Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia fascinujúco podaná mayovka, nesúca motív nenaplnenej lásky na pozadí boja o mier medzi bielymi a domorodcami . To všetko v opäť kvalitnej réžii a náležitých hereckých výkonov. S výnimkou úvodného Vinnetuovho face to face súboja s medveďom, je akcia na vysokej remeselnej úrovni a spolu s nádhernou výtvarnou stránkou filmu a vyššie uvedenými kladmi, tvoria jedinečnú filmovú zábavu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zas a zase zady na tomto místě prohlašuji, že nebýt perfektních a sympatických (!!) záporáků, nikdy bych tuhle sérii neměl rád. Vinnetou a jednoruký boxer Old Shatterhand jsou tak nereální a vysnění, až mám tendenci konvertovat na stranu těch nebohých masakrovaných banditů. Terence Hill si vyzkoušel roli, ve které má za úkol pronášet triviální fráze z etické výchovy děvčat a ne někomu pořádně vrazit...holt mu chybí Bud Spencer...... ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Na filmových mayovkách se mi (mj.) líbí péče, jakou tvůrci věnovali záporným postavám. V dětství jsem to pochopitelně nedokázala docenit, dnes to ovšem vidím jinak. Mario Adorf, Gérard Barray, Herbert Lom, Rik Battaglia – všichni byli charaktery, byť zápornými. Druhý díl Vinnetoua dělá nezapomenutelným nejen zlomené srdce apačského náčelníka, ale i výkon Klause Kinski. Mimoto je tu stylový příjezd indiánských náčelníků k pevnosti, zamilovaný Terence Hill, dobrá práce pyrotechniků a srdcervoucí okamžik, kdy Old Shatterhand zdvihne ze země plyšového medvídka. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší než předchozí díl ale zase velká porce staré dobré filmové akce šedesátých let......bohužel ta zakrývá jinak ne moc dobře zpracovaný výběr který oproti knížkám vypadá jako výmysl....tři hvězdičky ale zase za dobrou akci, dnes již kultovní herecké výkony Barkera a Brice a skvělou hudbu... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Během scény, v níž se k velké poradě sjíždějí náčelníci všech různých kmenů, může pozorný divák v jednom záběru zahlédnout v povzdálí jedoucí nákladní automobil. (Vojcl)
  • Při souboji s medvědem Pierra Brice (Vinnetou) zastupuje dvojník. (M.B)
  • Ve filmu se sešlo několik válečných veteránů z různých stran. Lex Barker (Old Shatterhand) bojoval v řadách americké pěchoty v Africe a Itálii, Pierre Brice (Vinnetou) bojoval v Indočíně v řadách francouzských výsadkářů. Anthony Steel (Forrester) byl příslušníkem britských granátníků a sloužil na Středním východě. Eddi Arent (lord Castlepool) a Klaus Kinski (David Lucas) byli příslušníky wehrmachtu (Eddi prošel boji na východní frontě, Klaus padl do britského zajetí, kde předstíral, že se zbláznil). (Martyn.86)

Reklama

Reklama