Reklama

Reklama

Záhada Blair Witch 2

  • USA Book of Shadows: Blair Witch 2 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Donovan je fascinován vším, co se událo kolem známého projektu zvaného Blair Witch a také z něj přes internet profituje. Dá dohromady partu čtyř lidí s různými náhledy na existenci čarodějnice a zorganizuje pro ně další cestu do míst, kde se ztratili jejich předchůdci, mladí filmaři. Všichni touží po dobrodružství a chtějí vypátrat, co se vlastně stalo a napsat o záhadě knihu. Nová čtveřice studentů chce přenocovat u domu Rustina Parra. Strašidelné místo, kde žil vrah 7 dětí , který vraždil na příkaz čarodějnice, vydá své další nevyjasněné poselství. Ráno celá skupina zjistí, že vůbec nespali a že si nic nepamatují. A bizarní symboly na jejich tělech přinášejí další záhadu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Záhada Blair Witch 2 je ukázkovým příkladem promarněného potenciálu jen proto, že tvůrci se rozhodli, že místo, aby vymysleli nějaký pořádný příběh, mnohem snadnější je svézt se na vlně úspěchu prvního dílu. Takže sem naházeli všechny ingredience tak, aby tento film nebyl nic jiného, než jen hodně slabým a laciným odvárkem oproti Projektu Blair Witch. Počínali si zdařile. Máme zde snad tu nejohranější ukázku skupinky teenagerů, jaká v hororu jen může být. Drsnou Gothic Girl, zapálenou vyznavačku Wiccy a přírodních magií, tuctovou těhotnou blondýnku a jejího přítele a organizátora celé akce, frajera. Zcela krátce by se dal příběh popsat asi tak, že tato parta mládeže byla v průběhu celé noci v opojení alkoholu a omamných látek a dělala v lese bordel. Ráno se probudí a nic si nepamatují. Všechno je divné. A všude okolo je bordel. Tuctová blondýna potratí. V nemocnici uvidí přízrak. Nechce tam zůstat, několik hodin po ošetření proto docela bez potíží s přáteli opouští objekt. Jeff je zavede do svého obyvatelného skladu, kde se ubytují. Pak přicházejí klasická schémata s přízraky, hlasy, lekačkami a postupným šílením určitých členů této sebranky. Vše vyústí v docela utnutý konec, který zaútočí na diváka tak rychle, že si může říkat, jestli je to opravdu všechno, co nám tvůrci nachystali. Nutno pochválit Kim Director, která je coby vyznavačka black metalu fakt "dost hustá borka.":) Takže pokud to v závěru všechno byla práce Elly Kedward, bylo by zajímavé, kdyby se nějaký díl zaměřil na její osobu a zabrousil do minulosti. Třeba The Blair Witch: Elly Kedward Story by mohl být nářez, kdyby se toho chopily šikovné ruce:) ()

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Uuuuuuff!!! Tak... vzhledem k celkovému hodnocení (momentálně 31%) jsem od toho vážně nic moc nečekal. Ale bylo mi to doporučeno, tak jsem si řekl, že to zkusím. Což byla chyba. Resp. jednoduše - zbytečných 90 minut. Nemam rád tyhle mysteriózní kraviny bez špetky logiky.. Slátanina jak fík! A toto bylo navíc ´´okořeněno´´ opravdu mooooc dobrými, přímo dokonalými hereckými výkony. PS: Tohle samozřejmě není žádné pokračování The Blair Witch Project, tohle je něco, co se o Záhadu Blair Witch jen lehce otírá. Má to jen nalákat lidi, kterým se jednička líbila. Což je skoro klamavá reklama:-) No, i když..ona to vlastně JE klamavá reklama! ()

Reklama

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Ukázkovej příklad toho, když dostanou do rukou super námět a scénář tvůrci, kteří film ve finále dokážou děsně zprasit. Lepší herci, temnější atmosféra, hudba a důkladný sestříhání by tomu podle mě dalo veký koule ... vsadím se, že na papíře to mělo potenciál stát se obstojným pokračováním ve stylu Blair Witch legacy. V tomhle provedí je ale spíš odsouzeníhodný, že to vůbec odkazuje na něco tak jedinečnýho a podařenýho jako byl první Blair Witch Project. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nelogický, prekombinovaný kus niečoho ( alebo ničoho ? ), čo sa dá nazvať pokusom o horor. Schopnosť vyvolať stiesnený a panický strach, ako pri predchádzajúcom snímku zostal pravdepodobne v tamojšom lese a film sa svojím snažením dosiahnuť plnohodnotného diela vyznieva trápne a groteskne. Tá druhá hviezdička je za odvahu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jako vtip to není vůbec k smíchu !!" - "To není vtip.." Bál jsem se špatného vtipu v tradičním duchu sequelů, zvlášť když první The Blair Witch Project mám opravdu hodně rád, ovšem tohle pokračování nepostrádá smysl a co do čisté filmařiny dokonce rozhodně předčí svého legendárního předchůdce.. Byť to vlastně logicky v tomto ohledu tvůrci neměli příliš těžké.. Velmi zajímavý, inteligentní i invenceplný biják.. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 4. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Film pokračuje – rovnako ako jeho predchodca – v snahe mystifikovať diváka a tvrdí o sebe, že je rekonštrukciou udalostí, ktoré sa odohrali po premiére pôvodnej Záhady Blair Witch (1999). Aj tento diel dostal "bonusový" fiktívny dokument s názvom The Shadow of the Blair Witch. (Avathar)
  • Hlavní postavy ve filmu používají svá pravá křestní jména. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama