Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu trochu proti proudu. Tohle volné pokračování se mi zas až tolik nelíbilo, jako Pravá a levá ruka ďábla. Bohužel byla citelně znát absence většího počtu humorných scén (tvůrci své esa vytáhli z rukávu již na samotném začátku) a konec filmu byl v mých očích již utopie. Přece jenom ti mniši neměli takové kouzlo, jako minule farmáři a navíc se mi tu nelíbili ani záporné postavy. Jedno se však musí nechat – Terence Hill měl vážně velké štěstí – skoro v každém filmu se na něj lepí samé „dvounohé kočky“, které by vskutku stály za hřích. Bud tu navíc tentokrát tahal za kratší konec, což mě mrzelo asi nejvíc. Takže ve finále jde sice o „lehce nadprůměrný“ kousek, ale víc jak 60% tomu prostě nedám. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

"Mmmmm..." "Mmmm." Bud 'Zaříkávač mul' Spencer. "Začal si najednou povídat sám pro sebe." Tohle je až z druhé poloviny, ale má to tak deset slušných momentů a to není, na dnešní poměry, málo. Jedna z těch povedenějších kolaborací slavného dua, které by ale přeci jen slušelo trochu střihu, ale už úvodní scéna, kdy se divákům představí napřed Spencer a pak Hill tím, že vyjebou s pistolníkama, okradou je a sežerou jim fazole ("Odhoďte fazole... eee. opasky!"), což je jako nekonečný a opakující se vtip ve variacích nejen tohohle filmu, je true comedy gold, stejně jako klasický trademarkový styl, kdy udělají z Hilla trickstera, co švejkuje a trollí, zatímco Spencer je popichovaný ubručený medvěd. Má to všechno, co člověka na dvojici S&H baví a je to v jejich nejsilnějším období. "Nemůžeš nás přece jen tak zabít." "Upřímně ti řeknu, že nevím... já teprve začínám. Co se obvykle dělá v takových případech?" "Na tvým místě bych šel a na všechno zapomněl. Dělali jsme si srandu." "Jo! Jasně." "To nejde. Víte co, začněte se prát a vítěze pak nechám naživu. Tak dělejte. No do toho. Do toho, hoši." (...) ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další příjemně zábavný spaghetti western, kde dva bratři Trinity (většinou vyčuraný Terence Hill) a Bambino (povětšinu nabručený Bud Spencer) pomáhají slabým a chudým proti mocným, kteří ty chudé jen vysávají a ubližují jim. Tentokráte vše začíná, když se oba bratři vydávají cestou zločinu, aby si vydělali a mohli si užívat. Trinitimu se daří v kartách, po nepovedeném přepadení se vydávají za tajné agenty a nakonec se jim podaří odhalit a zneškodnit nekalé obchody bohatého Parkera (Emilio Delle Piane) a tím osvobodit místní misionářskou stanici a její chudé věřící před bestialitou zloduchů. Sami samozřejmě nezískají zamýšlený lup, ale opět je tu plno vtipu, pořádných ran a rychlých koltů. Další zábavné postavy: otec (Harry Carey Jr.) a matka (Jessica Dublin, která byla mladší než oba bratři) obou hrdinů, představený misie (Pupo De Luca), obávaný Stingary Smith (Benito Stefanelli), falešný pokrový hráč Divoký Hendricks (Antonio Monselesan) a půvabná dívka (Yanti Somer), na kterou dělal Trinity stále dojem. Zkrátka další příjemná oddechová zábava, kde nespoutané a nadšené dobro vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie a sympatie. Videl som to prvýkrát na dovolenke s rodičmi v Piešťanoch, kde bolo obrovské plátno a my sme dostali posledné lístky. Sedel som v prvom rade úplne na konci a pamätám si, že sa na mňa furt pozerala kolosálna tvár Buda Spencera. Z filmu som veľa nemal, ale kamošom som rozprával aké to bolo perfektné. Teraz už film stratil svoje predošlé čaro. Stále je to však lepšie ako súčasný večerný program v TV.. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film je historicky cenný, protože vysvětluje, jak vznikl americký fotbal. Závěrečná rvačka byla ovšem klasikou Hilla a Spencera, ale já už jsem vyrostl z těch let, kdy jsem se jim mohl obdivovat. Jedna hvězdička dolů. Film jistě sloužil především pro pobavení, ale takových natočili oba protagonisté dost a byly si dost podobné. Takže děj - ten nevynikal vůbec ničím, druhá hvězdička dolů. Dva bratři se vydají, aby Spencer naučil Hilla krást koně, a místo toho se dostanou do jakési bandy, o níž toho skoro po celou dobu nic nevíme, až ke konci se ukáže, že mají slušnou provizi z prodeje zbraní přes hranice do Mexika... Takže ze 2/3 je to dějová slátanina. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Matku Buda a Terence zde ztvárnila herečka Jessica Dublin. Ve skutečnosti by ale nikdy nemohla být jejich matkou, protože když se Jessica narodila, Budovi již bylo dvanáct let a Terencovi tři roky. (Stocki)
  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Původní německá verze uváděná do kin měla délku 127 minut a přístupnost od 16 let. (Stocki)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama