Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

TV spot

Recenze (259)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový praotec bláznivých komedií (s Blázny ze stadionu či Bažanty, kteří jdou do boje coby pramáti). Jako dítěti se mi to líbilo moc, ale ani po létech, poněkud překvapivě, se mi to nezdá tak pitomé, jak bych čekal. To, o čem přemýšlíme dnes, řešili blázni už tenkrát, kdy jsme ani pořádně netušili, co to konzum je. A malý poznatek: na děti to bezvadně funguje pořád. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Žiji v malém městečku, kde příbývá supermarketů a mizí ty malé kouzelné obchůdky, kam jsem tak ráda chodila a pomalu si s prodavači tykala. Bylo to moc fajn a tak jsem Emilův obchod bránila, fandila těm klukům a smála jsem se i když někdy s troškou té nostalgie. Moc prima bazar, jen bych osobně vynechala tu honbu za selátkem, ale to jsem celá já. Na zvířátka nesahat Claude Zidi. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Prvních 60minut téměř geniální humor, nezávadný i pro děti a v dobrém tempu - ze spousty skvělých gagů jen těžko vybrat ten nej - mě opravdu odrovnalo "topení v podlaze". Posledních ca.20minut kvalitního humoru kvapem ubývá, ale pár zábavných hlášek a momentů se tu najde.  Zejména za první ca. hodinu nabitou kvalitní zábavou neváhám hodnotit poměrně vysoko. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Velký bazar jeden z nejslabších filmů Les Charlots. Nepůsobí mi ten film jako celek, nýbrž jako skládačka různých eskapád... Taková stavebnice mluvících grotesek, ze kterých samozřejmě vynikají ty z otevřeného obchoďáku. V tomto filmu by měli brát securiťáci inspiraci, jak na zloděje. :D [6197. hodnocení, 225. komentář, 82%, 884. nejlepší film] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kde se začíná rozjíždět “mašina“, na které Phil a Jean-Guy krájeli salám si na stole všimneme láhve s bílou etiketou. Když mašina sjíždí ze stolu, láhev je položena pod stolem. (Stocki)
  • Jean převrhne na pracovní desce zelenou a červenou barvu, kterou poté “smete“ i s různými matičkami a šroubky do plastové nádoby. Předtím ale můžeme vidět, že blíže k sobě má Jean barvu zelenou a na desce nejsou vůbec žádné matičky a podobné věci. Po střihu začíná Jean do nádoby smetávat vše co na desce vylil, na desce ale výrazně převládá červená barva, která je i na okraji desky a jsou tam rozházené všelijaké matičky, šroubky a pérka. (Stocki)
  • Když se pokouší Jean nastartovat sekačku, jeho pracovní deska je ale již čistá. Navíc smícháním zelené a červené dostaneme žlutou, ovšem šéfův bílý plášť je obohacen jen sytě červenou barvou. (Stocki)

Reklama

Reklama