Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (278)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako malá holka jsem kdysi milovala westerny, indiány a vše co souviselo s přírodou a lidmi Divokého západu. Mezi mé oblíbené spisovatele tudíž patřil i Karl May nebo Zane Grey. Vím, že jsem všechny díly Vinnetoua viděla nesčetněkrát a pokaždé jsem hltala děj ikdyž jsem ho znala zpaměti. Perfektní herecké obsazení, příroda, hudba k filmu - super :-) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zas a zase zady na tomto místě prohlašuji, že nebýt perfektních a sympatických (!!) záporáků, nikdy bych tuhle sérii neměl rád. Vinnetou a jednoruký boxer Old Shatterhand jsou tak nereální a vysnění, až mám tendenci konvertovat na stranu těch nebohých masakrovaných banditů. Terence Hill si vyzkoušel roli, ve které má za úkol pronášet triviální fráze z etické výchovy děvčat a ne někomu pořádně vrazit...holt mu chybí Bud Spencer...... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat tenhle díl jsem měl vždycky nejradši. Mayovky přitvrdili od začátku tu máme tu nejvíc bezskrupulózní bandu desperátů který se s ničím neserou pálí indiánský vesnice vraždí ženy a děti a jejich šéf aby poslal k čertu Oldu šetrnýho neváhá místo vejplaty nechat upálit zaživa asi 300 svých dělníků. Od začátku až do konce se furt něco děje. Vinnetou má fajt z medvědem a taky nutno dodat, že film objevil vycházející filmový hvězdy Klause Kinského a Terence Hilla. Pro mě prostě best díl. Nevím jestli absolutně nejlepší, ale spolu z Pokladem a Údolím smrti patří určitě do mojí top trojky Mayovek. Pecka film kterej nestárne.100% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No viem si predstaviť, že keby bol rebríček posunutý o dvadsať rokov dozadu, bol by film v top priečkach hodnotení. A tak sa deje to, že od mladej generácie sa vinnetouovkám toľko uznania nedostáva. Ja našťastie medzi nich ešte nepatrím a som rád, že televízia ich ešte stále pravidelne zaraďuje do vysielania. A vždy sa budem tešiť. Winnetou a parťákom Old Shatterhandom sú proste zosobnenie niečoho, čo sa mi bude vždy páčiť. A hudba. Tú tu budem spomínať stále. 85%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Harald G. Petersson Kamera : Ernst W. Kalinke Hudba : Martin Böttcher Hrají : Pierre Brice ( Vinnetou ), Lex Barker ( Old Shatterhand ), Anthony Steel ( Bud Forrester ), Karin Dor ( Ribanna ), Klaus Kinski ( David Lucas ), Renato Baldini ( Col. J.F. Merril ) a v neposlední řadě i Terence Hill jako Robert Merril. Slavný autobus ve filmu už snad viděl každý, nebo ne ? ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Pyrotechnik Erwin Lange spotřeboval pro požár v New Venangu celkem 2 000 kg benzínu, 2 000 kg mazutu, 200 kg benzolu, 6 propan-butanových bomb, 20 kg dynamitu, 50 pochodní, 250 kg cementu a 100 elektrických zapalovačů. (hippyman)
  • Súdiac podľa americkej vlajky v pevnosti Niobrara, dej filmu sa odohráva v období medzi 4. júlom 1863 a 3. júlom 1965, keď sa v modrom kantóne vlajky nachádzalo 35 hviezd symbolizujúcich vtedajších 35 štátov Únie. (tiradentes)
  • V průběhu natáčení se přihodilo mnoho úrazů, které byly většinou způsobeny pádem z koně. Pět komparsistů utrpělo vážné popáleniny při požáru v New Venangu, přestože měli na sobě azbestové obleky. (hippyman)

Reklama

Reklama