Reklama

Reklama

Šest cizích lidí ve vězení budoucnosti, které tvoří nekonečná řada vzájemně propojených cel ve tvaru kostky. Psycholožka, policista, profesionální zloděj a dospělý autista netuší, kde jsou a jak se tam dostali. Ale brzy zjistí, že každý z nich má schopnosti, které jim mohou pomoci k úniku. Napětí však vyvolává konflikty a jejich společné úsilí dostává trhliny. Přežijí, jen když odloží stranou vzájemnou nevraživost a začnou spolupracovat. Je to jediná cesta ke svobodě. Spojí své síly nebo zahynou? Kdo se dostane ven? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (677)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To jsem tak jednou dostal chuť podívat se znovu na film, který jsem měl v paměti jako vynikající originální sci-fi horor. A byl jsem teda dost nepříjemně překvapenej. Kostka je bezesporu originální, ale převést onen originální námět na plátno se nepovedlo bez bolestivých ztrát. Scénář se sice snaží pracovat s psychikou postav, ale příliš mu to nejde, respektive takové kraviny, které scénář nutí postavy říkat, už jsem dlouho neslyšel. A ještě ke všemu to musí odehrát absolutně příšerní herci (černošský policista je tak špatný, až je to vtipné). Napodruhé tedy pořádné zklamání, body hlavně za nápad a atmosféru. 7/10 Horror movie of the year ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem psycho film odehrávající se na rozměrech 4x4 metrů. Opravdu hodně dobře natočené. Stísněná atmosféra na vás celou dobu působí a vy stejně jako hrdinové nevíte, kudy ven. Film je hodně psychologický a žádná postava neví, komu může věřit. Společnými silami se snaží dostat ven napříč pastmi, kterými se je kostka snaží zabít. Dá se ale tento vraždící stroj vůbec opustit? "Jsou to prvočísla." ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Ultralevný horor, který si hraje s originální premisou, jenž s vámi napjatě vydrží až do závěrečných titulků. Jde vidět, že pokud máte dobrý scénář, dá se atmosféra vybudovat i v jedné jediné místnosti s partou (ne)herců. Jenže celkový závěr je natolik laciným zakončením, že vám jednoduše znechutí celý film. Celá Kostka pak vyzní je symbolické tlachání o ničem, kde může tvůrce přijít se sebebanálnějším vyústěním a vy mu to budete žrát z ruky... ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Film má zajímavou myšlenku a dobrý námět, ale mohl být natočen mnohem lepším způsobem, takže ve finále je výsledek zklamáním. Možná za to může ten mizerný výkon herců, nebo scénář, nevím. Film se snaží být chytrý, ale prostě není a příběh nemá začátek ani konec. Když to všechno shrnu, tak je to průměrný film, který stačí vidět jen jednou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad, ale záver ma neoslovil ani na druhýkrát, myslím, že sa z toho dalo vytrieskať viac. Hlavne to nemá s hororom nič spoločné, skôr je to mysteriózne sci-fi, keďže najhororovejšiu scénu uvidíme hneď na začiatku a potom už nič, potom už také úmrtia, čo niekde na Blízkom východe vidia každý deň. Inak vysvetlil niekto, kto bol ten chlapík na začiatku? Ani nie, takže nakoniec najväčším pozitívom, ktorý sa pomaly stane v kinematografii archívnym kúskom, je fakt, že černoch bol záporák. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Film se natáčel v jediné místnosti o velikosti přibližně 4x4 metry, ve které se pouze měnilo barevné obložení zdí. (Piggsy)
  • Všechny postavy jsou pojmenovány po věznicích: Quentin (Maurice Dean Wint) - San Quentin, Kalifornie. Holloway (Nicky Guadagni) - Anglie. Kazan (Andrew Miller) - Rusko. Rennes (Wayne Robson) - Francie. Alderson (Julian Richings) - Západní Virginie, USA. Leaven a Worth (Nicole de Boer a David Hewlett) - Leavenworth, Kansas, USA. Jejich jména navíc představují samotnou povahu věznic - například Kazan (mentálně postižený) je v Rusku rozvrácená věznice. Rennes ("učitel") se stalo vzorem pro mnoho dnešních věznic. Quentin (detektiv) je znám svou brutalitou. Holloway je ženská věznice. Alderson je vězení, v němž je samotka běžným typem trestu. Leavenworth se řídí pevně danými pravidly (Leavenina matematika), a nová věznice je společně vlastněna a stavěna (Worth, zaměstnán jako architekt). (Piggsy)
  • V kocke by sa podľa prepočtov malo nachádzať 17 576 miestností. (Raccoon.city)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama