Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (161)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Hilary Swanková putuje prérií, táhne za sebou tři bláznivé ženské a furt se u toho mračí. Do toho jí sekunduje Tommy Lee Jones, který občas někoho zastřelí a taky se mračí. A celé se to odehrává ve světě, kde se stačí na někoho blbě zamračit a už fasujete kulku do hlavy. Tomuhle říkám parádní western. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hodně "nedivácký" western ukazuje západ jako kruté místo, nicméně to podává bez obvyklých propriet, z odlišného úhlu pohledu. Jde o komorní převoz tří duševně nemocných, netečných žen, kdy se při dlouhé cestě mnoho nestane (přestřelky fakt nečekejte), ale o to intimněji se přimkneme k nesourodé dvojici převozníků, jejich zmaru a zoufalství, vrcholící v 80. minutě naprosto nečekaně fatální událostí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prairie Madness. Husák a Hlinomaz vezou podivnou, mulami taženou sanitkou tři pacientky pro iowského doktora Chocholouška. Politování hodné filmové nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let.. Drsný, nehostinný úhor s pár stébly humoru, na který tu a tam zasvítí paprsek naděje. Uznání T.L.Jonesovi za tvůrčí odvahu přijít s vzácností, která o síle žen vypoví víc než Wonder Woman a Captain Marvel dohromady.. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skoro som si vyšklbal kotlety a chcel sa obesiť na prvom strome, hoc aj bez koňa. TLJ je všetko, len nie režisér. Utrpenie to dopozerať do konca, námet som mal v piči už od začiatku, cesta prériou tiež oničom a ešte aj tí krvilační Indiáni im dali pokoj. Akej skupine divákov bol tento trest určený neviem, ale povinne by som to púšťal vo väzniciach násilníkom a vrahom. Len tak, z princípu. 1 z 5 a nikdy viac ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebol to ten klasický western plný banditov, kovbojov a indiánov - a práve to bol skvelý základ na to, aby ma to dokázalo dostatočne zaujať. A to aj napriek tomu, že westerny patria medzi tie žánre, ktorým sa väčšinou vyhýbam. Ale v tomto prípade sa mi už samotný popis pozdával, a Hilary Swank v hlavnej úlohe bola taktiež dobrým lákadlom. Napokon som vcelku spokojný s týmto dobrodružným filmom, hoci zápletka nebola nijako extra dobrodružná, ale veľmi sa mi páčila tá atmosféra a aj samotný koncept trojice "padlých žien". Škoda, že tej retrospektívy ohľadom traumy troch žien nebolo viac. Najviac mi však bolo ľúto Mary, ktorá sa musela takto ponižujúco doprosovať, aby si ju vôbec niekto všimol :( A pritom mala toľko toho ponúknuť - tým nemám namysli len potenciálne majetky, ale predovšetkým jej ušľachtilý charakter a empatiu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)
  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama