Reklama

Reklama

Bůh odpouští, já ne!

  • Itálie Dio perdona... Io no! (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesionální karetní hráč Cat (Terrence Hill) se u jedné partičky nepohodl s obávaným psancem San Antonio Billem a následném pistolnickém souboji Billa zastřelil. Od té chvíle chodí Cat s prstem na spoušti, protože zbytek Billovy bandy by se rád pomstil. Jednoho dne Cata vyhledá jeho starý známý Hutch (Bud Spencer), který pro projišťovnu vyšetřuje podivné přepadení vlaku. Jediný přeživší totiž prohlašuje, že vlak se zlatým nákladem přepadl právě nebožtík San Antonio Bill a Hutch na duchy nevěří. Cat se proto vydává zpět do městečka, kde pro Billa vše skončilo. Nebo to tak alespoň mělo vypadat... Italsko-španělský western natočil jako svůj režijní debut scenárista Giuseppe Colizzi a do hlavních rolí věčně poškorpených parťáků obsadil Terrence Hilla s Budem Spencerem – a zbytek je historie. Colizzi představil světu dnes již nerozlučné duo a úspěch prvního filmu Bůh odpouští, já ne! (1967) využil k natočení westernové trilogie s pokračováním Trumfové eso (1968) a Boot Hill (1969) ve stejném hereckém obsazení. Režisér se pak se Spencerem a Hillem sešel ještě u dobrodružné komedie Dva machři mezi nebem a peklem (1972), ale slibná spolupráce skončila Colizziho náhlou smrtí v roce 1978. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Absolutní šlápota vedle klasicky oblíbený žánr těhle dvou sympaťáků. B a T jsou zrozeni pro komedie. Tak je milujeme. Zbožňujeme lepákové bitky a vtipně postavený scénář s kvalitním dabingem P. Trávníčka. Bůh odpouští,ale já tenhle omyl režisérovi odpustit nemůžu. Dvě hodiny naprostého trápení a utrápených pohledů na tragického "zrzka Mrtvolu",který byl jedničkou o rok později v Tenkrát na západě. Tady mu ujel vlak!! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ani ne tak moc komedie, presto docela slusny western. Po Trumfovem esu sice patrny upadek, ale i tak jeste vyborny film, z dob kdy duo Spancer Hill jeste netocili strestene komedie, ale brali sve herectvi aspon castecne vazne cimz u me jen ziskava. Me se to libilo i kdyz dej nepatril mezi nejpropracovanejsi. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer " nerozlučná " dvojice, tentokrát ve westernu podle scénáře Giuseppe Colizziho a z hudbou Angela Olivera Pinoa. CITÁT : HROBAŘ - Jó, když tenkrát odjeli úplně mi zničili podnik. Teď už tady pořádně nikdo neumírá... Nečekejte film plný pěstí a rvaček, což ve filmech převážně tato dvojice předvádí, toto je spíš drama s pistolemi o zrazeném přátelství a spoustě peněz. Budou se hrát karty, bude se umírat a slovo dostane i dynamit. Průměrný western, kde se možná moc mluví a málo děje. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

To, že se nejedná o klasickou mlátící bžundu dua BS+TH, vnímám na rozdíl od mnohých zde velmi pozitivně. Vážnější struna, nečekaně promyšlený a zrealizovaný styl vyprávění a la Leone, k tomu zajímavá kamera i hudba příjemně budující atmosféru a celkovou náladu filmu. K tomu dva upocení zaprášení sympaťáci a krásné autentické exteriéry. Míra znovukoukatelnosti je zcela vedlejší, protože film funguje napoprvé a to zcela stačí. Takových věcí měli kluci klidně natočit víc. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Konečně role, která k Terencu Hillovi sedí mnohem víc, než rozjivenej vysmátej blbeček - tady je drsnej a to je to, co je k němu potřeba. Taky Bud Spencer tady má dobrou roli a né jenom mlátičku na lidi. Frank Wolff jako záporák je nejdřív docela směšnej (vzhledem), ale po chvilce se mi začne jeho styl libit. Dějově taky hodně solidní a mistama aji promyšlenej příběh, kterej zaujme a neomrzí a je zajímavej až do konce. Libi se mi, jak ti dva sou sice jakoby spolu, ale ve skutečnosti na sebe docela serou... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (12)

  • V západním Německu byl film znám pod třemi názvy - “Gott vergibt - wir beide nie“, “Gott vergibt...Django nie!“ a také jako “Zwei vom Affen gebissen“. (Stocki)
  • První film, kde hráli Bud Spencer a Terence Hill spolu a pod novými jmény. Předtím se již objevili oba ve filmu Annibale (1960), ale pod původními jmény a každý v jiné scéně. (špaček421)
  • Roli Terence Hilla měl původně hrát jiný herec, ale pár dnů před natáčením si zlomil nohu. (špaček421)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama