Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere CInemas - Rok se s rokem sešel a já opět zavítal do kina na další díl mojí nejoblíbenější duchařské série. Před návštěvou kina jsem četl velmi špatné recenze, ale to mě neodradilo. Zkrátka musím mít zhlédnuté všechny díly, když už jsem to začal sledovat. Musím ale říct, že to bylo pro mě spíše zklamání a PA 4 vidím jednoznačně jako nejslabší díl série. Film se už nedržel zaběhnutých kolejí (klasická kamera, vraždící démon, který není vidět, atd.) Katie prostě vejde do domu a vyvraždí celou rodinu stylem Chucka Norise. Což by ani tak nevadilo, ale čekal bych už konečně nějaké rozumné vysvětlení. Tak snad se ho někdy dočkáme. Co se musí ale nechat, jsou lekačky. Ty na mě v kině poměrně slušně fungovaly a za ně dávám kladná procenta, díky kterým film nespadne pod 3 hvězdičky. Co mi ale ještě chybělo, byly scény, při kterých by mi běhal mráz po zádech, to jsem zde opravdu postrádal. No a co se týče závěru...jedním slovem - odfláknutý. Škoda ho. Ale i po tom všem jsem z kina neodcházel zas až tak rozčílený jako většina hodnotících uživatelů na čsfd. BTW...kdy že bude pětka? :)) 60% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ble. Dosť strmý pád po vydarenej trojke. Mal som pri tom pocity ako nedávno pri GRAVE ENCOUNTERS 2: nápady vyschli, ostala rutina točená ČISTO pre prachy. Režiséri sa o žiadnu inováciu nepokúsili, žiadny poriadny nápad, atmosféra veľmi vlažná. Navyše je to mizerne napísané, postavy sú nijaké (hlavne rodičia) a ich správanie sa mnohokrát pohybuje na hranici demencie. Celkovo sa tento diel čo sa týka PA ako celku vôbec nikam neposúva. Staré známe "bububu" propriety ako rozkývaný luster či tresnutie dverami už neoslnia. To sa Toby fakt nezmôže na nič lepšie? Pritom miestami ukazuje, že na to má (viz. záver). Celú stopáž som sa modlil aby už prestal idiotsky posúvať stoličky a otvárať dvere a poriadne sa do toho oprel. Čo sa bohužiaľ nestalo. Normálne som z toho cítil, ako to tvorcovia robia čisto pre to, že "musia." Aspoň že obsadili do hlavnej úlohy roztomilú Kathryn Newton, ktorej pekná tvárička mi bránila schrupnúť si pri tom. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kto bude vyhodnocovať obrazy nonstop spustených záznamových prostriedkov, sledujúcich ulice aj interiéry? Otázku vyvolal film zostavený z chronologicky usporiadaných pohľadov z notebookových kamier do vnútra izieb, na dvor domu a do bydliska susedov. Des je dlho prítomný len v nezreteľných náznakoch. Neskôr padajú nože aj lustre. Samotné video záznamy trochu popudzujú mladú blondínu a jej frajera, no nik im nevenuje pozornosť a oni sami len prelustrujú internet a skonštatujú, že niečo zvláštne sa v dome deje. A že možno ide o prastarý démonický obrad. Uvedenému zisteniu predchádza cca 80 minút ťažkopádneho stopovania prítomnosti nadprirodzena. Vraciam sa preto k otázke úvodu: ak radikálne skrátený zostrih udalostí niekoľkých dní a nocí z vnútra jedného domu a jednej rodiny nedokážu nijako relevantne spracovať tí, čo kamery nastražili, nijako neodvrátia pôsobenie záhrobného zla, ako a kto vyhodnotí čo i len trošilinku relevantne kamerové záznamy snímajúce celé dni a roky ulice, námestia, firmy, banky? Nie je to celé len sledovacie placebo? ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tak toto je fakt už příliš. Otravné, trapné a nudné až k uzoufání. U některých scén když se má člověk leknout jsem smál a u některých kroutil hlavou. Ano asi 2x jsem se i lekl, ale to je jen výjimečný případ u tohoto filmu. Teda jestli se tomuto rádoby hororu dá říkat vůbec film. Tento díl už nikdy! ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Škoda že jsem se měl pokaždé leknout kočky a malého retarda s ponožkami v sandálech. Příběh dobrý, trošku odbočeno od předchozích dílů, ale ne úplně. Na konci filmu byla konečně atmosféra, aby se divák bál toho co přijde za chvíli. Ta atmosféra ale netrvala dlouho a završení filmu stačilo tvůrcům na dvě, tři minuty. Viděno v kině 2x ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Filmový kritik Pidde Andersson uviedol, že na premietaní filmu v Malmö pribehol ku plátnu jeden tínedžer a začal doň kopať a kričať, ako veľmi sa mu film nepáčil. (katherine.)
  • Vizuální efekty a animaci dělala společnost Industrial Light & Magic založená Georgem Lucasem, která se postarala např. o efekty k filmu Avatar (2009) nebo k filmům ze sérií Piráti z Karibiku, Iron Man nebo Transformers. (Freakyy)

Reklama

Reklama