Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Během druhé světové války při plnění jednoduchého úkolu oddíl amerických vojáků odhalí plán, který může zásadně změnit průběh války a naklonit vítězství v prospěch nacistického Německa. Jednotka je pověřena odvézt zásoby na štáb. Při cestě jsou napadeni a ocitají se v týlu nepřítele. Začíná německá protiofenzíva. I přes nebezpečí, které jim na nepřátelském území hrozí, se skupina rozhodne najít německého jaderného fyzika, zajistit plány vývoje atomové bomby, a zabránit tak nacistům zvítězit. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Takže Tom S. to pri záchrane Ryana prežil a ihneď ho vyslali riešiť atómovú bombu. Ako to s ňou vlastne je netuším. http://www.novakoviny.eu/archiv/historie/425-atom-bomba-hitler Povedzme si však, že Američania splnili misiu aj s heroickými výkonmi, frázami a národnobuditeľskými heslami, jeden stihol si obstarať ženu a spoločne vyhubili úbohých chlapcov z SS a wehrmachtu v silnom „bodycounte“. Význam vrhania sa Nemcov do striel je dodnes zahalený rúškom filmového tajomstva. Permanentnú otázku „čo jedia?“ rieši až 60 minúta, doposiaľ nekonečná munícia Američanov dôjde až po 79 minútach. Videofilm kvôli rozpočtu znemožňuje strieľať ostrými z Nemeckých T-34!! (chudák historici), digitál to hradí. Zároveň však na filme je niečo po celý čas, čo my nedovolí si robiť fetišistickú satiru. Prostredie výborné a spád slušný, pretože všetko je nahustené do malého času. Tank taktiež neprechádza ľudské telo v každom filme, a rusko-nemecká nečakaná poprava na konci utlmí prílišnú kritiku. Kvôli existencii podstatne výpravnejších a skvostnejších vojnových filmov, sa oprávnene na toto zabudne. Čierne percentá a bezbrehé hanobenie je však prehnané. (I keď ochrana at. bomby Nemcami je až komická vzhľadom k tomu aká ochrana sa poskytuje dnes obyčajnému jadrovému odpadu v slovenských stratových vlakoch :) (videné 15.03.2013, BDrip) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna milovníkem válečných filmů a podle všeho se jím nikdy nestanu. Uznávám film "Zachraňte vojína Ryana", líbil se mi snímek "Nepřítel před branami", ale to je tak všechno, co ve mně z válečné filmografie zanechalo nějaký odkaz. Nikdy jsem tyhle filmy nevyhledával. Možná, narodit se tak o dvacet let dřív, je můj přístup k nim jiný. Třeba si ještě cestu najdu, přece jen, u westernů se mi to podařilo, i když láska k nim doutnala již dlouho. Válečné filmy budou muset zatím ještě počkat. Jsem si ale naprosto jistý, že se k nim nedostanu přes filmy, jako je "Company of Heroes". Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/03/company-of-heroes-2013-30.html ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Na tento film mě nalákaly TV ukázky jinak jsem o něm vůbec nevěděl. Říkal jsem si, že to vypadá pěkně a má to slušné obsazení. Že se toho vyklube sračkoidní „béčko“ s příjemným obsazením jsem netušil. I když varování v podobě procent na ČSFD mohlo být jakýmsi varováním, ale procenta jsou tu velmi klamavé. Obsazení a když se nic neděje tak to má hezkej válečnej vizuál, ale jakmile se začne něco dít tak jsou vidět strašné nedostatky. Film se o samého začátku tváří hrozně vážně ale to, co se tu děje nemá s vážností od cca 15 minuty co dočinění. Je to hodně špatný jak akční film, tak válečný… ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

No tohle do prkna .. co je to za kravi?u .. waffen-SS jako totál neschopenky .. a ty tanky .. to si snad dělají p?del .. ha-ha .. no tedy ... hm .. ale obraz jak břitva a ten super zvuk .. nu .. jé hele, hezká slečna (Kestrel / Melia Kreiling) .. šikovná .. a je čistotná, to mají mazlíčci rádi .. ježíš to je vů?, se mu sama nabídla .. to já bych ... no tak, vždyť to zas tak špatný není ... hele, ono je to podle PC hry .. tak to snad ale vysvětluje mnohé .. no to je přece úplně jiná .. to je paráda ... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

ješišinku... 42% tak to fakt přeháníte. Ten film má přinejmenším na 60% a možní se rozhodnu i pro 75%. Na pitomý videfilm jsou triky SAMOZŘEJMĚ mizerné a jsem za to rád. Rozpočet se alespoň pálil jinde. A je to vidět. Kamera je chytlavě natočená a na film se dobře dívá. Lokace rozmanité a stále se něco děje. Všem pindalům jaké hrozné sci-fi byla atomovka pro nacisty doporučuji wikipedii. Jasně že se nejelo přesně dle reálií, ale ta inspirace realitou je znát (třeba v tom jak jim "nějaký rusák" zdrhnul s plánama). A to se počítá. Super myšlenka zpracovaná do akční podívané. Co bylo vidět opravdu hodně jsou kořeny ve hře. Hlavní představitel (Chad Michael Collins) je klasická postavička z FPS, která jede úkol za úkolem a je prakticky "univerzálním vojákem". Sakra a to beru. Je to film podle hry. Tak se i borci podle toho chovají ;) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (27)

  • Na konci filmu je Willoughbyho (Vinnie Jones) doutník nejprve celý, vzápětí je mnohem kratší a nakonec je opět dlouhý. (Johnny.ARN)
  • Při útěku z jaderného zařízení nákladním autem je společnost sledována cyklistou, který střílí na jejich nákladní auto s dřevěným poklopem v zadní části. Přestože je dřevěný, zasažené kulky vytvářejí (příliš mnoho) jisker. Kromě toho nejsou vidět žádné díry po kulkách. (Johnny.ARN)
  • Ke konci filmu je Stuttgart bombardován velkým náletem B-17 a bombardéry a doprovodné stíhačky P-51 Mustang jsou zobrazeny, jak letí a bombardují v nízké výšce. Ve skutečnosti byly nálety B-17 prováděny ve vysoké výšce a doprovodné stíhačky by v žádném případě nikdy neletěly tak nízko vedle bombardérů, protože by tím byla zmařena jakákoli schopnost chránit bombardéry před výše letícími německými stíhačkami. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama