mi došlo, že úvodní „base on true story“ tam nebylo pro legraci a ve své prvotní představě o filmu jsem se krutě zmýlil. Na druhou stranu od obyčejného milostného příběhu nedostanete přesah a závěrečné titulky vás nenechají uznale pokývat nad (v mých očích) přesným zobrazením myšlenky knižní předlohy. Ta samotná by pak kdykoliv a kdekoliv mohla definovat žánr válečného filmu. A málem bych zapomněl zmínit Alicii Vikander, která pro jednou potvrdila, že její Oskar není jednorázová záležitost, ale potvrzení nepopiratelného talentu ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zde jde o věc názoru. Spousta lidem, asi předpokládám, že spíše dívkám se tento film zřejmě bude líp, jelikož vykresluje nějak první světovou válku a zároveň milostný příběh se špetkou romantiky. No a přesně to bylo to, co jsem nějak nehledal. Hlavně mne asi lákala představa vidět v jednom filmu Vikander, Haringtona a Egertona. Jednoznačně jde o něco přínosného do světa filmu, ale pro mě to za tolik nestálo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama